Wat heb ik geleerd van make up kopen.


Wat heb ik geleerd van make up kopen.

Waarom is het voor mij belangrijk dat ik moet opletten? Wat heb ik geleerd van make up kopen voor mijn blog. Omdat de review van een product een berg geld kan kosten. Maar het is ook leuk om nieuwe spullen uit te proberen. Dit heb ik geleerd van make up kopen met mijn blog en de keus die ik maak voor make-up.

Koop alleen producten die je echt leuk vind en waarvan je denkt dat je ze zeker gaat gebruiken. Zomaar wat kopen om te reviewen, dat is zonde. Die fout maakte ik ook, gelukkig met wat goedkope producten. Voor iets duurs wil ik de tijd nemen, kopen kan je altijd. Net als Naked palette die iedereen zo geweldig vind, overal , zeker in Nederland. Maar als ik beauty goeroe in andere landen hoor, dan hoor ik soms een ander verhaal. kijk hier van Pixie Woo, over nake palet en W7 de dupe.  Al geloof ik dat ze van goede kwaliteit is.

Dus heb ik i.p.v. Limited edition van Gwen Stefani maar gekocht! ( lekker he, twijfel over naked maar koop i.p.v. dat een ander palet. Ben ik wel goed wijs? 😉

 

 

Ik ga niet minder eten voor een palette. En wat ik vaker opgemerkt heb in de beauty wereld is dat wat oudere beauty bloggers net een iets andere keus maken en voorzichtiger met geld om gaan dan de jongere generatie. (Lees: niet iedereen hoor).  Ze letten meer op de prijs, niet dat ze geen dure producten kopen, maar ze doen het toch net iets anders. Als je ouder bent (OMG hoe durf ik?)  ben je misschien minder snel beinvloedbaar voor jouw keus ( Met andere woorden, omdat er meer in het leven is dan alleen make-up. Wij hebben ook nog parfum 😉 ) Je identiteit hangt niet van het merk af.

Ik zie genoeg mensen die hun hele leven alleen maar kokosolie als lichamelijke verzorging gebruikten en al 50 jaar gelukkig in haar leven staan, met zelfs een minimum aan rimpels. Ze hebben nog nooit een pot van € 130 of € 35 in hun handen gehad. Dus dat zegt ook niet alles. Mensen maken gewoon een keus en iedereen maakt een andere keus .

Toen ik een make-up review maakte, uit naïviteit en onoplettend en onwetend was, kocht ik maar wat, het bewijs is dit Catrice Absolute Matte eyeshadow Palette dat viel nog mee. Ik heb ook wel 3 Maybelline color Tatoo eyeschaduw gekocht, oke, het was maar € 9,99 per stuk maar toch, met zijn drieën is het wel bijna 30 euro. Waar ik een paar weken later 1+1 gratis reclame van Maybelline tegenkwam. Balen..wel  een goede les.

Dus als ik nu iets wil hebben, dan wacht ik rustig af tot Kruidvat, Etos, Visser of Ttrekpreister ze in de aanbeiding gooit. Geduld loont altijd. De eerste en allernieuwste zal ik toch niet worden op make-up review gebied. Daar hebben ze Serena, Cinthia, Marsha al voor. En alles wat je reviewed kom je ook keer op keer en overal tegen. Dus.. doe het voor jezelf en niet als een wedstrijd.

⇒Zelfs met dure merken. Om een Clinique of chanel of andere High End product te kopen. En als ik nog niet weet hoe het me zal bevallen. Dan koop je maar eerst make-up kit waar meerdere producten in zitten. Eerst uittesten of het je bevalt. zoals deze Benefit Cosmetics Life Of The Party benefit  en deze Party Poppers Advent Calender deze. Als het je echt bevalt dan kan je nog altijd het vol size product kopen.  Koop niet alleen omdat het een bekend merk is maar kijk eerst wat bij je past.

 

Soms kan je ook de aanbiedingen in de gaten houden. Koop een product en krijgt er een giftset bij zoals deze Lancôme.

Waar ik nu ook mee bezig ben om te doen is dat ik een dupe van een bekend duur palette uitprobeer. Of de kleur bij me past. Daarna kan ik nog de beslissing nemen om toch het duurdere bekende palet te kopen als het mij echt goed bevalt. Tenzij je echt weet dat dit is wat je wilt. Op deze manier zit ik nooit in de puree met een verkeerde aankoop.

Al pak je het palette niet iedere dag, omdat er te veel is. Maar het moet zijn dat, wanneer je dat doet, dat je er gelukkig van wordt, van de kwaliteit. En dat de look je bevalt en kwaliteit hangt zeker niet af van de prijs. Al is het soms wel het geval. Maar soms ook weer niet.

En jullie, hoe gaan jullie er mee om als het om dure aankopen gaat? Eerst goed informeren, of gewoon kopen? Dit is mijn vraag al weet ik nu dat sommige van jullie niet om make up geven. Houden jullie wel reclame in de gaten? Of wel met boodschappen maar niet met de make up?

 

Please follow and like us: