Simpel, nietszeggend, wel blijdschap.


Simpel, nietszeggend, wel blijdschap.

Simpel, nietszeggend, wel blijdschap. Vandaag is bijzonder, het is weer sinds twee maanden tijd dat ik mij weer beetje bij beetje wat op ga maken. Het is geen waanzinnig opvallende of buitengewone look waar allerlei make up techniek wordt toe gepast.

Maar de persoon achter de foto’s is blij. Simpel, nietszeggend maar een blijdschap look van vandaag. Dat was twee maanden geleden dat ik me had opgemaakt. Mijn gezicht werd aangevallen door puistjes waar ik ongelukkig en frustrerend van werd. Om mij op te maken met gigantisch veel puistjes erbij. Daar ben ik geen fan van.

Dan sla ik de make up liever over. Het gevoel dat mijn lichaam (gezicht) mij iets probeert te zeggen via mijn huid doet mij stilstaan bij deze afgelopen 2 maanden.

Hoe maakte ik de look: wat mascara, blush, lipstick en concealer onder mijn ogen, dat is alles eigenlijk. Oh wat weinig!

Neem even rust! Zal ze ( mijn huid) zo schreeuwen. Zoek andere huidverzorgingsproducten uit! Die beter bij je passen. De make up die ik gebruik, daar kan mijn huid misschien niet zo goed tegen? Alles spookt rond in mijn gedachten. Maar goed ik neem de tijd ervoor.

Wat ik hier geleerd heb in de afgelopen twee maanden zonder opmaken?

⇒ Ik leer om mijn make up loos gezicht WEER te waarderen en MOOI te vinden. Make up kan zoveel dat je er soms bijna verslaaft aan raakt. Dus fijn, weer terug bij de basis van wat imperfectie is. 😉

 

Als je goed oplet zal je bobbels zien op mijn wang en wat littekens op mijn kin en rondom mijn mond. De foundation zal dit wegwerken, maar waarom zal ik niet mijn imperfectie leren omarmen? Het is ook makkelijker als je in de goede stemming bent.

 

 

⇒ Geduld. Wachten om die puistjes en ongewilde gasten uiteindelijk weg te laten gaan. Veel keus heb ik niet, gewoon even geduld hebben en wachten. Geloof mij, ze nemen ook echt de tijd. Tot nooit meer zal ik wil zeggen, al weet ik dat dat onrealistisch is.

⇒ Dat ik het meer waardeer wanneer ik mij weer ga opmaken. Ik mis de kleur al van de blush en de glans van highlighter, meer dan ik wil toegeven. 😉

⇒ Ik leer mijn huid beter kennen. Hier komt toch iets goeds uit. Ik ontdek ook een paar huidverzorgingsproducten die wel goed bij mij werken en passen bij de koude temperatuur.

⇒ Ik was aan het zoeken welke soorten van make up bij mij passen. Door deze puistjes aanval is het tijd om meer aandacht te besteden aan het soort make up dat ik gebruik. Mineraal make up zal de mogelijkheid voor mij zijn.

 

Misschien zijn de lippen iets te simpel, wat vind je van beetje kleur geven? Kan de natural look ook verfrissen, vinden jullie niet?

Simpel, nietszeggend, wel blijdschap.

De look van vandaag, zoals ik eerder gezegd heb, simpel, nietszeggend maar blijdschap is mijn look zeker wel. Puistjes heb ik nog steeds. Het zal nog weken duren voor de bobbels echt weggaan, maar hij gaat niet meer ontploffen in mijn gezicht.

De littekens zullen wel nog maanden zichtbaar blijven, daar moet ik mee leren leven. Zolang dat geen teken van een nieuwe komst van puistjes is vind ik dat goed genoeg. Ik had nooit verwacht dat ik nog wat zou leren van mijn puistjes. Je leert niet alleen van de goede maar ook de slechte ervaringen. Mijn gezicht rust gunnen dat is wat ik zeker vanaf nu blijf doen.

Heb je wel eens een periode dat je je niet kunt opmaken? Hoe ga je er mee om? Vind je je gezicht zonder make up ook nog steeds leuk?