Beautiful day 2


Beautiful day 2.

Welkom op nog een van de Beautiful days. Mijn mooie reis. Het leven is kort en ik geniet daar graag van. Van kleine dingen, van grote dingen. Het mooie is dat je alles mag doen wat je maar wilt en niet hoeft te doen wat iemand anders wil.

Wij kiezen zelf om iets te doen, ergens naar toe te gaan. Omdat wij van tijd tot tijd vergeten om een pauze te nemen en van ons korte leven te genieten. Als ik het zou mogen zeggen zou ik tegen iedereen zeggen, vergeet niet om er iedere dag wat moois van te maken. wat het er ook is, het maakt niet uit, als je er maar gelukkig van wordt en het een glimlach op je gezicht brengt, doe het.

 

 

Ik zeg dit niet omdat ik denk dat ik perfect bent of het zo goed doe. Ik vergeet het zelf ook wel eens soms en hoop dan dat iemand mij eraan blijft herinneren. En nu herinnert deze website Choosebeautiful.Nl me eraan. Dat ik nog veel meer van zo een beautiful days moet blijven beleven.

 

 

Op een dag, toen ik naar het strand ging, omdat het nog steeds vakantie periode was en ik woon er dichtbij, omringd door de zee en strand. Ik vind het zelf ook heerlijk om op het strand te zijn, als er tijd en gelegenheid is, ga ik ook zo vaak mogelijk naar het strand. Deze keer Egmond aan zee. Het is net te ver om eventjes op de fiets te stappen wegens gebrek aan tijd, dus deze dag werd het een auto. Geen verwachtingen van de dag, gewoon doen en wij zien het wel in de tijd.

 

 

Het is altijd hetzelfde, het  strand, maar iedere keer beleef je toch weer iets anders. Heb ik verteld dat ik ben geboren in een dorp aan de zee? Misschien dat is de reden dat de zee me een “rust gevoel” geeft.

 

Waar je ook bent, vergeet je niet om voldoende te drinken 😉 het is goed voor je.

 

We hebben de dag afgesloten met een diner bij Het Ruiterhuys Gasterij & Bed and Breakfast in Castricum. Het is een lekker ruimtelijk Bed en breakfast, Gasterij en restaurant.  Sfeervol en op de dag dat wij daar zaten was er ook een diner van een bruidspaar. Wat vol liefde en veelbelovend is.

Als ik het bruidspaar en de familieleden aan de tafel zien zitten, kan ik niet laten na te denken over mijn eigen liefdes verhalen. Wat ik heb geleerd van mijn huwelijk is dat de trouwdag pas het begin is van je liefde levenspad. Het is nog een lange weg te gaan en het is niet altijd een makkelijke weg. Ik ken het echtpaar niet maar ik wens ze het beste, in mijn gedachte natuurlijk.

 

 

Ik ben gek op lekker eten en zeker vis, speciaal gamba en krap. Dus bestelde ik het ook deze keer.

 

Het gaat om de tijd en de gesprekken die wij als gezin samen hebben. Het maakt zo een dag mooi en ook de foto’s bewaren het moment. Er is genoeg ruimte voor kinderen om te spelen, hoeven ze niet verveelt zitten te wachten tot het bord er aankomt, ideaal. Helaas is het eten niet geslaagd voor ons. Met hoe het wordt gepresenteerd is niet mis mee.

Maar ik ben best verwend als het op eten aankomt, ik kom niet voor niets uit Thailand. Het land dat, onder andere, beroemd is om zijn rijke smaak en sensatie als het om eten gaat. En ik neem geen genoegen met minder dan lekker. Maar de restaurant sfeer en omgeving is zeker wel de moeite waard voor een drankje, de gezelligheid en een lunch. En wie weet is misschien een andere diner gerecht superlekker. Ik had gewoon pech met mijn gamba gerecht. Wie weet?

 

Ik heb er sowieso van genoten met mijn gezin en als eten geen tien is hoeft mijn mooie dag ook niet meteen te verpest te zijn, toch? Dus vandaag was weer een van die dagen dat ik bewust heb gekozen om van mijn leven te genieten. Ik maak de blog post Beautiful day niet om jullie te laten zien hoe mooi mijn leven is, meer om jullie terug te vragen, hoe is het met jullie dag?

Hebben jullie er al een mooie dag van gemaakt? Zo nee, laten we dan maar iedere dag een mooie dag van maken! Als het niet altijd kan, dan maar af en toe, is ook goed. Toch?