Wat heb ik bijgeleerd met bloggen


Wat heb ik bijgeleerd met bloggen.

Wat heb ik bijgeleerd met bloggen. Mijn mening is veranderd nadat ik begon te bloggen. Ik heb een heel lang artikel over wat ik geleerd heb, na iets meer dan 6 maanden bloggen. Ik heb het in twee delen gesplitst, anders wordt het een heel lang verhaal om te lezen. Ik moet toegeven dat ik niet wist wat mij te wachten stond toen ik begon met bloggen. Veel dingen vind ik niet echt leuk om te doen.

⇒ Moet je echt reacties achterlaten op een andere blog? Ik wil bloggen, reacties geven moet dat echt? Andere blogs lezen is prima, maar reacties achterlaten? Ik stelde reacties achterlaten op een andere blog ongeveer meer dan 3 maanden uit. Nu ben ik er wat beter in dan toen ik begon.

Niet alleen omdat ik reageer op andermans blog, maar persoonlijk vind ik terug reageren wel zo netjes en ik probeer dat altijd te doen. Niet iedereen denkt er zo over natuurlijk. Veel doen dat ook niet. Het is niet verplicht maar je krijgt er een veel betere band door vind ik. Ik moet zeggen dat ik de persoon achter de blog wel leuk moet vinden om ze te kunnen volgen. Dan maakt niet ook uit zo veel uit waar ze over bloggen. Hebben jullie dat ook?

 

 

Hoe handelen jullie hier over het reageer gedeelte? Vinden jullie het wel belangrijk? Ik ben benieuwd.

⇒ Social media. Moet dat? Ik had er geen zin in toen ik begon. Wat is dat ..pinterest? Moet dat echt, instagram en dan ook nog die vogel? Al heeft hij een schattig geluid. Zitten jullie ook op social media en waarom doen jullie dat?

Dat zijn dingen waar ik helemaal geen zin in had toen ik begon met bloggen, maar ik vind het nu heel erg leuk om te doen.

⇒ Reacties achterlaten op andere blogs vind ik oprecht echt leuk om te doen, ook omdat ik er veel van leer. Door lezen leer je! Heb ik ooit verteld dat ik van lezen en leren hou? Net als jij Sunny als je dit leest. 😉 Al ontken ik niet dat het best veel tijd kost.

⇒ Social media, waar ik geen zin in had, nu behoort de pinterest tot mijn favoriete social media en daarna instagram.

 

 

Wat leer en krijg ik nog meer van mijn blog?

Ik wordt positiever. Door de negatieve reacties die ik gelezen heb, denk ik er nu meer over na als ik voor ik iets schrijf. Al zeg ik niet dat ik altijd positief ben. Maar ik denk goed na. En vaak probeer ik een positieve reactie achter te laten, niet slijmen of zo, alleen omdat ik geen zin om te zeuren. Liever een zoete pruim dan zuurpruim..dus

Ik leer mijzelf meer te waarderen. Mijn foto’s waar ik er ik talloze van op mijn website zet zien er vaak goed uit, wat logisch is omdat het een opgemaakt gezicht is. Ik verbaas me nog steeds iedere dag, ben ik dit echt? Ik dacht altijd dat ik lelijk was. En dat bedoel ik niet negatief. Ik denk nooit dat ik mooi ben is een betere stelling. Maar ik zie wel soms een mooie vrouw op de foto’s waarvan ik dan vaak denk…ben ik dit?? Herkenbaar bij jullie deze gedachte?

Je leert een hele hoop door het bloggen, eerlijk is eerlijk het is echt leuk. Ik hoor niet anders. Anders, waarom zouden wij blijven bloggen? Maar bloggen kost een berg tijd, geld, veel onderzoek, veel energie, doorzettingsvermogen, communicatie met je lezen met samenwerking, volhouden en je moet ook een olifantshuid hebben in sommige gevallen. Omdat bloggen niet altijd loont zoals je het verwacht of zal willen. Ik kom binnenkort verder met deel 2 .

Is er hierboven ook iets wat herkenbaar is voor jullie ? Wat heb ik bijgeleerd met bloggen.

 

 

Please follow and like us: