Nivea zonnebrand


Nivea zonnebrand.

Waarom gebruiken wij zonnebrand? Omdat de zonnebrand onze huid beschermd tegen UVA en UVB. Waarom wil ik het over zonnebrand hebben in Choosebeautiful.NL? Wat heeft zonnebrand te maken met ons mooi en welzijn. Simpel omdat zonnebrand een grote rol speelt in onze schoonheid en onze gezondheid. Dit zal niet de eerste keer zijn dat jullie hier over horen.

Ik wil het hier over hebben omdat de zon de belangrijkste veroorzaker is van huidveroudering en huidkanker. Zeker als er te veel en op een verkeerde manier mee wordt omgegaan. Er oud uitzien en een gerimpeld gezicht, dat zal geen vrouw wensen. Toch onderschatten veel mensen de kracht van de zon. En hoe de zon onze huid kan beschadigen.

Maar gelukkig hebben wij de zonnebrand. God zij dank dat de mens zo slim is en zonnebrand heeft uitgevonden. En zeker dit merk, Nivea zonnebrand. Zullen we verder lezen hoe belangrijk de zonnebrand is en wat zon doet met onze huid?
Maar eerst deze video van Nivea, dan kunnen we zien hoe belangrijk de zonnebrand voor ons is. ‘Take Care Out There’ with NIVEA Sun.

 

 

Dit zijn Nivea Sun Anti-Age, Nivea Anti-Age Gezichtszonencrème Hoog 30, onmiddellijke UVA-UVB Bescherming Water Resistant. Normaal gesproken gebruik ik altijd factor 50, maar toevallig, toen ik dit kocht was er alleen maar factor 30. Toch heb ik het meegenomen. Ik bedek toch meestal mijn gezicht met een pet. En 30 is ook een mooi zonnebrandgetal. Lager ga ik zeker niet.

Hij is niet vet, dat maakt dat het erg fijn is om te gebruiken. Je kunt hem niet echt vergelijken met een dagcrème. Het blijft toch de structuur van een zonnebrand. Ik bedoel daar niets vervelends mee. Ik wil alleen zeggen dat dagcréme wat zachter en lichter is qua structuur. Lees ook review van Nivea Sun Protect & Refresh.

 

 

Ik gebruik het nu al enkele weken, Nivea Sun Anti-Age. Het is een prima zonnebrand. Wat ik fijn vind is dat ik van de créme geen last van puistjes heb, zoals veel van de créme’s die ik gebruik. En dat is ook indrukwekkend omdat ik een paar keer per dag mijn gezicht insmeer. Dus daar ben ik erg blij mee.

Alleen wanneer ik net te veel van de Nivea Anti-Age Gezichtszonnecrème gebruik, dan laat het een subtiel wit spoor achter. Maar als ik even tijd nemen om langer mijn gezicht te masseren. Dan zie je het witte zonnebrand spoor niet meer. Het is prima in gebruik en geeft geen vet effect zoals Nivea Sun protect en Refrest, wat ik morgen ga posten op dit blog. Als je benieuwd ben dan kan je morgen komen kijken.

 

Wat doen de zonnenstralen met ons?

Meestal hebben wij te maken met UVA. Dit kan huidveroudering en huidkanker veroorzaken. Een klein deel is UVB, dat helpt om bruin te worden en helpt met het aanmaken van vitamine D, EN UVB kan je huid verbranden en verhoogd het risico van huidkanker. En dan UVC, die bestaat ook, alleen van deze horen wij bijna nooit omdat de straling van UVC de aarde niet bereikt en gelukkig maar want UVC is de krachtigste vorm van UV straling.

Ik ben een trouw fan van Nivea al sinds ik me kan herinneren. Het was op een koude winter dag in Thailand ‘s ochtends vroeg. Ik was een jaar of 9 en mijn moeder had mijn gezicht ingesmeerd met Nivea uit een grote ronde blauwe pot. Een super crèmig wit spul met een geur die ik nooit zal vergeten. Jij waarschijnlijk ook niet. En in de loop van mijn leven, het maakt niet uit hoeveel crèmes en merken langs zijn gekomen, Nivea verschijnt altijd tussen al die producten.

 

 

Wanneer kunnen wij beter uit de zon blijven?

Tussen 11.00 – 15.00 is de tijd om de zon te vermijden. ‘s Ochtends vroeg en laat in de avond is de beste tijd om vitamine D uit de zon te halen. Pas geboren baby’s in Thailand krijgen de zon in deze periode aangeboden om vitamine D te ontvangen. Dan stelt de moeder de baby vroeg in de ochtend bloot aan de zon. Wat een mooi ritueel is, vind ik.

Wat is de beste manier om de zonnebrand te gebruiken?

Een half uur voor je je bloot stelt aan de zon, ruim opsmeren met een hoge factor zonnebrand. Als er iets is om in je schoonheid te investeren, vind ik, is dat wel zonnebrand. Niemand wordt er slechter van. Wees niet zuinig met zonnebrand, gebruik het royaal, herhaal het iedere twee uur (zelfs vaker als je in contact met water geweest bent).

 

 

Het liefst gebruik ik speciale zonnebrand welke speciaal gemaakt is voor je gezicht. Eigenlijk zou je iedere dag zonnebrand moeten gebruiken, zon of geen zon, want zelfs op een bewolkte dag heb je nog steeds met UV straling te maken.

Ik koop iedere zomer een hoge 50 factor zonnebrand, minimaal 4 flessen, wat overblijft gebruik ik het hele jaar door, ook in de winter. Maar minder fanatiek dan in de zomer.

Mijn kinderen  worden gek van mijn opcessie met zonnebrand. Ik waarschuw ze altijd als ze buiten gaan spelen, eerst zonnebrand smeren. Ze vinden het niet altijd leuk, maar ze hebben geen keus, en uiteindelijk wennen ze wel aan.  ik wil graag het goede voorbeeld doorgeven en naleven, Ik wil dat ze ook van jonge leeftijd leren om goed met hun gezondheid om te gaan. Jong geleerd, oud gedaan. Is toch nederland spreekwoord? En serieus je kunt een moeder daarvan toch niets kwalijk nemen? En jij? Hoe ga je om met zonnebrand?