Blog norm


Blog norm.

Wat denken jullie dat dat is?  Doen jullie wel mee met de blog norm?

Ik hou me graag bezig met bloggen. En schrijf er ook graag over naar mijn eigen ideeën. Ik heb ooit gezegd in Is het belangrijk hoe je jezelf laat zien op je blog dat ik op zoek ben naar wie ik ben op mijn blog. Dat ik er achter kom dat me gelukkig voelen met mijn blog het sleutelwoord is. Maar ik ben niet de enige die bezig is met bloggen. Er zijn er nog veel onder ons. Maar er zijn ook veel verhalen over de blog norm.

Wat is een blog norm nou eigenlijk? Ik denk dat mensen bedoelen, alle blog tips waar wij als blogger aan mogen voldoen om jouw blogtips naar de top te brengen. 😉 zoals:

⇒Goede kwaliteit en inhoud.

⇒ Mooie layout.

⇒ Goede foto’s die niet te donker zijn.

⇒ Bezig zijn met SEO.

⇒ Hoe vaker je blogt, hoe beter je verkeer op je blog.

⇒ Reageer op ander blog’s.

⇒ Social Media.

En nog veel meer. Toevallig kwam ik een blogpost tegen met argumenten over…

De blog’s van tegenwoordig verschillen veel van de blog’s van vroeger met  aanpassingen en gebruik  van Blog normen. Dat blogger’s de drang voelen om dagelijks te bloggen.. Dat persoonlijke blog’s leuker zijn…dan.. (beautyblog)

Dit is wat ik zeg “Ik denk dat de blog norm niet hoeft te bestaan”. Wij moeten blog’s schrijven zoals wij het willen en geen vooroordelen hebben over elkaar. Iedereen doet waar ze zin in heeft, meer niet. En iedereen heeft ook zijn eigen smaak en voorkeur. Ik begon te bloggen met een bepaald idee, maar nu kom ik er een beetje achter wat ik leuk vind om te bloggen. En als de andere dat niks vind, is dat ook prima. Ik blog voor mezelf (net als jij waarschijnlijk). 

Ik blog omdat ik daar zin in heb. Misschien blog ik over een tijdje eens in de 2 dagen, 1 per week of 2 keer per dag. Ik zou het niet weten. Misschien stop ik morgen of misschien blog ik nog 20 jaar. Ik blog zolang dat ik er plezier in heb. Daar gaat het om. Al kan ik niet ontkennen dat ik wel vooroordelen bemerk tussen bloggers onder elkaar. Elkaars verschillen accepteren zou een stuk makkelijker zijn. Maar wij zijn maar mensen hé “

De tekst hierboven was een reactie op blogpost en ook nadat ik reacties van andere bloggers heb gelezen. Ik kom af en toe ook opmerkingen tegen dat mensen een bepaalde beauty blog niet leuk vinden. Dat mag. Maar moet je dat tegen hele wereld vertellen? Alleen omdat je een stem en een blog hebt en mag schrijven? Je hoeft anderen niet te kwetsen alleen omdat het niet jouw smaak of voorkeur is.

Als ik eerlijk ben kan ik ook iedere dag schrijven over waar ik mij aan erger en wat mij niet bevalt en wat ik niet leuk vind. Ik doe dat bewust niet. Om wat ik hoe dan ook van die blog vind. Ik ben er van overtuigd dat de persoon achter de blog haar best doet en echt probeert er een zo leuk en goed mogelijk artikel van te schrijven zoals zij dat maar kan.

Wat je niet leuk vind, doe dat ook maar niet bij anderen, zo denk ik er over. Helaas soms vergeten wij dat. En omdat wij een pen hebben. ( eigenlijk toetsenbord ;-)) geeft dat ons niet het recht om anderen te kwetsen vind ik. Ik ben niet gekwetst hoor. Ik moest het gewoon even over schrijven.

 

Het verhaal bleef hangen en ik moest hier wel voor mezelf wat van me afschrijven. Blog norm? Waarom maken veel bloggers zich hier zo druk over? Want dit is niet de eerste keer dat ik zo’n post lees. Vinden jullie de blog norm ook belangrijk?

Blog norm gebruiken of niet? Wat maakt het nou uit? Wat kan het je echt schelen hoe en wat anderen met hun blog doen? Met of zonder de blog norm toe te passen? De eigenaar van de blog moet dat toch zelf weten! Welke keuze ze ook maakt voor haar blog. En als dat een andere keus is dan jouw keus, dan kan het toch ook leuk zijn? Toch? Want door de verschillende keuzes te mogen maken is dat juist een verrijking in de blog wereld, vind ik.

De een blogt misschien langer dan de ander. Dat betekent niet meteen dat je dan ook beter bent. En wat dan nog, als je beter bent? Met alleen het voordeel dat je meer ervaring hebt en meer hebt meegemaakt op blog gebied? Je kunt altijd blijven leren van de nieuwe generatie bloggers. De nieuwkomers en de nieuwe manieren kunnen misschien een fris idee en heel andere blik geven op jou blog.

Ik vind, met of zonder blog norm, je moet het zelf weten. Ieder mens heeft het recht om te doen wat ze wil, om te gaan en staan waar ze wil zolang het maar binnen bepaalde grenzen blijft. Dus ik juich het toe….. Blog norm, DOEN, geen blog norm is ook GOED. Waarom niet? Belangrijk is hoe het gaat met je blog en als anderen fanatiek 3 keer per dag posten, dan is dat hun eigen recht.

Laten we maar samen bloggen en samen gelukkig zijn met onze blog’s.  Zoals ik het heb beleefd op mijn blog post van vandaag. Hier word ik er gelukkig van. Waarom? Dat zou ik niet weten. Het is gewoon zo. Past de blogpost van vandaag bij de blognorm, ik zal het niet weten. Geen flauw idee eigenlijk. Bedankt voor het lezen.

 

Please follow and like us: