Foto’s op je blog.


Foto’s op je blog, vind je dat belangrijk?

Foto’s op je blog. Vind je dat belangrijk? Bloggen is een fijne hobby, waar velen van dromen om het fulltime te kunnen doen en de anderen zien het als een uitlaatklep en er tussen in is ook mogelijk. Er zijn ook bloggers die blog als hobby en hun creativiteit er in kwijt kunnen.

Ik zelf besef ook meer en meer wat de blog is voor mij naarmate ik wat langer blog. Maar zo lang blog ik ook niet, er zijn mensen die dat al 4, 8 of 15 jaar doen. Ik nog geen jaar. Naast veel bloggers die actief zijn, zijn er ook genoeg bloggers die komen en gaan.

Bloggen is een leuke community wat de energie uit je kan zuigen, maar ook kan geven. Iedereen doet het ook op haar eigen manier.

Vandaag staat mijn kort make-up verhaal in Pinkit.nl erg lief van je Bianca! Neem een kijkje bij Pinkit.nl Je kunt mijn hele make up verhaal lezen: Waarom heb ik een beautyblog?

Ik heb zin om het over foto’s te hebben vandaag. Foto’s horen bij de blogpost, daar ontkomen wij echt niet aan als blogger. Ik ben benieuwd hoe jullie dat ervaren.

 

Foto’s op je blog. Vind je dat belangrijk?

⇒ Perfectionist?

Picture perfect. Ben je een type die persé de perfecte foto’s wil hebben of maakt het je niet zoveel uit welke foto’s je gebruikt?

Ik heb nooit geweten dat foto’s maken zo leuk kan zijn voordat ik ging bloggen. Nu besef ik pas wat een lelijke foto’s ik voorheen maakte, haha. Niet dat ik nu de mooiste of perfectste foto’s maak, ik let er alleen meer op. Ik besteed er meer tijd aan.

 

Let’s tweet:

Beauty is not what you see. But what you make others see. Click To Tweet

 

Normaal, als ik op vakantie ging, was ik zelfs te lui om een goed fototoestel mee te nemen. Geen zin om te sjouwen. Dit jaar veranderd mijn instelling, ik ben nu vastberaden en zal goede foto’s maken, dus de camera gaat mee, niet meer alleen mijn mobiel.

 

 

⇒ Studiolamp?

Ik gebruik geen studiolamp, al denk ik dat het best veel kan schelen qua tijd en kwaliteit, (Ik heb dit al verteld in het artikel kikkerland draadmand, ik vertel wel nog een keer voor iemand dat het artikel niet heeft gelezen. ) Misschien ooit in de toekomst, maar misschien ook nooit. Hoe moeilijker, hoe meer vreugd is mijn motto hiervan. 

Hoe zit dat bij jullie? Is dit een excuus? Misschien ben ik bang dat als de studiolamp komt, ik niet anders doe, dan iedere dag en te vaak foto’s van de producten blijven maken. 😉

Hoe vind ik materiaal voor foto’s? Dat vind ik overal. En jullie, hoe vinden jullie het? Ik kijk de hele dag rond, waar ik er ook ben. En denk “dit is echt ideaal voor de shoot en hier kan ik wat van maken” Herken je dat?

 

 

Overal foto’s maken.

Ik maak  niet overal foto’s minder omdat ik  post minder over persoonlijke dingen. Dat scheelt mij een hele hoop. Dat geeft rust. Maar ik kan mij wel voorstellen voor echt persoonlijke lifestyle blogs die te pas en te onpas overal de camera of mobiel pakken voor dat ene mooie shot.

 

Let’s tweet:

Because every picture tell a story. Click To Tweet

 

⇒  Bewerkprogramma.

Ik ga er van uit dan iedereen wel eens foto’s bewerkt voordat ze online gaan. Ik heb eerder verteld dat ik wel foto’s lichter maak, maar geen filters of apps om een perfecte huid of een flawless en perfect gezicht te maken, wat ik af en toe wel tegenkom bij sommige blogs. Ieder zijn eigen ding natuurlijk. No hard feelings. 😉

Ik doe dat nooit en vind het prima zo. Verder gebruik ik ook geen beroemd fotoshop programma. Het biedt veel mogelijkheden en kan veel meer doen, maar toch, ik hou het bij een simpel en normaal bewerkingsprogramma dat op mijn PC zit. Gebruik je wel eens fotoshop of een ander programma? En welke gebruik jij dan?

 

 

 

Let’s tweet:

beauty is in the eyes of beholder Click To Tweet

 

Ik kan het wel waarderen, prachtige foto’s op andere blogs al besef ik wel dat mooi ook echt persoonlijk is. De een vind dit mooi, de ander dat. Heb je ook een zwak voor mooie foto’s van andere bloggers?

Foto’s op je blog. Er is zo veel om te bespreken, maar ik hou het vandaag even hier bij en ben benieuwd naar jullie meningen en ervaringen. Bedankt voor het antwoord en bezoek lieve mensen.