Geena Rocero: Covergirl campagne.


Geena Rocero: Covergirl campagne.

Geena Rocero: Covergirl campagne. Girls Can Change the World. Waar zal ik het hier vandaag eens over hebben? Vanaf de eerste paar dagen dat onze ogen open zijn in deze wereld. De mensen en de omgeving om ons heen hebben ons gevormd tot wie wij zijn. Maar niet iedereen heeft de kans om volledig, geestelijk en lichamelijk, te groeien. Ze hebben totaal geen ïnvloed op hoe je er uit ziet. Je bent geboren in verkeerd lichaam. Als dat het geval is, wat doe je dan? Hoe gaat je er mee om?

Stel dat je gevangen zit in het lichaam van een iemand terwijl het niet is wie je bent? Je bent geen sterk en zelfverzekerd wezen. Wat moet je dan doen? Wat is de uitweg? Het lijkt me vreselijk als ik anders ben dan wat het lijkt. Heel graag een man willen zijn. Terwijl alles in je zegt dat je een vrouw bent. Of anders soms.

Stel dat ik een man was en ik had er alles voor over om mezelf te transformeren tot een vrouw. Denk aan al die talloze en pijnlijke operaties die ik moet doorstaan, geld, tijd, relaties, met iedereen om je heen, hoe andere mensen met je omgaan. Je hebt geluk als men je accepteert. Heus, daar zal niet iedereen zo over denken. In Nederland is het mooi dat je mag trouwen en met van wie je houdt en daarmee samen kan zijn. Maar niet iedereen heeft dit geluk. Zeker in bepaalde landen.

Ik heb hier een film van Geena Rocero.  Zij is een beroemde en bekende persoonlijkheid in de Filipijnen die vecht voor alle vrouwen en hetzelfde lot delen. Zij was een jongen maar is nu een prachtige vrouw.

Geena Rocero: Covergirl campagne.

Ik vind dit interessant omdat het best dichtbij me is. Wat ik zelf mee heb gemaakt. Als kind wilde ik een jongen zijn. Ik gedroeg me als een jongetje, klom in bomen en mijn lievelings kledingstuk was een stoere spijkerbroek en een rood-wit Superman T-shirt. Ik ging graag met jongetjes om en vond meisje stom en een gedoe. Er was altijd een stuk mannelijkheid die ik me schuilde. Al had ik nooit de dwang om een mannelijk lichaam te hebben.

In de schooltijd ontmoette ik keer op keer jongens en meisjes die andere gedrag toonden dan hoe ze er uit zagen. Als ze overdreven, dan werden ze gepest, anders werden ze wel met rust gelaten. Thaise mensen zijn best gul tegen rustige en niet aandachttrekkende persoonlijkheden. Zeker als je homo of lesbisch bent.

Lady boys worden simpelweg snel geaccepteerd in de Thaise cultuur. Dat vind ik heel mooi. Er lopen er tegenwoordig ook zoveel rond. Sommige lady boys zijn mooier dan een echte vrouw, zoals ik. Wat fijn dat iemand zichzelf mag zijn denk ik dan. Al ben ik dankbaar dat ik zelf niet in een verkeerd lichaam gevangen zit.

Wat vinden jullie van de Geena Rocero: Covergirl campagne? En jullie, lieve lezers, hoe denken jullie hierover? Als iemand gevangen zit in een verkeerd lichaam?