Beauty Award 2017


Beauty Award 2017.

Beauty Award 2017. Een intensieve opleiding om schoonheid specialist te worden, vind ik nu oprecht nodig. Zeker na mijn bezoek van de Beauty Award 2017. Waar ik passie en verhalen van schoonheid specialisten ontdekte van dichtbij. 

Voor veel beauty salons gaat het niet alleen om schoonheid van de buitenkant, maar ook van de binnenkant.

Hier is mijn ervaring en beleving van de avond Beauty Award 2017.

Het begon allemaal met twijfels. Van het moment dat ik dacht, zal ik in mijn eentje naar de beauty Award 2017 gaan? Dan moet ik er ook nog spik en span uit zien, in een gala jurk op de rode loper. De avontuurlijke gedachte won en knikte “gewoon gaan, wat maakt het nou uit dat je alleen bent”.

 

 

10 april, halverwege Hilversum studio 21, wilde ik nog met de auto terugkeren. Niet dat ik het eng vond, maar omdat ik heel erg verkouden was en ik voelde mij niet echt lekker.

Ik was er een half uur eerder, mengde mij in met een groep en liep met die andere mensen over de rode loper, zo onopvallend mogelijk….hihi Ik kom om een verhaal te schrijven, niet om te pronken op de rode loper. Dat was mijn gedachte in mijn achterhoofd.

 

 

Ik zag een paar limo’s voorbij komen. Een groep vrouwen die al een feestje aan het bouwen waren in die gigantische auto. Leuk! Ze hadden er zin in, het ziet er echt gezellig uit. Ik moest wel even glimlachen, dat gaf mij een positief gevoel. Zo hoort een feest te zijn.

Wij worden begeleidt naar onze tafel (53) waar ik Annette van Annagesgracefully ⇓ voor het eerst ontmoet. Zij is echt superleuk en lief. Ik keek rond en probeerde alles met mijn ogen te absorberen (Net alsof ik van de telegraaf was, als journalist ;-)) Wat ik van de beauty Award 2017 vind? Niet dat ik er iets van moet vinden. Het hele gala en feest, overleeft het wel met of zonder mij. 😉 Toch, in de ogen van een buitenstaander kijken is ook wel eens leuk.

 

Nee wij zijn niet net terug van het strand, al zijn wij zo rood als een kreeft. 😉

 

Het is net alsof ik naar een film zit te kijken. Omdat ik er persoonlijk niet bij betrokken ben, bij de award, geen nominatie voor mij, mijn salon en ik ben zelf niet eens een schoonheidsspecialist.

Door die avond heb ik wel een andere kijk op schoonheid specialisten en salons gekregen. Ik weet dat het serieuze zaak is om een bedrijf te runnen, maar wist niet dat er zoveel ambitie in de schoonheid branche zat. Ik dacht altijd dat het was van een vrouw die dol is op beauty en gezellig haar werk uitoefenend. Simpel gedacht. Dat is ook zo voor een deel. Maar het zijn echt vakvrouwen met visie en ambitie.

Als schoonheidsspecialist is vanaf het begin al duidelijk hoe belangrijk de opleiding is. Dat is een heel belangrijk aspect, dat je een goede achtergrond hebt van je vak. Zeker weet wat je moet doen en hoe uit te voeren naar een klant. Het gaat een stuk verder dan alleen maar een crème op iemands gezicht te smeren natuurlijk.

 

 

Het is de pure vakkennis en de fijne kneepje van je vak. Professioneel, klantgericht, verbonden en in dat verband een hoog gevoel van klantvriendelijkheid. Wat is het beste voor je klant, maar ook, wat goed is voor je zaak.

Naast ambities en een briljant marketing plan moet je ook oog hebben voor kleine details zoals een luisterend oor (psycholgisch gedeelte) en je klant respecteren, mag daar zeker niet bij ontbreken. Het is pittig werk en geen even “gezellig werk” dat je iedereen gelukkig en mooi kan maken.

Het lijkt mij ook echt super spannend om te worden genomineerd voor deze prijs. Ongelofelijk trots als je wint. Al is de prijs een begin. Met zo een prijs in je salon betekent het wel dat je een reputatie hebt die je hoog moet houden. Je bent de winnaar van het jaar! Beauty Award 2017! Dat is niet niks.

Beauty Award 2017

Hier zijn de namen van de winnaars in verschillende categorieën. Van harte gefeliciteerd iedereen die gewonnen heeft. 

 

 

Dan verder nog de sfeer van de Beauty Award 2017. Het is een groot feest, waar familie, vrienden, collega’s en gasten in prachtige verschijningen bij elkaar komen om dit samen te vieren en de sfeer is goed.

Iedereen lijkt zin te hebben in deze Beauty Award 2017 avond. Gezellig kletsen, lachen, de winnaar toejuichen. De show van studio 21 is spectaculair met geluiden en veel spelen met kleuren en licht. Kim Kötter is beeldig in de zilveren glitterjurk, ze geeft zelf ook toe dat een heleboel mensen het nodig vinden om er zo uit te zien. Doe niet zo bescheiden Kim. 😉 als ceremonie meester is ze zeker goed.

 

 

De volgende keer dat ik een schoonheid specialist bezoek zal ik het niet kunnen laten om aan deze avond te denken. Zo een avond is het bewijs dat het niet alleen gaat over rustige muziek, even een masker op het gezicht en hemelse handen bij de massage. Daar alleen win je de Beauty award 2017 niet mee. Het is mij duidelijk.

Bedankt PR bureau Marjanne Riemens, Judith Mass, Cathelijne Cras,en de hele organisatie (ook de namen die niet vermeld zijn) van de beauty Award 2017 dat ik deze avond mocht beleven. . Ik ben zeker een ervaring rijker.