Natuurlijke make up kwast voor minder.


Natuurlijke make up kwast voor minder.

Natuurlijke make up kwast voor minder. Op een dag liep ik rond in de Trekpleister. Ondanks dat ik genoeg kwastjes heb om mee te werken, kon ik niet laten om deze twee setjes kwasten te kopen. De doorslag was, de lage prijs en het feit dat ze van natuurlijk haar zijn. De een van een pony en de andere van een geit. Ik was gewoon nieuwsgierig. Prijs/kwaliteit verhouding?

Het kan zijn dat niet iedereen blij is met mijn keus van vandaag. Door je persoonlijke allergie van dierenhaar of ben je misschien een veganist die niet met dieren in aanraking wil komen? Ik ben dol op dieren en gedraag mij ook altijd aardig tegen dieren, maar soms doe ik er ook niet moeilijk over. Ben ik daardoor een slechter mens? Ik laat de vooroordelen aan jullie over.

 

KMA Cosmetics Professional Perfection Face palette

 

“Goed gereedschap is het halve werk” Een Nederlands spreekwoord. Maar hoe weet je wat goed is? De enige manier om hier achter te komen is uitproberen.

Ik heb vaak en veel gehoord hoe belangrijk de kwastjes zijn en verschil uit kunnen maken met de look. En invloed op de make up hebben. “Ongeveer van “je kunt waardeloos zijn met make up, maar het helpt toch als je goed gereedschap hebt”. Zoiets…. Ik denk meer dat als je je goed kunt opmaken dan zal je alles kunnen rechtzetten, wel maakt goed gereedschap het dan nog makkelijker!

Voor mij ben ik in een te vroeg stadium in de make up wereld om daar over te oordelen, over prijs/kwaliteit, het merk en de kwasten die overal te koop zijn. Wel kan ik uit mijn ervaring zeggen dat, als je een goede egale huid hebt, dat zeker de helft van het werk scheelt. Dan staat bijna alles je, met of zonder kwast. Ook met of zonder make up.

 

 

Het is nou eenmaal leuk dat er zo veel keus is. Ook voor vrouwen die af en toe make up gebruiken, geen professionele make up artist of geen vette bankrekening hebben. Dan is het mooi dat er zulke goedkope en makkelijk verkrijgbare kwastjes te koop zijn.

Deze kwast is bedoeld voor mijn oogschaduw en poeder (blush, highlighter, gezicht poeder). De schubben van het echte natuurlijke haar houd de poeder of oogschaduw beter vast, dat zorgt dat de make up niet al overal is. Het blenden met deze kwast is makkelijker. Ik gebruik niet natuurlijk haar voor alles, wel voor mijn oog make up vind ik het vrij prettig.

 

⇓€ 1,99                                                                                                    ⇓€ 2,99

 

Bij een vloeibaar product (foundation, concealer) vermijd ik natuurlijk haar. Dan gebruik ik liever synthetisch haar. Ze lijken hiervoor meer geschikt te zijn, ander zuigt de kwast veel te veel product op dan nodig. Doodzonde.

De poeder kwast, die van geitenhaar, daar moet ik aan wennen. Het haar is wat harder dan ik gewend ben. Zo jammer eigenlijk. Al doet hij zijn werk prima.

Nu ik mij dagelijks opmaak zijn de kwastjes belangrijk geworden in mijn make up routine. Al kom ik ook heel ver met mijn vinger. kwastjes maken het werk toch een stuk snel en makkelijker.

 

KMA Cosmetics Professional Perfection Face palette

 

Natuurlijke make up kwast voor minder.

Mijn mening over de kwast:

Ik denk redelijk, maar niet de beste kwast die er is. Het ligt er ook aan wat je zoekt. Zacht haar, dat zal je niet vinden bij deze kwasten.

Make up is super leuk en het nog leuker met zo’n alternatieve budget kwast voor weinig. Het grappige is dat ik een week later nog andere natuurlijke kwasten weer tegenkwam in een andere winkel en nog goedkoper dan deze. Hoe is dit nou mogelijk? Komt binnenkort een review van.

Natuurlijke make up kwast voor minder. Gebruiken jullie graag een natuurlijke kwast of synthetisch haar en waarom is dat?