Wat wil ik graag anders doen.


Wat wil ik graag anders doen.

Wat wil ik graag anders doen. Ik heb gewacht tot de verse Nieuwjaar voornemens voorbij zijn voordat ik doelen/eisen voor mijzelf ga stellen. Er zit zoveel hebberigheid in mij wat ik nog graag wil doen, wil hebben. Ik zet ze even op een rijtje, dan kunnen jullie meelezen. Wie weet zijn ze misschien ook herkenbaar voor jullie.

Ik vind dat ik een cadeau verdien. Niet de nieuwe palette van Too Faced. Maar een opgeruimde mind “ to face!”

Beter voelen, wie wil dat niet. Ik ben er altijd voor in. Hier een paar punten waar wij ons kunnen aanpassen in ons leven om ons beter te voelen. Dit is wat ik zelf ook ga oefenen om een betere versie van mijzelf te worden.

 

 

 

⇒ Stop constant aan het verleden te denken. Vandaag is het begin januari 2017. Wij kunnen beter hier blijven. Vergeet het verleden. Wij vergeten het verleden en leren ervan. Maar het leven is vandaag. Hier zijn.

⇒ Iedereen tevreden en naar de zin maken? Stop ermee! Je weet dat dat toch nooit zal lukken. Toch proberen wij steeds stiekem om anderen over te halen om ons aardig te vinden. Natuurlijk lukt je dat nooit. 😉

Iedereen heeft haar/zijn eigen smaak, verlangen en eisen. Om aan iedereen zijn eisen te voldoen dat ze ons te gek vinden, dat lijkt mij een waarloze hoop. Zelf een beroemd Naked palette redt dat niet eens. Er zijn nog steeds mensen die dit geweldige palette niks vinden.  Waarom doen wij dat allemaal?

Andere mensen te overtuigen en acceptatie vragen? Heel vermoeiend. Dat is een van mijn doelen dit jaar. Ik kap ermee.

Dus je weet het nu, gewoon doe het. STOP, het is onmogelijk.

⇒ Stop jezelf omlaag te halen. Stiekem doe ik dat wel. Erg hè. “je bent het waard” Je mag jezelf zijn. Een positieve mindset is alles. Ik ga er voor.

 

 

⇒ Hoe je jezelf ziet is belangrijker dan hoe een ander je ziet. Trots zijn op wie je bent.

⇒ Stop, hou je er rekening mee met wat een ander denkt. “Ik niet! ” Tuurlijk schat ik geloof je. Laat een ander je niet veranderen hierdoor. Wat een ander zegt of wil. Het blijft een mening, gewoon hun mening. Mensen zullen je altijd bekritiseren, het maakt niet uit hoe goed je doet of bent. Belangrijk is dat je niet meedoet.

Blijf geloven, wel realistisch en oprecht naar jezelf. Dat een groep mensen je niet waardeert zegt niets over jou maar meer dat smaken verschillen van mensen. Onthoud dat.

⇒ Stop troep te consumeren. Of dat te eten, negatieve informaties of gedachten. “Je bent wat je eet”. Daar zit echt een bron van waarheid in. Gezond eten, daar heb ik niet veel last van. Al probeer ik een balans te vinden in alles wat ik doe. Negatieve gedachten, die zullen altijd komen, jaag ze weg…ga weg jij!

⇒ Te veel denken/over denken. Daar ben ik ook kei in, de meeste vrouwen wel geloof ik. Het zit in onze natuur. Wat helpt is het hier en nu zijn. In het moment en leef! Te veel denken brengt je nergens. Maakt je onzeker en ongelukkig. Als je iets overdenken wil, kies dan voor een positieve variant. Waarom niet? Wie meedoet aan meditatie, yoga of mind fulness heeft al een stap voor.

⇒  Wedstrijd tegen een ander. Dat geldt ook met vergelijken met een ander. Iedereen is uniek. Het slaat nergens op, toch doen wij het stiekem steeds weer. Waarom stiekem? Het is niet dat wij graag willen mee doen. Dit jaar strijd ik liever met mijzelf om beter te worden van jezelf dan gisteren.

 

 

Wat wil ik graag ander doen.

⇒ Omgaan met slechte energie mensen, haal jezelf er uit. Of het nou in de blogwereld is of in real life.  Sommige zeuren, plaatsen negatieve opmerkingen, halen je neer. Weg er mee. Ga om met mensen die je een warm gevoel, energie geven en inspireren. Het heeft bij mij eventjes geduurd, maar ik ben er. Leer van al de negatieve mensen, hoe je niet wilt zijn. Mensen die de beste kant uit je halen, daar hoor je mee om te gaan.

⇒ Gewoon doen. Niet jezelf laten weerhouden voor wat je graag wilt. Maak fouten, maak heel veel fouten. Al die fouten zullen je helpen je doel te bereiken. Denk hoe Steve Job bezig was om de IPhone te ontwikkelen.

⇒ Wees wie je bent. Het is het beste wat een mens kan. Wees trots.  Dichtbij jezelf blijven. Ik vind dat ik vrij mijzelf ben. Maar ik kan het niet laten om het even te melden, want ik vind het heel belangrijk.

Wat wil ik graag ander doen. Wat lekker, dit voelt zo lekker opgeruimd. Jou doel kan mijn doel niet zijn. Ik ben benieuwd op mindset gebied. Heb je ook iets wat je anders wil doen?