Terug in de tijd met make-up en mode.


Terug in de tijd met make-up en mode.

Terug in de tijd met make-up en mode. Een kijkje nemen in het verleden van mode en make-up. Vroeger haatte ik het vak geschiedenis. Ik had er geen zin in. Het was het verleden dus waarom moest ik dan leren hoe dingen van 100-200 jaren geleden waren geweest?

Groter geworden is mijn kijk op de wereld een stuk breder geworden en ik snap nu waarom de essentie, om af en toe een kijkje te nemen in het verleden is.

Deze film kwam ik per toeval tegen op YouTube en sinds die dag ben ik een grote fan van deze Brit beauty blogger. Door deze film leerde ik veel van make-up. Het laat mij beseffen hoe het een beetje gegaan is in de make-up wereld. Hoe lang wij vrouwen niet bezig zijn om er beeldig en kleurrijk uit te zien. En dat is nooit veranderd.

Ongeacht de tijd, het land of ras. Iedere vrouw wil er graag mooi en aantrekkelijk uit zien. De make-up past ook bij de periode waarin je geboren bent. Als je maar de juiste make-up draagt die bij je tijdperk past, dan zit je goed. Is dat zo, denk ik dan?

 

” Best and Worst Makeup Moments in History” Lisa Eldridge

 

Behalve make-up is er ook kleding. Terug in de tijd met make-up en mode.

 

Hoe het was, hoe dingen of bepaalde zaken zijn ontwikkeld? Ik ben geen mode freak die mode in- en uitademt. Maar wat ik wel leuk vind is om mooie kledingstukken te gebruiken en een combinatie met een eigen look te maken. 

Ik bezoek gerust ook tweedehands winkels om een mooi, apart kledingstuk te vinden. Dingen die ik pas staan mij ook bijna 10 van de 10 keer. Omdat ik weet wat ik leuk vind en wat bij mij past. Ik heb niet voor niets Beauty Love Fashion in mijn blog. Ik ben dol op mooie kleuren.

 

 


Als je hier meer uitgebreid over wilt lezen, kijk hier ( http://love.stylight.nl/work/10-decennia-party-looks-in-3-minuten/).  Dan zie je de ontwikkeling van 1926 – 2016, hoe onze stijl en kleding veranderde.

Kleding, zowel make-up keuzes, zeggen veel over ons. En de cultuur waar wij in leven. Ik werd benaderd om deze film te posten en omdat ik het best een geinige film vind heb ik dat gedaan. Geen geld mee verdiend, geen samenwerking, gewoon leuk.

Mag je je wel af en toe anders opmaken en kleden dan de normen en waarden van de maatschappij? Zal dat je als gek, mode gevoelloos verklaren? Het is gewoon geinig om te kijken, niet meer en ook niet minder. Een hele fijne mode dag lieve mensen. Tot de volgende mode.