Beautiful Istanbul


Beautiful Istanbul.

Ik ben in Istanbul geweest en heb er, boven verwachting, erg van genoten! Omdat ik er van hou om van andere culturen te ontdekken en Turkije is zeker een land met cultuur. Ik heb nog zo veel foto’s om te delen, dat er waarschijnlijk een tweede deel zal komen. Ik ga hier niet zoveel zeggen omdat de foto’s al meer zeggen dan duizend woorden. En het leuke van foto’s is als je ergens geweest bent en de foto’s terugziet, je alle gebeurtenissen weer voor je ziet. Daarom hou ik van reizen en foto’s maken. Genieten van de vakantie tijd, dat kan iedereen. …benieuwd? Kijk verder mee…

 

 

Volgende week is al de grote vakantie, wat heel snel komt dit jaar in mijn gevoel. Iedere dag gaat het  sneller en het is ook weer zo voorbij. Soms staan wij niet altijd stil bij hett feit, dat onze leven kort is en dat wij echt van het leven moeten genieten.  Hier in Nederland hebben wij het geluk dat wij weken lang op vakantie mogen. In Thailand is dat een heel ander verhaal. Een paar dagen achter elkaar hoog uit en ook nog zonder vakantiegeld. Zie je wat voor geluk je hebt als je een Nederlander bent.

 

 

Al de moskeeën en toeristische trekpleisters. Ik ben van mijzelf een boeddhiste. In Thailand zijn meer tempels dan moskeeën, in het zuiden van Thailand zijn wel moslims. In Thailand wordt ons geleerd dat iedere Thai, ondanks wat voor geloof wij hebben, hetzelfde is en dat is een Thai. Van jong af aan, worden wij als boeddhist geleerd om open te staan en een ander geloof te respecteren. Ieder geloof die een mens leert om een goed mens te zijn, is een goed geloof. Turkse mensen in Istanbul zijn zo vriendelijk en aardig en weten wat ze doen als het op zakelijk gebied aan komt. Soms kunnen ze wat opdringerig overkomen maar dat is kwestie van hun manier van doen.

 

 

 

 

 

 

 

En ik ben gek op alles wat met kleuren te maken heeft, ik kan er niets aan doen. ⇓

 

 

Een winkelstraat. Er is een hoek dat voor de bazaar en ik heb er een mooie tas als souvenir aan overgehouden. Een zwarte tas met veel kleuren net zo als kleurijk Isantanbul zelf.

 

 

Hier heb ik mijn eerste hummam massage gehad, wat een ervaring.  Ik ben gek op massage!

 

 

Uitzicht van de boot van het westen gedeelte naar oosten gedeelte van Turkije. ⇓

 

 

Hi! Beautiful Istanbul.

 

Het was zeker een mooie reis. Ik heb nog zo veel foto’s en zal alles niet kunnen delen hier, maar tot ziens en tot volgende reis dan maar, dag dag. Ben je wel eens in Turkije geweest?