Houd alstublieft afstand.


Houd alstublieft afstand.

Houd alstublieft afstand. Hou op! Niet zoenen! Ik ben extreem gesteld op mijn eigen “personal space”, zo sociaal als ik kan zijn. Ik vind het nooit leuk als iemand dicht voor mij gaat staan. Er moet altijd een afstand zijn. Ik houd er niet van als iemand mijn persoonlijke ruimte opeist.

Sommige mensen hebben, onbewust, de neiging om dat te doen. Al stap ik iedere keer achteruit, toch komen ze nog steeds een stap naar voren. En dan besef ik dat alleen met mijn lichaamstaal een teken geven niet genoeg is. Niet iedereen begrijpt mijn lichaamstaal.

Als vrouw wordt je soms gewoon vastgehouden of aangeraakt door een vriend of zogenaamde vriend. Waar je zelf soms geen zin in hebt. Ik dus bijvoorbeeld.  Wat vaak niet te voorkomen is, zeker als je in een groep bent.

Vaak bedenk ik wat ik kan doen om dat vervelende gedrag en gevoel te voorkomen. Soms laat ik het even toe, maar leuk vind ik het zeker niet. Maar ik wil niet iemand kwetsen door te zeggen, zit niet aan mij. Houd afstand.

Het vreemde in het leven is, bij de ene persoon vind je het niet erg als hij/zij je aanraakt en bij de ander denk je hou a.u.b. afstand. Is dit herkenbaar?

Hebben jullie ook zoiets meegemaakt? Natuurlijk wel. Ik denk dat iedereen zoiets ooit wel meemaakt. Hoe los je dat eigenlijk in zo een situatie? Ik had vroeger een bekende die mij, gepast en ongepast, wilde zoenen. Zo’n kleffe en plakkerige zoen. En dat gezoen, daar heb ik echt geen zin in. Het voelt gewoon niet goed. Het is niet dat ik een probleem heb met iedere zoen, er zijn genoeg “groet zoenen” waar ik dat niet bij voel. Dat is gewoon gedag.

 

 

 

Ik houd stiekem, als ik zo iemand die mij een onprettig gevoel geeft ergens tegenkom, ( meestal mannen) zoveel mogelijk afstand en doe vaak alsof ik ze niet zie als ik hem ergens tegenkom. Omdat ik bang ben dat ze weer een excuus hebben om mij weer te zoenen. . Toch kom ik ze nog af en toe ergens tegen. Oude truc, ik neem een andere weg en negeer ze. Doe alsof ik ze niet zie. Maar het is belachelijk. Je zult misschien denken, laat het ze merken door je lichaamstaal. Ja, dat heb ik al gedaan, maar het wordt gewoon genegeerd.

Moet ik gewoon mijn hand uitsteken, hem wegduwen en zeggen: Stop! Niet zoenen en ook niet dichterbij komen!

Ben ik hierin de enige? Waarom zeg ik niet gewoon tegen iemand HOU OP! Niet zoenen hier heb ik geen zin in! Houd alstublieft afstand.

Heeft iemand een goed idee? Waarom doe ik dat niet? Houd alstublieft afstand. Hou op! Niet zoenen! Ben ik te laf om zoiets te zeggen? Of wil ik ze niet kwetsen met mijn woorden. Help!

 

What would you do if you weren’t afraid? Click To Tweet

Please follow and like us: