Review: Dr. Jetske huidboek.


Review: Dr. Jetske huidboek.

Ik wist dat Dr. Jetske een boek over de huid heeft geschreven. Al klinkt het erg interessant, ik had er nooit echt bij stilgestaan om er achter aan te gaan. Tot een dag dat ik het boek zomaar tegenkwam. En dan kan ik het boek niet laten liggen natuurlijk.

De reden? Meer kennis over je huid is altijd, en ik meen altijd, van harte welkom. Zeker het laatste jaar, zeker voor mijn blog en ik verschillende producten ga testen. Mijn huid is daardoor onrustiger dan ooit.

Ik ben best visueel ingesteld als het op boeken aankomt. Mooie kleurenfoto’s, niet te veel en overvol met tekst is een must. Bij dit huidboek van Dr. Jetske is dat echt het geval. Het is mij pas opgevallen dat er weinig verleidelijke, prachtige afbeeldingen van de huid, het gezicht en de make up in staan zoals je gewend bent bij dit soort boeken. Het boek heeft veel tekst. De tekst is de kern en staat centraal in het boek. Ondanks dat, lees ik het met veel plezier en makkelijk weg. Ik mis de mooie plaatjes niet eens. Wel wat kleuren foto’s.

 

 

Alle informatie is interessant en ik blijf nieuwsgierig over wat zij ons te vertellen heeft. Handige tips, kwalitatieve informatie en soms zelfs informatie die ik eerder niet wist.

Vroeger, toen ik wat jong was, had ik niet zoveel last van Acne. Waardoor ik mijzelf gelukkig kon prijzen. Als je mij vraagt, wat gebruikte je als huidverzorging, kan ik dat niet echt hardop zeggen. Ik gebruikte wel wat, maar wat?? Problemen met mijn huid had ik amper.

Het probleem begon pas de laatste jaren. Ik begin een vorm van Acne te krijgen. Zouden dat hormonen zijn? Nadat ik met de blog begon lijkt het erger te worden. Regelmatig heb ik een puistje, een soort van “verstoppings” puistje of irritatie en rode plekken op mijn gezicht. Het is heel frustrerend.

Soms ontdek ik producten die goed werken, maar na een tijdje verschijnt het probleem weer. Ik heb al heel wat de huidverzorgingsproducten uitgeprobeerd. In dit boek staat alles wat je moet weten over je huid. Welk ingrediënt goed en niet goed voor je is en waar je op moet letten.

 

 

Review: Dr. Jetske huidboek.

De inhoud van het boek bestaat, onder andere, uit de volgende delen:

⇒ huidtype

⇒ De ingrediënten en uitleg wat er in huidverzorgingsproducten zit, wat goed is en wat niet.

⇒ Hoe ontstaat en hoe moet je omgaan met: Acne en pigment

⇒ je huid na je veertigste. (zeer handig voor mij :-))

⇒ omgaan met de zon.

⇒ Babycosmetica, wat wel en niet nodig is.

 

Er zijn natuurlijk meer onderwerpen in dit boek. Zoals Salicylzuur en Benzoylperoxide (die kies je om acne te bestrijden). Om je er verder in te kunnen verdiepen raad ik je aan om dit boek in je bezit te hebben.

Dan nog informatie zoals dat ik al jaren factor SPF 50 op mijn gezicht had en dat dat ook acne kan veroorzaken. Dat verklaart heel veel voor mij. Dan de anti rimpel crèmes die niet werken, al weten wij dat, toch willen wij graag dat het anders is. En iedere keer trappen wij er weer in.

Of de producten met parfum, gedenatureerde alcohol of andere irriterende ingrediënten die allergieën kunnen veroorzaken en het verouderingsproces kunnen versnellen. Oeps! Dat is een punt om over na te denken. Er staan ook tips in om je huid mooier te maken. Een uitgebreid stuk over rosacea en het verhaal over de zon, een belangrijke factor van het verouderingsproces. Hoe je om kunt gaan met de babyhuid en met welke producten (zeer handig voor moeders).

 

 

Mijn conclusie, Als je een perfecte huid hebt, heb je mazzel. Als je geïnteresseerd bent welke ingrediënten goed bij jou passen en hoe je het best kunt omgaan met je huid, raad ik dit boek aan. Maar dan moet je echt geïnteresseerd zijn, anders raak je je interesse kwijt door veel technische woorden die in het boek staat.

Voor mij is het duimen op voor dit huidboek van dr. Jetske. Ik ben hierdoor stukken slimmer geworden. Na het lezen van dit boek ben ik erg benieuwd naar haar Uncover Skincare lijn. Deze vrouw weet waar zij het over heeft, dat is duidelijk! Meer informatie van haar blog en boek kijk op Dr-jetskeultee.nl/