Mijn kijk op Moederschap.


Mijn kijk op Moederschap.

Mijn kijk op Moederschap…. Ik vind het Moederschap een extraordinaire en de meest frustrerende en zware taak die er is. Moederschap laat ons denken en maakt ons bewust in ons leven. Welke richting willen we gaan voor onszelf, ons werk, of als gezin?

Vandaag is Moederdag, daardoor heb ik mijn leven zitten doseren. Ik zag om mij heen veel ambities, zeker voor vrouwen die op weg zijn om aan de top te komen, aan de weg te timmeren. Ik lees overal verhalen over een succesvolle vrouwen. Die soms twee bedrijven runnen en een indrukwekkend CV hebben, om jaloers op te zijn. Of een fulltime job combineren met een gezin. Hoe doe wij dat als vrouw om alle ballen in de lucht houden?

 

Foto’s van Fotofabriek album.

 

Wel denk ik wel eens, wat is dat en wat is een definitie van het woord succesvol eigenlijk?

Getallen op Instagram, hoe meer je hebt hoe succesvoller je bent? Of je staat in een tijdschrift als powervrouw. Een flink salaris op je rekening. Hoe is het met een fulltime moeder die zogenaamd geen geld verdient. maar noooit een vrije dag heeft en alles doet met en voor haar gezin?

Ik ben zelf al 15 jaar zelfstandig ondernemer, met mijn bescheiden bedrijf, waar ik geen huis van 5 ton kan kopen van mijn inkomen. Wel mijn droomauto (een bescheiden terreinauto natuurlijk ;-)) Ik heb veel geleerd in mijn werk, haal er vaak voldoening uit. Wel probeer ik ondertussen altijd de balans te zoeken tussen mijn werk en privé leven. Na de komst van kinderen werk ik ook veel minder uren dan vroeger. Ik werkte vroeger 7 dagen per week zo een 60- 80 uur per week.

Nu veel minder, maar een stuk minder en dat betekend ook een stuk minder verdienen. Wat ik moet doen is gewoon minder uitgeven. Niet meer drie-vier keer per week uit eten. Geen reis naar Thailand in mijn eentje een paar keer per jaar en dan ook nog twee keer per jaar gezamelijk op vakantie. Niet meer…dat en niet meer dit… Vind ik dat erg wat ik moeten missen? Nee absoluut niet… Dat ik geen Chanel tas kopen? Geen dekbedset van € 200 kopen ? Of wekelijks een duur palette van rond de € 50 kopen? Dat ik nu een bescheiden bedrag uitgeef aan make-up en huidsverzorging?  Dat vind ik absoluut niet erg…

Wanneer ik mijn kinderen niet kan vasthouden en in mijn armen sluiten, dan vind ik het pas erg. Het gaat niet om spullen, etiketten, merk…High End, Low End of The End. Het gaat om de liefde (Ik weet het, ik moet ook even een pauze nemen om te gaan overgeven aan de zoetig, kleverigheid, dat snap ik. ;-))  Hoe ik  het voel, hoe mijn dierbaren zich voelen en hoe ons leven samen is. Op mijn sterfbed zal ik meer aan hun denken dan aan mijn tas, mijn auto, welk merk schoenen of jurk ik had. Sowieso dat hoop ik. 🙂

 

 

 

 

Toen ik begon met werken deed ik het eerst puur voor het geld. Daarna heb ik geleerd om dichter bij mijzelf te blijven. Vroeger was mijn werk mijn alles, sinds de komst van de kinderen, 13 jaar geleden, is mijn prioriteit anders geworden.

Mijn kijk op Moederschap.

Ik had in bijna 15 jaar één keer, na mijn tweede bevalling, 3 maanden vrij genomen van mijn werk om gewoon een moeder te zijn. Het was een ramp. Ik zag alleen poepluiers en huishoudelijk werk. Toen realiseerde ik mij dat fulltime moeder niet voor mij weg was gelegd. Ik ging mij omscholen en heb een nieuw bedrijf opgezet waar ik meer rust en ruimte voor mijzelf had, plus er veel voor mijn kinderen kon zijn. Het was niet altijd makkelijk omdat al het werk en privé door elkaar ging en een vrije dag? “Wat is dat”? Als moeder lijkt dit niet te bestaan. Papa ook hoor. 😉 Alleen vandaag wil ik het alleen over mama hebben, als jullie (mannen) willen horen over mannen begin je zelf maar een eigen blog. 😉

 

 

Ik heb werk nodig om mijzelf te blijven. Ik ben geen fulltime moeder. Respect voor alle vrouwen die dat wel kunnen. Maar ik ben ook geen moeder die de kinderen 4 dagen naar de crèche kan brengen. Niet dat ik de 40 uur werkende moeder wil veroordelen. Ik heb gewoon zelf heel dringend de behoefte om mijn eigen kinderen op te voeden aangezien ik zelf een weggeef kind ben.

Ik vind dat iedere moeder, welke keus wij ook maken, het hoort goed te zijn. Geen een keus is beter dan de andere. Wij zijn gewoon anders. Iedere moeder en vrouw is anders. Kies wat bij je past. Dat is het beste voor jou en je gezin denk ik. Zolang je er bewust van bent en je achter je keus staat is je gezin gelukkig. Ben je zelf gelukkig. Je hoeft niet te doen wat anderen doen, denkt, zegt of wil.

 

Ik ben niet klein, zeker voor een Aziatische vrouw, maar hij is nu al langer dan ik, mijn oudste zoon van 13.

 

Ze zijn mijn harten, dat is elk kind voor iedere ouders, als het goed is. 🙂

 

Moeder zijn is voor mij nog steeds vallen en opstaan, iedere dag voordat ik ga slapen denk ik aan de ontwikkeling van mijn kinderen en hoe ik mijn rol als moeder vervul in hun leven. Wat voor invloed ik op ze heb. Dingen die niet goed lopen, dat is een les waarvan ik mijzelf iedere dag opnieuw beloof om recht te zetten en het morgen beter te doen. Het belang van de kinderen komt eerst, ongeacht wat ik zal willen dat ze doen. Het is hun leven dat ik begeleid, niet het mijne, om te bepalen wat zij leuk vinden of niet.

Mijn kijk op Moederschap. Ik besef dat ik een kans heb en het ongeveer 20 jaar intensief hard werken is om hun moeder te zijn zorgt dat ik graag het beste wil doen wat ik kan. Ik ben dankbaar voor mijn kinderen en het feit dat ik hun moeder mag zijn. Gelukkig ik ben niet de enige dat moeder is. Op Moederdag en alle moeders.. Proost!