Utsukusy Review: Rijstritueel Japanese Relaxing.


Utsukusy Review: Rijstritueel Japanese Relaxing.

Rijstritueel Japanese Relaxing. Bestaat uit Utsukusy rijstpoeder, Bamboe extract olie en 4 soorten etherische parfum olie. In zuid Azië is rijstpoeder en zelfs rijstwater een groot onderdeel van het schoonheidsritueel. Rijstpoeder wordt gebruikt als exfoliatie om de huid te scrubben. Het zorgt voor een soepele huid, gezonde gloed en het verkleint de poriën.

 

In het artikel Unboxing Utsukusy en even kletsen heb ik al verteld dat ik de in meivakantie heerlijk mijzelf ga verwennen en meer rust neem. De kinderen gaan even op vakantie naar Engeland. Mama heeft nu tijd. Echt tijd. Joepie. Normaal probeer ik 1 per week in bad alle schoonheidsroutines uit te voeren, al schiet het er wel eens bij in. Werk, huishouden, blog, druk, kids, alles en nog wat. Je kent het.

 

 

Ik douche dagelijks maar vandaag ga ik in bad. Deze keer met het Utsukusy Rijstritueel Japanese Relaxing erbij. Een kleine spa wordt getoverd in mijn badkamer. Kaarsen en bloemen, zachte ontspanningsmuziek wordt neergezet. Het Japanse rijst ritueel-Utsukusy mag beginnen. Wat ik vandaag gebruik is een relaxing pakket. Maar je kunt ook voor een Utsukusy energizing pakket kiezen.

 

 

Let’s tweet:

When life goes wrong. Take a bath. Click To Tweet

 

Rijstritueel Japanese Relaxing.

De verpakking vind ik wat ouderwets, in positieve zin, en een traditionele uitstraling hebben. Het doet mij denken aan het oude “Aziatische apotheek gevoel”. Een gouden kleur geeft wat luxe en een rijkdom gevoel.

 

 

 

Het rijstpoeder meng ik met lauw water. Het wordt een dikke pap. Bij de dunne huid gebruik je een dikke pap (ikke) en voor een dikke huid maak je een dunne pap. Dit is een rijstscrub zonder korrels. Met mijn vingertoppen begin ik mijn gezicht zacht te masseren.

Bij gezichtsmassage volg je je intuïtie en let op kleine tekenen van je huid en hoe je huid reageert en dat bepaald hoe je je masseert. Dat is ook hoe ze deze behandeling in de Utsukusy Salon gaan uitvoeren, op intuïtie.

Nadat ik langzaam en rustig (geschikt voor een snel rode en onrustige huid) mijn gezicht heb gemasseerd, laat ik de rijstscrub pap een hard masker op mijn gezicht worden en laat het eventjes zitten, daarna spoel ik het af. Het water laat ik gewoon in het bad zitten om mijn lichaam verder te voeden en te verwennen.

 

Let’s tweet:

Happiness is a long hot bath. Click To Tweet

 

 

De rijstpoeder bevat alle vitamines B, vooral vitamine B12. Vitamine B, dit werkt kalmerend en egaliserend op de huid. Naast ontspanning is dit Japanse rijst ritueel ook echt fijn en geschikt voor pigmentvlekjes als je daar last van hebt. Pigmentvlekjes hmmm, daar heb ik zeker last van.

Na het scrubben met rijstpoeder smeer ik de Bamboe extractolie als volgt op mijn gezicht: Het bamboe extract kan als serum of verzorging (dag/nacht crème) worden gebruikt. Ik heb hier ook 4 soorten etherische parfum olieflesjes bij om te mixen met de Bamboe extract olie.

Mix een van die geuren met de bamboe extract olie (basis olie) om op je huid te smeren. Kies de geur die je het meeste aanspreekt op je eigen intuïtie en iedere keer kan het een andere zijn.

