Jezelf Oppeppen


Jezelf Oppeppen.

Hoe doe je dat, Jezelf oppeppen? Ken je dat moment waarin je ergens geen zin in hebt? Je ziet soms beren op de weg of de bomen door het bos niet meer, moe en gefrustreerd. Het weer helpt ook niet echt mee met al die nattigheid en waar blijft de zon. het is de tijd om Jezelf op te peppen.

Je hebt verantwoordelijkheden waar je niet van kan weglopen en eerlijk is eerlijk waar dan ook heen gaat je neemt jezelf toch altijd mee. Het ligt niet echt aan omstandigheden buiten. Als je eerlijk bent ligt het in jezelf. Wat kunnen wij doen in zo’n situatie? Heb jezelf ooit afgevraagd… Hoe erg het ook is je zal jezelf toch moeten oprappen en  jezelf oppeppen. Want als je het niet doen, wie zal het moeten doen voor je.

Ik schrijf wat ik doe misschien heb je er wat aan ;

1. Ik zal zeggen, als je niet tussen door vakantie kan nemen, misschien een dagje sauna,een dagje met vriendin/ zus shoppen en even daarna terrasje pakken.

2. Stel je prioriteiten, wat echt moet gebeuren, andere minder belangrijke zaken laat je even wachten en neem je rust. Met een overladen hoofd kan je zeker niet echt goed werk opleveren.

3. Doe dingen die je gelukkig maken. Als dat paardrijden of filmpakken of misschien taart bakken is. Twijfel alstublieft niet dan zal je merken dat je heel anders voelt na je leuke activiteit.

 

 

4. Neem rust, slaap uit in het weekend en lekker lui hangen op de bank met een goed boek of die film die je al lang wil zien.

5. Denk aan mooi dingen die je hebt in je leven, niet wat je niet hebt.

6. Knuffel je partner, je kids of je hond.

7. Koop een mooie bos bloemen voor je zelf. Je verdient het!

8. Jezelf oppeppen? Gun jezelf een dag of twee rust en doe wat hier boven staat. Dan ga je terug na de werkelijkheid.

De beer die je zo op de weg zien staan. Je laat je toch niet weerhouden als het even tegen zit. Dat moeten iedereen meemaken. Problemen en gedemotiveerd leven.

Kijk verder en vooruit. Waarom doe je wat je doe, waarschijnlijk omdat je een doel hebt om iets te bereiken en wat dan ook is. Zie je. Geef de moed niet op en ga door….doe ik ook trouwens. En dan maar hoop dat je weer relax bent…Hoe doe je dat, Jezelf oppeppen?