Review: Foto op hout.


Review: Foto op hout. 

Foto op hout. Ik mag een foto op hout laten drukken via Foto op hout.nl. Daarnaast mag ik er een review maken over en hier deel ik die met jullie vandaag. Op canvas, op hout en op aluminium, als poster en nog zo veel mogelijkheden dat kan tegenwoordig allemaal.

Gepersonaliseerd cadeau dat zou je het ook kunnen noemen. Wie houd daar niet van. Ik in ieder geval wel.  Met canvas had ik al eerder ervaring. Heel benieuwd naar een foto op hout en dit is het verhaal en mijn ervaring.

Het probleem is, ik heb duizenden foto’s maar ik heb geen foto. Foto van mijzelf? Liever niet deze keer. Door foto’s te maken voor mijn blog heb ik genoeg van mijn eigen foto’s. Een foto van mijn kinderen lijkt de beste optie. Het laatste jaar zijn ze zo gegroeid en veel veranderd. Foto’s van hun heb ik . Maar een foto met die twee samen, daar heb ik er niet echt veel van.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

⇓ Het was een heerlijk zondag waar heel veel mensen te vinden waren op het strand. 

 

Dus vroeg ik ze om mee te gaan om ergens een foto shoot te houden. Even een paar foto’s nemen waren mijn woorden. Doe dat a.u.b. voor mij. Ze hadden er niet echt zin in natuurlijk.

Afspreken met hun vrienden is veel leuker dan een dag model voor mama te spelen. Ik wacht op het zonlicht buiten en gelukkig, twee weken geleden op zondag was het zo ver. Het strand en de duinen is mijn bestemming voor de shoot.

Lastiger dan ik had verwacht om twee “geen zin kinderen” leuk op de foto te zetten. Soms staat de een er goed op en de ander niet. Er lopen ook steeds meer mensen rond omdat het lekker weer is. Hun ogen kunnen ook amper open vanwege dat zonnelicht.

100 foto’s later, (logisch dat ze geen zin hadden, ik zei een paar shots ;-)) en twee flink opgefokte chagrijnige kids, had ik het opgegeven en een domme opmerking geplaatst (volgens mijn jongste zoon) waar wij allemaal heel hard om moesten lachen. Deze shoot komt naar aanleiding daarvan. ⇓

 

 

Ik heb deze foto gekozen omdat ze mij zullen laten herinneren aan het moment samen. Onze lach die de hele sfeer veranderde. Het was een oprechte lach, dat zie je ook terug op de foto.

Deze foto komt binnenkort in de woonkamer te hangen. Iedere keer als ik er naar kijk, zal ik altijd glimlachen en terugdenken aan dat moment dat wij samen zijn op het strand en in de duinen. Dat zit gevangen in de foto en nu op hout en het feit dat mijn kinderen eens hebben meegeholpen op mijn blog.

 

 

Over Foto op hout.nl

Van vier verschillende houtsoorten. Foto op Vurenhout (tip!) Foto op Ayoushout (ook voor buiten), Foto op Steigerhout en Foto op Multiplex (Budgettopper) kies ik Ayoushout uit.

Zelf heb ik totaal geen verstand van hout, daarom vraag ik het netjes aan mijn man. Wat denkt hij dat de beste optie is. Ayoushout was zijn keus, deze hoef ik niet te betalen. Wel heb ik keus extra voor whitewash waar ik iets meer dan € 12 extra voor moet betalen om dit extra te krijgen.

⇒ Kleurecht zonder houtkleur door de print

⇒ Geschikt voor buiten onder een afdakje

⇒ Door Whitewash beter bestand tegen kromtrekken van het hout

⇒  Whitewash behandeling kost 12% extra

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

De shoot voor foto op hout.nl hebben wij al, nu gezellig samen er wat van maken, hier kijk ik naar foto’s die mijn zoon net heeft ⇓gemaakt.

 

Er is veel informatie te lezen op de website zelf. Toch heb ik hier wat meegenomen voor jullie

“Onze medewerkers werken met veel passie en vakmanschap aan uw waardevolle momenten. Een arbeidsintensief proces waardoor je bijna wel kunt spreken van een écht ambacht!

Heb je een prachtige foto, maar ben je op zoek naar iets extra’s? Geen probleem bij FotoOpHout.nl! De foto’s die je wilt laten drukken op hout, kunnen wij in de meeste gevallen gratis bewerken. Wij kunnen je foto in sepia afdrukken of in zwart/wit. Ook hinderlijke elementen, zoals rode ogen, verwijderen wij kosteloos! Daarnaast is er de optie om te kiezen voor whitewash of zonder whitewash en de plankrichting zelf te kiezen. Wil je meerdere foto’s bestellen? Kies dan voor een Fotocollage op hout.”

 

Wij vinden het belangrijk dat de productie van onze foto op hout niet ten koste gaat van de mooie natuur wereldwijd. Daarom maken wij alleen gebruik van hout dat uit verantwoord beheerde bossen komt en voorzien is van een FSC-keurmerk of PEFC-keurmerk. FSC en PEFC hebben beide hetzelfde doel voor ogen: ze zijn voor duurzaam bosbeheer. Hoe meer gecertificeerd hout er wordt verkocht, hoe groter de prikkel voor boseigenaren is om voor duurzaam bosbeheer te kiezen. Als je bij het kopen van hout en andere door uit hout vervaardigde producten let op het FSC of PEFC keurmerk, draag jij
ook je steentje bij aan het behoud van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier.”

Foto op hout.

Mijn ervaring:

De bestelling is vrij makkelijk, wel twijfelde ik over horizontaal of verticaal en wat zal het beste zijn dat ik uiteindelijk mooi vind. Ik heb voor verticaal gekozen, zoals je ziet op de foto.

De prijs vind ik netjes. Na een week ontvang ik de eind productie. Op een zaterdag ochtend staat postbezorger op de stoep. Ik dacht, wat zal dat grote platte pakket zijn? Tot het tot mij door drong, aaah de foto op hout. Een glimlach op mijn gezicht toen ik het pakket open maakte. Wat leuk zeg dit. Erg leuk! Het maakt het begin van mijn weekend al meteen goed.

 

 

Als je foto op hout wil bestellen, zorg dat je alle informatie goed doorneemt. Met de keus van houtsoort die bij je past en de juiste foto. Ik kan mij niet voorstellen dat je er niet blij mee bent.

Een gepersonaliseerd cadeau. Iedere keer zie ik dat moment dat mijn zonen en ik, allemaal aan het lachen zijn. Een superleuk cadeau voor anderen en zeker voor jezelf. Daarnaast heeft de webshop meer dan genoeg gepersonaliseerde artikels met foto’s, voor ieder wat wils. Foto op hout.nl het dochterbedrijf van Fotocadeau.nl