Review: Catrice Absolute Matt Eyeshadow palette.


Review: Catrice Absolute Matt Eyeshadow palette.

Catrice komt met veel palets van Catrice Absolute Rose Eyeshadow pallete, Catrice Absolute Bright Eyeshadow pallete, Catrice Absolute Nude Eyeshadow Pallete en ik heb hier Catrice Absolute Matt Eyeshadow pallete.

prijs: 4,99

Op die dag was ik echt op zoek naar een matte oogschaduw en gelukkig heb ik er eentje gevonden Absolute matt oogschaduw palet. Ze komen in verschillende pallet’s, maar ik ben vast besloten om er maar eentje mee naar huis te nemen. Wat was ik blij en waarom is dat? Omdat het best lastig is om matte oogschaduw te vinden.

 

 

De binnen kant zit heel erg netjes uit, wat jammer van Catrice verpakking dat de letters op het deksel heel snel vervagen, al na een paar keer gebruiken. Daardoor maak het dat het er oud en goedkoop uitziet. Maar ach, als de kwaliteit maar goed is dan is wel te overzien. Daar hoop ik op.

De formule van oogschaduw is heel licht en poederig. Logisch bij een mat product en misschien was mijn ervaring anders als ik vette huid heb maar ik heb een droge huid en die formule van de oogschaduw helpt daar zeker niet bij, De taupe kleuren hebben meer pigment, Het zit heel erg mooi uit in de doos maar geen mooie kleur als ik het begin te gebruiken, Het zit overal  en nergens. Lastig om regelmatig uit te smeren op de oogleden. Het blijft niet zitten en als je ziet hoe het blijft zitten dan is het onregelmatig.

 

 

Ondanks dat ik keer op keer de oogschaduw op mijn arm swatch, blijft het heel lastig om de kleur te zien. Alleen de laatste twee donkere kleuren waren zichtbaar. En het moment dat ik de make-up op doe. Het bleek dat het nog lastiger op mijn oogleden was dan op de binnenkant van mijn arm.

Omdat de binnenkant van mijn arm lichter is dan mijn gezicht, weer keer op keer, zelfs met een nat kwastje op mijn oog. Het is kansloos, de kleur mixed gewoon met mijn huid, je ziet het gewoon niet, behalve de laatste twee kleuren weer. Maar ook dan moet ik blijven herhalen, keer op keer weer.

 

Ik vind dat de oogschaduw is heel moeilijk te gebruiken is. Je krijgt haast geen gelijke kleuren van beide ogen, wat heel veel frustratie oplevert als je denkt dat je zover bent. De kleur maakt dat mijn gezicht er gewoon vermoeid uitziet, geen frisse uitstraling.

Ik heb dit palet eigenlijk al drie keer geprobeerd en hoop op beter resultaat voor mijzelf maar ik blijf gewoon teleurgestelt in Absolute matt oogschaduw palet. Het palet is zeker niet gechikt als je een droge huid hebt zoals ik.

 

 

 

Al kan ik deze conclusie niet trekken van andere Absolute oogschaduw pallet van Catrice. Want dit is de enige die ik geprobeerd heb.

Wel ben ik erg benieuwd hoe dit Catrice Absolute Matt Eyeshadow palette op iemand ander is, speciaal bij vrouwen met een vette(re) huid, zou zij een betere afwerking krijgen dan ik? Voorlopig koop ik een tijdje geen matte oogschaduw meer denk ik. Zo zonde.

 

Lees ook: Catrice Velvet Foundation