Jezelf zijn en Dichtbij jezelf blijven.


Jezelf zijn en Dichtbij jezelf blijven.

“Jezelf zijn en Dichtbij jezelf blijven”. Als er een zin is die ik mag kiezen om deze wereld te betreden dan zou ik voor deze zin gekozen hebben.

Leven is een les en een pad dat ieder mens moet bewandelen en zelf uitzoeken hoe je het wilt inrichten. Stap voor stap leren wij van onze eigen ervaringen hoe het moet. “jezelf zijn en Dichtbij jezelf blijven”. Al is dit niet het doel voor iedereen om na te streven, voor mij wel.

Let’s tweet:

You can’t be anyone if you don’t be yourself Klik om te Tweeten

 

Ik zoek uit wie ik ben en hoe het moet zijn om lekker in mijn vel te zitten. Vroeger ( 20 jaar geleden) was er een moment dat ik niet durfde te laten zien wie ik was en probeerde mij anders voor te doen dan wie ik echt was. Daar leerde ik veel van. Terwijl je jezelf bent en daardoor wordt geaccepteerd, is het het beste gevoel en het grootste kado dat er is.

Hadden jullie dat vroeger ook? Je anders voordoen dan je werkelijk bent. Je anders gedragen om je aan te passen of bang bent dat jezelf zijn niet goed genoeg is? Dat zal iedereen in haar tienertijd misschien wel gehad hebben, het is een proces om je eigen identiteit te vinden.

 

3 Doors Down – Let Me Be Myself

 

“jezelf zijn en Dichtbij jezelf blijven”

Ik leerde om mijzelf te zijn door mijn zwakte zowel s mijn sterkte te accepteren. Dat is niet makkelijk maar het geeft rust. Als iemand weg gaat om wie ik ben, hoe pijnlijk dat ook is, dan is het goed. Maar dan hoef ik niet te doen alsof ik iemand anders ben om erbij te horen of geaccepteerd te worden. Het is zo vermoeiend. Dit is wie ik ben, take it or leave it.

 

 

 

 

 

Nu wil ik niet anders dan mijzelf zijn. Ik vermoed dat naast de ervaring dat ik ouder wordt, het zeker helpt om lekkerder in mijn gerimpelde huid te komen zitten. Over mijn rimpel huid, dat valt best mee. 😉

Hoe zit het met jullie, zijn jullie helemaal jullie zelf at all time?