 

 

4 soorten etherische parfum olieflesje met hun eigen betekenis:

⇒ Tsuki- Goddess of the moon

⇒ Kokoro- The Story of the Heart

⇒ Mizu- Release and Rest

⇒ Aki- Inner Peace

Alle geuren zijn lekker, toch ben ik op Aki en Mizu gevallen, voor mij zijn ze de lekkerste geuren. Een Aziatisch gevoel hangt gewoon in de lucht als ik hier mee bezig ben. Fijn om even te ontsnappen uit de drukke westerse wereld en even te belanden in het warme oosten, gewoon in mijn eigen badkamer.

Over bamboe extract olie gesproken. Er zijn ook mensen die het niet prettig vinden om olie op het gezicht te gebruiken. In dat geval kun je deze bamboe extract olie ook als cleaning gebruiken. Je masseert de olie zacht op je hele gezicht en laat het in je huid trekken. De olie zal werken als een diepte reiniging. Maak daarna met een schone doek met warm water en leg het op je gezicht. Niet wrijven maar drukken en laat het afkoelen op je gezicht. De doek in samenwerking met de olie zal alle vuil uit je huid zuigen. Spoel de doek uit met warm water en herhaal het schoonmaken met de doek tot de olie weg is.

 

 

De kracht van Bamboe extract olie helpt de ondersteuning tegen het verouderingsproces. Werkt anti-aging. Vertraagd en geneest acné en voor zorgt dat de huid minder ruw en schraal wordt.

Als je huid droog aanvoelt door de behandeling en de olie dan betekent het dat de diepe reiniging zijn werk doet. Na vaker gebruik verdwijnt dit vanzelf. Maak dit ritueel af met een paar druppels hydrolaat (tonic- komt hier binnenkort in een review) daarna kan het serum en de dagcrème beginnen.

Terwijl ik dit typ, zet het mij zeker aan het denken. Het lijken heel veel stappen voor dit Utsukusy Rijstritueel Japanese Relaxing om dit thuis te doen. In de salon 1,5 uur worden opgetut met het Japanse rijst ritueel dat vinden wij zalig misschien, maar thuis? Het klinkt ingewikkelder en veel meer gedoe dan het werkelijk is. Het is eigenlijk gewoon scrubben en daarna de olie er achteraan. Niet meer en niet minder.

 

 

Mijn eindconclusie. Ik merk dat door de sfeer die ik creëerde in mijn badkamer, met warm water en zachte muziek erbij, de geur van etherisch parfum olie en mijn behoefte om te ontspannen mij goed doen. Je hoeft het ook niet zo uitgebreid te doen als ik. De keus is gewoon aan jou. Je kunt ook dit masker op doen terwijl je televisie, je blog of YouTube zit te kijken.

Een Spa in mijn eigen badkamer bevalt mij wel. Het voelt echt als een succes zelfs. Ik heb nog veel producten van d
it pakket over waar ik maanden zoet mee ben. Woon je te ver van de salon of heb je wat minder budget? Maak een Spa in je eigen huis, net als ik. Te lui hiervoor? Dan bied de Usukusy salon de Rijstritueel Japanese Relaxing behandeling voor jou.

 

 

Let’s tweet:

So after mij mani, pedi, massage and facial, I just neede a little ME TIME. Is that too much to ask? Click To Tweet

 

Mijn gevoelige huid reageert tot nu toe heel goed op alle producten van dit exclusieve merk. Het zijn zuivere natuurlijke producten die niet op dieren zijn getest. Geïnteresseerd in dit Utsukusy Rijstritueel Japanese Relaxing pakket (prijs: € 89,50) of andere producten? Neem een kijkje op Utsukusy-schoonheid of wil je eerst even de producten uitproberen? Er zijn ook winacties op facebook.

Het Rijstritueel Japanese Relaxing pakket is een stukje Aziatisch, een stukje van Utsukusy en een stukje voor mijzelf. Ik voel de rust en het oppeppen, de verwennerij, de geweldige me-time voor mij. Geven jullie jezelf wel eens een verwenning, met een uitgebreid bad ritueel zoals ik? Lijkt de Rijstritueel Japanese Relaxing jullie wel wat? Weet je dat ik heb ondekt dat als je huid snel irriteert, dat het een goede optie is om voor een masker in poedervorm te kiezen.