moeder ontspanningsplan


Moeder ontspanningsplan.

Moeder ontspanningsplan. Ik doe mijn best, maar is het goed genoeg? Ben je ook een moeder, heb je zo’n moment meegemaakt? Het moment waar je je moeder-ontspanningsplan nodig hebt? Dit plan wordt gemaakt door mij als een ervaringsdeskundige. Omdat ik ook een moeder ben.

 

 

Het is hard om een moeder te zijn geef ik toe. Naar twaalf jaar intensieve moeder van twee zonen van 12 en 9, snap ik waarom je MOEder heet als je kinderen hebt. Ik heb diep respect voor het woord zelf. Je wordt moe van het eerste moment dat je je kind in je armen hebt. Begrijp mij niet verkeerd, er zijn momenten genoeg natuurlijk waar heel veel geluk en vreugde is. Maar vandaag gaat het daar niet over.

Behalve moe, ben ik ook heel veel veranderd. Ik hoop dat ik in het goede ben veranderd, maar vaak twijfel ik. Het is zwaar en je krijgt er geen handleiding bij. Je doet het met vallen en opstaan. Doen en fouten maken net als veel zaken in je leven. Wel leer je er een hele hoop bij, maar dan gaan we het ooit een keer over hebben. Deze keer houden we het bij hoe zorgen we dat we weer ontspannen en minder moe zijn.

Daarom schrijf ik deze post, in de eerste instantie om mezelf uit het dal te halen. Jezelf oppeppen dus. En wie weet misschien heeft de ander er ook wat aan.

 

Mijn handleiding om te overleven als moeder.

Moeder ontspanningsplan:

⇒ Ga eerst even diep, heel diep adem halen. Tot je rustig wordt.( deze techniek zal je vaker horen, ik gebruik ze overal voor, wen er maar aan )

⇒ Loop even weg, weg van je kinderen, even dan, een ommetje doen, in de tuin zitten, sluit je af in je kamer. Gun jezelf de tijd, een half uur, uurtje. Doe dat iedere dag, tijd maken voor jezelf.

⇒ Schakel de hulp van je partner in. Oke ik weet het, hij heeft het ook zwaar op zijn werk. Maar je hebt hem nodig en het zijn ook zijn kinderen.

⇒ Regel oppas en ga dan uit. Doe dingen die je plezier deden vroeger, toen je nog geen kinderen had.

⇒ Organiseer een weekendje weg met je vriendin. Niet met je partner. Even weg van de moeder-zone. En praat niet over kinderen. Liefst met een vriendin die geen kinderen heeft.

⇒ Neem een minaar en voel je weer vrij. Dit raad ik niet iedereen aan, want niet iedereen kan dit aan. Lees niet alsof je ogen branden, er zijn ergere zaken, hoe vaak hoor ik hier niet over.

 

 

 

Nadat je je er weer lekker bij voelt, kom dan terug thuis en wordt weer een opgeladen, enthousiaste moeder die alles aankan. Na die ontsnapping ( een film gaat hier ook beetje over) herinner je weer vanzelf hoeveel geluk je hebt en hoe lief ze zijn. Je pakt je leven weer op met dankbaarheid tot de volgende break down aanklopt aan de voordeur. Dan zie je jezelf weer instorten.

Je hebt wel eens zo’n moment waar het even te veel wordt. Maar het leven gaan door. Er zijn mensen die afhankelijk van je zijn, zoals je kinderen. Je laat jezelf even wegzakken en je raapt jezelf weer op en gaat verder.

 

 

Ik had ooit gehoopt om een perfecte moeder te zijn. Ik ben alles behalve dat. Het hoeft ook niet. En het komt ook uiteindelijk helemaal goed. Al is het maar weer een hoop. Niemand heeft ooit gezegd dat het makkelijk zal zijn, maar het leven is dat ook niet.

Geniet maar van de les die je leert hoe jij en je kinderen samen groeien. Maar neem van tijd tot tijd ook even tijd voor jezelf. Het is een essentieel moment dat iedereeen zeker goed zal doen.  ♥ ♥ ♥ ♥     Ben jij ook een MOEder?    ♥ ♥ ♥ ♥