Vraag jezelf eens af van Jennie Lena


Vraag jezelf eens af van Jennie Lena.

Ik heb vandaag een heel mooi liedje om er over na te denken over ons leven. Aangezien er weer bijna een jaar voorbij is staan we soms stil met “vraag jezelf eens af” van Jannie Lena een kandidaat van The voice of Holland 2015.

Muziek speelt een grote rol in mijn leven. Ik merk dat muziek mijn troost is op het moment dat ik verdriet heb. Het voedt mijn ziel als op het moment dat ik verliefd was. Het vertaalt mijn emoties. Al heb ik ook op blokfluit en gitaarles gezeten, Ik bak er niets van. Maar simpel naar muziek luisteren, dat kan iedereen. Zelfs ik.

Door dat ik geloof in muziek heb ik mijn kinderen alle twee op muziek gezet, maar mijn oudste zoon heeft het 3 jaar volgehouden op Harp les, maar de liefde voor het paard, de scouting en kickboksen was groter. Daar komt dan zoon nummer twee, hij zit al voor het tweede jaar op Gitaar les. Stiekem wil ik dat hij op piano les gaat, omdat wij in ons huis een piano hebben staan. De grootste hobby van mijn partner is muziek…dus vandaar.

 

 

Maar als moeder leer ik iedere keer om het los te laten. Hoe ik ook iets wil, het gaat niet om mij. Het gaat om wat mijn zonen willen. Je wilt gitaar dan leer je gitaar spelen. En hij maakt me trots. Hij heeft bij het kerstdiner een kerstlied voor de klas gespeeld waar alle kinderen mee hebben gezongen. Mijn trots is niet omdat hij voor de klas heeft gespeeld, maar dat hij zijn hart heeft gevolgd.

Ik zal fijn vinden als jullie dit lied gaat luisteren en even over nadenken. Het is een mooi lied waar haar stem meer zegt dan de woorden die ik schrijf. Neem even pauze om soms een liedje te luisteren. Hoeveel tijd kost dat nou op een dag? Als ik iets geloof is het dat muziek in ieder mens zit. Het is de taal het begin met dezelfde noten, of je nu een Thaise, of Nederlander bent.

 

 

 

Ik ben dankbaar voor jullie bezoek, want ik heb ook soms een moment dat ik denk, waar ben ik mee bezig met mijn leven? Met mijn blog en dan ook nog mijn immigratie van tig jaar geleden? Ik maak één keer een keus. Waar ik dagelijks mee wordt geconfronteerd. Maar ik geloof er wel in voor wat mijn leven en de blog betreft. Alleen soms heb je wel eens zo moment..

Heb ik ooit verteld dat ik graag leer? Van alles; films, blogs, mijn kinderen, zelfs van jullie. Ik heb Lazy Load plugins geleerd van Debby dehvanhappiness en de sneeuw die jullie op mijn website zien nu van Lione Lionelife.nl….Bedankt allebei!

Aangezien leren mijn passie is en blijft, heb ik vandaag ook wat geleerd van een liedje. The voice of Holland is enigszins een talent show die ik kijk omdat ik in de kwaliteit van de kandidaten geloof. Zoals dit prachtige liedje wat mij geraakt heeft. Wat kunnen wij leren van dit liedje, zin per zin?

 

 

♥ Het zegt blijf dichtbij jezelf:

♥ Vraag jezelf wel eens af ben je blij met het leven dat je leeft elke dag ?

♥ En waar vind je de kracht om te doet wat je voelt ook  als niemand je snapt..ook als niemand je snapt..

♥ Wat doe je dan als iemand zeg dat je  alleen kan begrijpen. Niemand gaat dat je geven als je het wilt  hebben dan zal je dat moeten nemen. Dus…grijp…

♥ Het is je leven en je hebt maar een leven.

♥ Als niemand je snapt sta je dan achter jezelf.

♥ Waar vind je de kracht om te doen wat je voelt?

 

Bijna nieuw jaar, Vraag jezelf wel eens af dat je blij bent met je leven dat je iedere dag leeft? 😉

Omdat dit lied dichtbij mijn eigen gevoel staat. Daarom raakt dit liedje mij ook zo. Hoe is het bij jullie met dit liedje Vraag jezelf eens af van Jennie Lena. Of misschien wel bij een ander lied wat je ook raakt ?

 

 

 

Please follow and like us: