Update opmaak challenge.


Update opmaak challenge.

Update opmaak challenge. Eerst de beste wensen voor 2017! Voor ik naar Thailand ging heb ik een opmake up challenge post  gemaakt.

Waar ik niet beloofde om geen nieuw producten te kopen. Ik probeer echt zelf zo weinig mogelijk nieuw te kopen, al ontkom ik er niet echt aan, helaas…., omdat ik ook wat gekocht heb in Thailand. Waar ik nieuwsgierig naar ben en hier niet kan krijgen. Dan is het verstandig om te kopen en meteen mee te nemen.

 

 

 

 

Wel had ik beloofd update wat ik allemaal opgemaakt. Ik had best veel al opgemaakt. Al was het nog lang niet genoeg. Er ligt nog steeds zo veel. Veel heb ik ook weg kunnen geven. Aan mijn familie, vriendinnen en klasgenoten van de make up cursus.

Een grote doos vol producten nam ik mee naar Thailand en ook een doos vol nieuws nam ik mee terug uit Thailand. Terwijl ik de eerste paar maanden in Nederland geen nieuwe producten heb gekocht, inmiddels wel, maar de drang om zoveel mogelijk op te maken is er nog steeds. Het geeft mij best een prettig gevoel dit. Ik zet de opmaak challenge nog voort!

 

Waarom is het fijn om niet zo veel te hebben?

Voor een ander kan ik dat niet beantwoorden natuurlijk. Voor mijzelf is het gevoel gewoon niet goed. Misschien door het boeddhistische in mij. ”Waarom zal ik 5 producten in huis moeten hebben als ik er maar 1 nodig heb?” Zoiets. Attentie! Wanneer het op is kan ik het altijd nog kopen. Ik wil niet dat materiële dingen mijn geluk bepalen en hoe goed ik mij voel over mijzelf. Daarom probeer ik niet vast te hangen aan veel hebben.

 

 

 

Less is more. Heb je opgelet dat hoe minder spullen wij hebben hoe gelukkiger wij zijn? Dat is een boeddhistische filosofie. “Hoe meer wij weghalen uit ons leven, hoe minder wij bezitten, hoe meer vreugde wij hebben en hoe gelukkig wij zullen zijn.” Laten wij onze waarde hangen aan veel omdat anderen ook veel hebben?

 

Zelfs 4 dagen minder bloggen in de week geeft mij ook rust en ruimte en maakt mij een stuk gelukkiger. Dan ben ik ook niet constant bezig met reviews en het hebben van producten. Zal de boeddhistische wijsheid misschien kunnen kloppen? Hoe ervaren jullie dat zelf? Wordt je soms ook onrustig en minder gelukkig van het veel te veel producten hebben?

 

P.S. In december heb ik wel wat producten gekocht. Ik weet niet of het door de feestsfeer komt of de eindjaarskorting dat overal en zo verleidelijk is. 😉 Oeps!