Luik België


Luik België

Luik is een grote stad van België. Luik staat bekend als de stad met de vier namen. Spreken wij in Nederland over Luik, zo spreken de Duitsers over Lüttich, de Fransen over Liége, of bekent al “vurige stad” is een gezellige, boeiende en historierijke stad.

Het is mij toch niet gelukt om alleen maar thuis te blijven. Dus ondanks de plannen om thuis te rusten en te genieten, ben ik toch naar buitenland gegaan. Even bij de buren gaan gluren. In België en Duitsland. Ik heb hier wat foto’s meegenomen als souvenir. Ik geef mijzelf geen spijker op mijn kop. Okee ik was weg geweest terwijl het niet echt mijn bedoeling was. Maar ja, het is vakantie. Je mag even relaxen, geen plannen, doe en laat waar je zin in hebt toch?

 

Ik heb in het winkelcentrum rondgelopen, het wat een groot en mooi winkelcentrum. Lekker de ruimte en veel aanbod, wel kom je ook veel winkelketens tegen die je in Nederland ook vind zoals Hema, C&A of ICL paris XL. Ik ga graag snuffelen bij de drogisterij natuurlijk of gewoon de make-up winkel. Een simpel maar zeker plezierige winkel die ik heb bezocht is di die verkoopt ook veel wat ze hier in Nederland verkopen maar ook een paar andere merken. Ik heb ik Betty-Lou Manizer “The Bronzing Bandit” gekocht.

 

 

En bij ICL Paris XL heb ik producten van Clinique en Only you gekocht. Misschien raar omdat wij die hier ook hebben in Nederland. Maar ik vind het leuk als een souvenir, om aan de vakantie te denken als ik hem gebruik. En als de tijd kom ga ik zeker hier review op doen. Alleen, ik heb best veel make-up in voorraad, het komt wel eens een keer aan de beurt.

 

 

Dan hebben ze ook een grote winkel mall ONNO waar alles in zit. Het idee van Bijenkorf alleen iets minder chique. Maar de spullen dat ze daar verkopen zijn zeker van een A merk. De counter van cosmetica in ONNO is ook echt leuk, heel veel luxe merken in aanbod. Hier heb ik drie producten van Benefit meegenomen. Liefst zou ik de halve zaak willen mee nemen maar de vakantie kost al genoeg. 😉

 

 

Aan het eind van de dag hebben wij afgesloten bij een lekker grillrestaurant in de buurt waar veel restaurants en terrassen zijn. Het was gezellig en een leuk bezoek aan Luik België ondanks dat het niet echt zonnig weer was. Dat kan je ook terug zien op de foto’s. Weinig zon maar dat doet de gezellige vakantiesfeer zeker niet ten onder.

 

 

Ik heb hier nog een paar leuke belevenissen die je kunt bezoeken in Luik:

-De Grand Curtis. Dit museum in het historische hart van de Vurige Stede in Luik biedt kunst en geschiedenis van zo’n 7000 jaar geleden.

-Gaufre de Liège

-Sint-Paulus kathedraal

-Place Saint Lambert

-Place du Marché

Ik ga zeker in de toekomst nog eens  Luik opzoeken, ik heb nog niet alles gezien wegens de beperkte tijd.

 

 

Wat ik gezellig vind is ook de plaatselijk slagerij  waar je brood kunt kopen met vleeswaren, worst en nog veel meer. Wat typisch Belgisch is. Veel mensen staan in de rij op brood te bestellen. Ziet er net iets anders uit dan bij ons. Het onderscheid landen toch van andere landen.

Het is altijd leuk om in het buitenland zijn omdat je toch even in andere omgeving dan je gewent ben, verbreed je horizon, even goed voor je hersenen om dingen te ontdekken. De leukste reden is dat je jezelf dat gunt. Geniet van de reis, of je gaat naar buitenland of gewoon thuis in Nederland. Vind jij dat je genoeg geniet van deze zomer?