power food van Rens Kroes


Power food van Rens Kroes.

Nog een kookboek van een blogger. Deze keer een heel andere manier van schrijven en koken dan Gewoon Wat Een Student ’s Avond Eet van Leonie Ter Veld.

Ik had Rens Kroes in een food column van een tijdschrift gezien. Alleen al door het snel door te bladeren was het al interessant genoeg om haar boek mee te nemen.

In eerste instantie wist ik niet eens dat zij een blogger is. Het was gewoon toeval, omdat ik van koken hou. Maar ik hou ook nog van zoveel andere dingen, zoals jullie kunnen zien op mijn blog. Dat is waar ik allemaal van hou. Daarom verdiep ik me niet alleen op foodblog, maar lees ik alle blogs die ik interessant vind. Een beetje van dit en een beetje van dat. Daardoor kende ik haar blog nog niet. Dit is een mooi, groot boek met heel veel mooie foto’s en zeker inspirerende recepten.

 

 

 

Ik hoor wel eens dat het een heel gedoe is met super food en “clean” eten. Ik heb daar zelf geen last van. Ik eet graag aparte ingrediënten en zaden. Als het maar goed voor je lichaam is ga ik er voor. Dat is ook waarom dit boek me zo aanspreekt. Met al de ingrediënten die ze gebruikt. 85 Procent van de ingrediënten in dit boek geven me het gevoel dat het me prikkelt om de keuken in te gaan. Dat zegt al veel over dit boek.

De recepten met de foto’s zien er verrukkelijk en erg gezond uit. Je voelt haar liefde en passie voor het koken in haar woorden, ingrediënten en recepten. Behalve het boek is Rens zelf ook mooi om te zien. Ze straalt positieve energie uit. Je voelt de liefde van het koken, voedsel en de gezonde levensstijl. Op bijna alle foto’s in het boek straalt ze en ziet ze er vrolijk en gelukkig uit. Happy en healthy is zeker geschikt als beschrijving van dit boek. Het is dan wel een kookboek, maar je ziet dat het ook echt door iemand is geschreven die goed voor zichzelf zorgt. Ze sport en wat zij eet zegt genoeg over de liefde die zij in haar eten stopt en aan haar lichaam geeft.

Logisch, aangezien zij in het begin van het boek uitlegt hoe zij opgegroeid is met eten van puur natuur, zoals brandnetels en paardenbloembladen… En hoe zij haar kookkunst van Friesland tot New york aan toe heeft ontwikkelt.

 

 

 

Ik vind het een te gek boek en zeker een aanrader. Het is zoals een kookboek hoort te zijn. Het geeft je lekkere recepten en motiveert je om ze te maken. Wat wil je nog meer? Ik denk niet dat ik alleen van haar boek onder de indruk ben. Haar blog valt ook echt bij mij in de smaak. Dus ik word zeker een fan.

Al verwacht ik niet dat het boek bij iedereen in de smaak zal vallen. Als je van simpel houd en geen poespas, geen lastige of aparte ingrediënten, dan is dit is geen boek voor jou. Maar, wie weet? Als je van koken houd. Bezoek eerst haar website. Ik ben overtuigd dat je daar genoeg makkelijke recepten zal vinden.

♥ ♥ ♥ ♥    je dit boek al? Wat vind je er van?    ♥ ♥ ♥ ♥