Een kijk op Ouder worden, van Cindy Joseph & Cameron Diaz.


Een kijk op Ouder worden, van Cindy Joseph & Cameron Diaz. 

Een kijk op Ouder worden, van Cindy Joseph & Cameron Diaz.  Twee bekende vrouwen spreken hun persoonlijke mening & verhaal uit over ouder worden. Cindy Joseph is een model en heeft nu een eigen make-up lijn.

Cameron Diaz is ook een model/actrice en heeft zij al twee succesvolle boeken over het lichaam en de schoonheid van een vrouw uitgebracht. 

Goed voelen over jezelf en doen wat je gelukkig maakt. Goed zorgen als het om je uiterlijk gaat. In staat zijn om te doen waar je zin in hebt in je leven. Met of zonder make-up. Doe het voor jezelf en niet voor wat de ander verwacht. Je niets aantrekken van andere mensen hun mening over jou uiterlijk.

 

 

Ageism we commit against ourselves

BOOM! by Cindy Joseph

 

 

Het is een vrij krachtige boodschap die deze twee vrouwen ons geven. De eerste twee gericht op jezelf zijn door durven te laten zien wie je bent. Ieder vrouw heeft een stem. Alleen het komt soms wat harder aan als je bekend en beroemd bent. Ik ben blij dat dit onderwerp wordt besproken. 

Als ik luister naar wat Cindy Joseph te zeggen heeft over ouder worden, voel ik overeenkomsten. Ik doe ze ook allemaal, gezond leven, sporten, opmaken om er beter uit te zien. Ik word er soms ook moe van. Ik blijf maar doorgaan omdat ik van mijzelf hou. Wel zal ik ook liever niet meer moeten sporten, alles eten waar ik zin in heb, iedere keer een groot bord eten, iedere dag brownies.

Maar omdat ik geen 100 kilo wil wegen en mij lichamelijk en geestelijk slecht voelen doe ik dat maar niet. Ik bedwing mijzelf en volg netjes de regels. Let op wat ik eet, probeer er toonbaar uit te zien.

Soms heb ik zin om mij gek te kleden, opvallende make-up te dragen, met blauw haar door het leven te gaan, half mijn tieten laten zien in een diep gesneden decolleté, niets aantrekken wat een ander zal over mij denken.

Maar ik kan dat niet. Ik voel mij te geremd. Ik durf niet eens een foto van mijzelf in een bikini op FB te posten, dan ben ik bang dat ik vervelende opmerkingen van mensen krijg. Terwijl ik best trots ben op mijn figuur. Raar eigenlijk….. Ik vind het stom.

Het hoort niet zo? Is dat zo? Haar woorden zorgen dat ik nog een keer nadenk. Meer mijzelf zijn en mijzelf meer aan wereld laten zien. Dat is wat ik moet doen.

 

 

Help Cameron Diaz Fight the Anti-Aging Movement | Oprah Prime | Oprah Winfrey Network

 

Wat vinden jullie van het verhaal van Cindy Joseph en Cameron Diaz?

Ouder worden, dat worden wij allemaal als het goed is. Tenzij je je hele leven heel goed voor jezelf zorgt & goede genen hebt is de kans is groot dat je er niet meer er uit ziet op je 45ste vergeleken met toen je 20 jaar was.

Niets mis mee vind ik. Zorg dat je gracieus ouder wordt van de buitenkant en prachtig ouder wordt aan de binnenkant.

 

 

Dat is wat de jaren & de ervaring je geven, alle wijsheid, rust, zelfvertrouwen om mee om te gaan. Want eigenlijk, als puntje bij paaltje komt, schoonheid gaat niet om hoe je er uitziet, maar over hoe je je voelt over jezelf. Met alleen een oogschaduw palette en lipstick kom je niet ver.

Een kijkje op Ouder worden van Cindy Joseph. & Cameron Diaz.

Als wij twijfelen over de fijne lijnen die wij ‘s morgensvroeg zien of een nieuw zonnesproetje. I.p.v. balen en botox overwegen kunnen wij misschien diep in onze binnenkant kijken. Wat is echt de reden dat ons zo onzeker maakt? Is het terecht? Wat denk je over ouder worden en hoe ga je er mee om?

 

***Bron foto lees disclaimer***