Herfst oppepper.


Herfst oppepper.

Het is niet erg, de verandering van het seizoen. De warme briezen en zonnestralen zijn langzamerhand aan het wegkruipen. Voor je het weet is het niet anders dan regenstralen die de plek van de zon vervangen. Hmm wat kan je hier over zeggen behalve nat, nat, nat en een heleboel nattigheid. Dat is de herfst. Gelukkig is vandaag een droge herfstdag.

Afscheid van de zomer en een groet naar de winter die dichterbij komt. Maar voor we zo ver zijn komt eerst de herfst. Een seizoen die net zo wispelturig is als vrouwen. Je weet niet waar je aan toe bent en wat je te wachten staat. Alle emoties in een dag. Maar het is een interessant seizoen. Of vind je van niet?

Het heeft 14 jaar geduurd voordat ik verliefd begon te worden op de Nederlandse herfst. Dit seizoen is echt heel fascinerend. Het heeft zijn charmes. De natuur wordt heel mooi met al die kleuren. Het wordt weer tijd om het bos te gaan opzoeken en de paddenstoelen weer te bewonderen. Welkom herfst.

Alle seizoenen zijn net als het leven. Het brengt iets moois maar heeft ook haar schaduw kanten. Dat geldt ook voor de herfst. Veel mensen kunnen minder tegen de donkere dagen en het mindere zonnelicht. Je wordt moe van al die nattigheid, droevig dat zomer voorbij gaat. Dag alle zonnige dagen en het strandweer…en je hebt een herfst oppepper nodig om door te kunnen gaan.

Ik weet het, er zijn zo veel artikelen die hier over gaan.. ik weet het… en toch met enthousiasme in mijn hart, en mijn manier van kijken, schrijf ik hier mijn eigen versie van de herfst oppepper:

 

 

Je werkt, zorg dat je werk leuk en gezellig is en dat je zin hebt om te werken, iedere dag. Als je doet wat je energie geeft en wat je gelukkig maakt, maakt dat veel goed. Dat zeg ik uit ervaring. Ik word wakker met enthousiasme om weer te mogen werken. Daarom is dit mijn eerste tip.

⇒  Als je toch niet kunt kiezen, wegens welke omstandigheid dan ook. Probeer dan tenminste iets te ondernemen wat je gelukkig maakt.

 Probeer een nieuw recept uit. Als er een geschikte tijd is, is dit de periode. Echt. Buiten in de tuin kan je al uitsluiten. Waarom besteed je je vrije tijd niet aan iets nuttigs en gezelligs als koken. En het eindresultaat zal niet alleen jou blij maken, maar je hele gezin kan ook er van profiteren. Wat wil je nog meer.

⇒  Sport en blijft beweging. Ik weet het. Ik weet dat niet iedereen zin heeft om te gaan sporten. Toch is het voor altijd en ieder seizoen. Sport is goed. Het beschermt ons tegen depressies, tegen verschillende ziektes, houdt ons jong etc. Meer kan je hier lezen. Waarom beweging is belangrijk?

⇒  Eet nog gezonder. Vergeet niet om fruit en groenten van het seizoen te eten. De natuur heeft alles geregeld wat wij nodig hebben. Als je seizoenproducten consumeert dan krijgt je voldoende voedingsstoffen die je lichaam op dat moment nodig heeft. Let wel op dat je gevarieerd blijft eten. Liefst biologisch als je je dat kunt veroorloven.

 

 

 

⇒  Neem extra vitamines, zoals vitamines C en D voor vervanging van het zonnelicht. Vitamine B helpt bij vermoeidheid. Er zijn genoeg merken en producten. Je kunt ook vragen bij de drogist wat je het beste kunt nemen in deze periode. Het kan voor iedereen anders zijn.

⇒ Dit is misschien niet waar iedereen zin in heeft. Trek een regenpak en waterlaarzen aan, met of zonder paraplu, dat moet je zelf weten, en ga lekker naar buiten. Loop in de regen, niet in de storm, lees goed 😉

Bewonder de natuur, de rust, de waterdruppels op een blad, kijk om je heen, ga het bos in, mag ook. Leef in het moment van de herfst en wees dankbaar dat wij die kans nog hebben. Maar boven alles, geniet!

Leer van de natuur. De natuur is de grootste bron van het leven. Ons leven is net als het seizoen, het veranderd constant. Het komt en gaat. Soms zitten wij op de top van de wereld en zijn wij de gelukkigste mens op aarde. Dat vergelijk ik als een mooie zomerdag. Maar sommige periodes in het leven zijn net als regen en storm. Ellende, keer op keer wordt je lot tegenslag. Het houdt niet op. Het is hard, vermoeiend en zwaar.

Toch er komt altijd een moment dat alles voorbij gaat. Want, dat is het leven. Alles komt en gaat…wijzelf ook. En niemand kan ontsnappen aan dit natuurproces, het maakt niet uit wie of wat je bent.

Dus daarom is het zo zonde om tijd te verspillen door te treurig door het leven te gaan door iets waar we geen invloed op hebben. Laten wij maar genieten van onze wonderlijke natuur zoals de herfst die er aan komt.

♥ ♥ ♥ ♥    Wat is jouw favoriete seizoen? En waarom? Ik zou het graag willen weten.     ♥ ♥ ♥ ♥