Bikini sixpack challenge week 3.


Bikini sixpack challenge week 3.

Bikini sixpack challenge week 3. Helaas, afgelopen week moest ik rustig aan doen met trainen, maar ik zal mijzelf niet zijn als ik dat zomaar zou toegeven. Ik ga gewoon eigenwijs trainen wat ik kan trainen. Wat erg super enthousiast is dat door verstandig te eten. Gezond en zo weinig mogelijk te eten. Let op, ik laat mijzelf niet verhongeren, maar als ik genoeg heb dan stop ik. Niet meer doorgaan omdat het lekkker is.

Ik let ook niet eens op de kilootjes. Ik ken mijzelf, spieren moeten eerst worden opgebouwd. En spieren zijn zwaar. Ik zie wel duidelijk verschil hoe mij lichaam transformeert in korte tijd. Wel moet ik er bij zeggen dat ik altijd 3 keer per week trainde, maar niet fanatiek en niet op mijn eten lette. Deze Bikini sixpack challenge is wel anders omdat ik bijna iedere dag probeer naar de sportschool te gaan en echt minder eet en meer groenten ben gaan eten.

 

Brownie Jeappie?

 

Mijn bierbuik is een stuk minder, strakker, ook mijn armen. Mijn conditie is ook beter, dat ik met zwaardere dumbells kan trainen, wat hogere stand ook gebruik. Ik probeer ook zoveel mogelijk met HTTP of interval training doen.

Wat eet ik:

Ik eet gewoon probeer koolhydraten? Schaamteloos, wel volkoren brood en bruine rijst. De gezonde versie, en eet veel meer groenten. Ik ontzeg mijzelf niks. Als ik zin in een crossiantje of taart heb, dan doe ik dat met mate. Ik besteed meer tijd aan de kleding die ik draag. Dan komt mijn lichaam ook beter uit wat mij nog meer motiveert om meer te gaan bewegen.

 

 

Bikini sixpack challenge week 3.

Maandag: Ik had een half uur crosstraining gedaan en verbrandde rond 100 kcal. daarna was ik nog een uur actief op een fitness apparaat voor mijn buik, rug en arm spieren. Mijn enkel lijkt iets beter te worden, al is het nog steeds een gevoelige plek waardoor ik nog beperkt ben wat oefeningen betreft.

Dinsdag: In mijn gedachte wil ik vandaag alleen cardio, dat is ook precies wat ik doe. HTTP op de fiets een half uurtje en 112 kcal. verbrand. Intensief lopen wisselen met rustig lopen voor 45 min. bijna 3 km. 212 kcal. verbrand. Al baal ik dat ik niet kan hardlopen, toch was ik trots op mijn doorzettingsvermogen. Het is niet leuk om hard te werken en jezelf te laten zweten. Ik vind wel dat ik een compliment voor mijzelf verdien.

 

 

 

Woensdag: een rust dag.

Donderdag: De rust is goed voor de spieren, ik heb er vandaag minder zin in, toch ga ik voor. 20 min. cardio op cross traning en 130 kcal. verbrand daarna arm en buik spier oefeningen, 150 sit ups.

Vrijdag en zaterdag: Ik heb alleen cadio gedaan met veel snel lopen afwisselen met lopen. Ik zoek mijn grenzen op door te gaan hardlopen. Hele opluchting, het kan zonder pijn. Daarna heb ik ook crosstraining gedaan. 1 uur per dag heb ik getraind en ongeveer 300 kcal. verbrand.

Zondag neem ik de dag lekker lui en vrij van sporten en bijna twee uur een dutje gedaan. hihi. Aaach morgen er maar weer flink tegen aan met sporten. Mijn enkel is nog niet als de oude maar 85 % is zeker hersteld (zelf eigen conclusie getrokken). Ik geef mijzelf een strecht oefening en massage op mijn enkel en heb het gevoel dat het helpt.

 

 

Volgende week wordt Bikini sixpack challenge week 4. Mijn bierbuik komt ineens een beetje terug, wel merk ik aan mijn omvang dat alles krimpt. Ik heb een zomerjas kunnen dichtknopen wat ik in het begin van de challenge niet kon. Hard werk wordt toch langzamerhand beloond. En ik voel mij sterk en zit vol zelfvertrouwen, ook niet geheel onbelangrijk. 🙂

Hoe is het met jullie? Sporten jullie de laatste tijd? Ik zie Instagram gym foto’s voorbij gegaan. Lees ook in somige blogs over hoe jullie bezig waren. Zullen wij maar samen gezellig blijven doorgaan?