Jong er uitzien deel 2


Jong er uitzien deel 2.

Jong er uitzien deel 2. Vorige post ging over Jong er uitzien deel 1. Deze post Jong er uitzien deel 2 wordt met nog meer tips vervolgt.

 Gebruik zonnebrand, niet alleen bij een zonnige dag, maar gedurende het hele jaar. Zonnestralen zijn de grootste veroorzaker van het huidverouderingsproces. Meer weten? Hier verder lezen. Hoe belangrijk de zonnenbrand is? (Review: Nivea zonnebrand )

⇒  Veel make up gebruiken op oliebasis. Producten die geurstoffen, alcohol of chemicaliën bevatten kunnen je huid uitdrogen en voor rimpels en harde lijnen op je gezicht zorgen. Op het einde van de dag, haal altijd, en ik bedoel ALTIJD, de make-up van je gezicht. Slaap nooit met make-up!

⇒  Zet de verwarming minder hoog in de winter. Dat droogt je huid uit. Hoe droger je huid, hoe ouder je er uit ziet. Daarom ziet iemand met een vetter huidtype er jonger uit dan iemand met een droger huidtype in de latere jaren van het leven. Snik, ik heb ook een droge huid (hele droge zelfs) dus balen. Ik ga flink drinken (geen alcohol) en flink smeren dus.

⇒  Slaap niet op je buik en met je gezicht in het kussen. Dan kreukelt je huid op je gezicht maar.

⇒  Drink niet door een rietje. Dit zorgt voor de rimpels rond je mond als je het regelmatig doet.

 

⇓ Foto’s brons: Mooier van Leco van Zadelhoef

 

⇒  Roken is slecht voor je huid. Dat hoef ik niet uit te leggen. Jullie weet het allemaal, hoop ik.

⇒  Overmatig alcohol drinken, een glas rode wijn per dag schijnt heel goed voor je maar te veel drinken, niet. Dus laat dat glas maar staan als je er jeugdig uit wil blijven zien.

⇒  Te veel en te vaak verkeerde soorten dieet. Of helemaal geen vet meer eten. Je lichaam heeft juist vetten nodig om te functioneren. Eet a.u.b. vet, maar goede vetten, zoals vette vis soorten, vet uit superfood zaadjes of vet uit fruit als bijvoorbeeld avocado.

⇒  Let op je houding. Je houding bepaald en beïnvloed je leeftijd overschatting. Bloggers die te veel achter de computer zitten. Of mensen die graag lekker hangen op de bank. Dus let op! Hou je rug recht.

 

Raak niet zwanger. 😉 Zwangerschap en opvoeding vergen veel van je geest en lichaam. Dit is uit mijn eigen ervaring. Ik weet het, wij krijgen hele mooie kinderen, maar je lichaam is sneller afgetakeld. De mijne wel in ieder geval. Dat is niet eerlijk natuurlijk, wordt maar gewoon zwanger. Als we daardoor echt ouder wordt dan accepteren wij dat met liefde.

⇒Je hoeft dit niet per se serieus te nemen. Soms heb je er gewoon goede genen en geluk voor nodig qua uiterlijk. Maar als je resultaat wilt boeken, een beetje aanpassen met al die tips kan geen kwaad. Wie weet wat je kunt bereiken.

Als je nog jong bent, 20 tot 35, zie je vaak het verouderingsproces nog niet. Daarna begin het pas. Het komt langzamerhand aansluipen. Op je 50-ste zie je meer resultaat hoe iemand vroeger voor zichzelf heeft gezorgd of heeft geleefd. Wacht niet tot het te laat is, er is geen weg meer terug.

Natuurlijk, al die tips probeer ik zelf ook uit. Ik ga het niet ontkennen. Ik wil er graag jong en goed uitzien, dus ik volg bijna alles wat hier boven staat.

 

 

Maar Ik heb zelf ook valkuilen. Bijvoorbeeld dat ik vaak op mijn buik slaap. Ik kan echt niet op mijn rug slapen. Vermoedelijk was ik een slang in mijn vorige leven. Jakkie, ik vind slangen heel eng, maar ik heb er geen andere verklaring voor op de manier dat ik slaap. Ik betrap mezelf heel vaak met mijn gezicht in mijn kussen.

Mijn zus is drie jaar jonger dan ik en zij oogt tien jaar jonger. Alsof zij geen dag ouder geworden is in de laatste 15 jaar. Zij slaapt altijd op haar rug. Ik denk dat dit haar verborgen geheim is…hihi En zij heeft geen kinderen, scheelt weer, al de stress dat ik heb en zij niet. Dus ik heb een speciaal kussen dat hopelijk minder rimpels gaat bezorgen in mijn gezicht. Verder, duimen en rond mijn 50-ste nog een keer kijken of de tips echt hebben geholpen.

 Jong er uitzien deel 2. En jij? Vind je ook belangrijk om jong te blijven uitzien? Als het zo is, wat zijn je tips? Ik ben benieuwd 😉