3 vragen over blog.


3 vragen over blog.

3 vragen over blog. Ik wil graag de ervaringen van de lezer vragen. Als je een blog hebt dan graag, ik heb 3 vragen. Even een update over mijn blog ervaring en wat ik zie op dit moment. Ik ben zelf heus benieuwd hoe jullie hier over denken?

⇒ Samenwerking of toch niet?

Ik leer om grenzen op te zoeken als het om samenwerking gaat. Natuurlijk is het super en super leuk om met een bedrijf te mogen werken. Maar ik probeer ook trouw te blijven aan wat ik schrijf. Het is verleidelijk om ineens over een boormachine te schrijven tussen al de anti-aging potten omdat ik die gratis krijg (ik zeg maar wat). Toch ga ik er niet mee accoord. Nee is ook een antwoord. Lovely dear but thank you!

 

 

Ik probeer ja te zeggen, maar alleen voor producten waar ik echt achter sta en die bij mij passen. Maar ik ben ook nog zo een groentje op dit gebied. Ik ben benieuwd naar jullie ervaring. Hoe gaat het bij jullie als iets totaal niet bij het concept van jullie blog past? Do of don’t?

⇒Waar blijft mijn comment?

Ik ben mij er al van bewust dat, toen ik de blog begon, dat blogging geen booming business is zoals een paar jaar geleden als het om comments gaat. Zelfs bij de grote bloggers waar vroeger honderden bezoeken per dag kwamen, wordt het getal ook wat minder ( ik kan het mis hebben natuurlijk). Ik ben al een paar keer een artikel tegengekomen waar de bloggers niet blij zijn dat ze geen bezoekers krijgen wanneer ze minder reageren op een andere blog.

 

 

Die snap ik. Ik denk dat, als je langer blogged, de kans groot is dat je meer comments krijgt. Maar het hoeft niet altijd. Fanatiek en hard werken kan ook de beloning zijn. Als ik veel reageer op iemand anders haar blog is de kans groot dat je ook veel bezoek krijgt, al is het geen garantie natuurlijk.

Wat denken jullie zelf hier van? Comments krijgen op je blog, vind je dat belangrijk? Wordt je ook verdrietig als er te weinig wordt gereageerd op je artikel? Wil je zelf ook liever alleen comments krijgen maar zelf niet hoeven te reageren op iemand anders blog?

3 vragen over blog.  Dit is de laatste vraag:

⇒ Dubbelzinnige reactie?

Stiekem een artikel onderuit halen. Als blogger kan je niet verwachten dat iedereen het met je mening en ervaring eens is. De een vind dit, de ander vind dat, dat moet kunnen. Wel zijn er soms comments waar het lijkt dat het bedoeld is om de schrijver van de blog post onderuit te halen.

Door bepaalde vragen te stellen of zich betweterig op te stellen. Natuurlijk, als je meer weet, dan weet je meer, maar het ligt er ook aan hoe de vraag wordt gesteld. Begrijpen jullie wat ik bedoel? Komen jullie dit wel eens tegen? Zulke vragen? Hoe behandelen jullie die?

 

Hé hé..

 

Ik ben benieuwd naar jullie ervaring en hoe jullie er over denken. Alle drie heb ik ze zelf meegemaakt en ik zal liever hebben dat ik geen moeilijke e-mail krijg, geen “ik weet het niet echt waarom dit comment” of dat honderden comments zomaar tevoorschijn komen op mijn blogpost zonder dat ik een vinger uit heb moeten steken.

Wij weten onder ons dat het niet zo werkt. Want bloggen is niet alleen leuk, kost veel tijd, maar vergt ook veel doorzettingsvermogen, gedoe en meer vaardigheid dan wij zullen willen toegeven. Heb ik gelijk of heb ik gelijk? Bedankt voor jullie bezoek en jullie tijd en niet vergeten jullie comment ;-). Dit zijn mijn 3 vragen over blog. Nu ben ik benieuwd naar de antwoorden.