Filmbezoek November 2016.


Filmbezoek November 2016.

Met dat herfstweer en die donkere dagen, ga ik graag naar de bioscoop. Daar kan ik lekker even niets doen en lekker wegzakken op de stoel met de popcorn naast me. De ene keer lach ik mij kapot en de andere keer huil ik de hele bioscoop bij elkaar.  Zeker in deze periode komen veel leuke films op gang. Ik weet niet hoe het is met jullie, nu ik al meer dan een week onderweg ben met de griep, kan ik niet wachten tot de volgende film aan komt waaien. Want ziek thuis is een beetje saai.

Dit zijn een aantal films die ik de afgelopen tijd bezocht:

 

Me before You

Wat zegt cineworld:

“Vaak vind je de liefde waar je haar niet verwacht, soms brengt het je naar een plek waar je nooit had gedacht te zullen gaan. Louisa ‘Lou’ Clark (Clarke) woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige en creatieve 26 jarige van baan naar baan, voornamelijk om het hoofd boven water te houden. Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld, wanneer ze weer eens switched van baan. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor (Claflin), een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd. Hij was een echte avonturier, maar zijn handicap heeft hem cynisch gemaakt en zijn levenslust is verdwenen. Lou is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven zeker nog zin heeft. Samen brengen ze veel tijd door en langzaamaan merken ze dat, door al hun belevenissen, zowel hun leven als hart een richting heeft gekozen, waarvan ze beiden niet wisten dat deze bestond. Me Before You is gebaseerd op het succesvolle boek ‘Voor Jou’ van Jojo Moyes. Emilia Clarke (Game of Thrones) en Sam Claflin (The Hunger Games series) spelen de hoofdrollen in dit regie debuut van Thea Sharrock.”

Wat zeg ik over You before me:

De hoofdrol is Sam, wat een stuk. Alleen zijn lach al. Ik vind het een mooie kijk op het leven en een mooie film. Het feit dat Will (de hoofdrol) kiest om zijn leven te beeindigen na het ongeluk. Ik had anders gehoopt. Maar als ik goed nadenk snap ik zijn keus. Dat is het mooie in het leven, dat iedereen zijn keus mag maken over zijn leven.

 

 

Bad Moms

 

Ik was in Thailand toen deze film trailer uitkwam. Ik haalde net de film voor hij uit de bioscoop ging. Met 13 + 10 ( twee kinderen ;-))  jaar moederschap, de inhoud en hilarisch in de film doet mij niet meer verbazen. Wel leuk kijken voor iemand die geen moederschap ervaring heeft. Dan weet je wat kan en wat de ander kan.

 

Bridget Jone’s Baby

Dit zegt cineworld:

En ze leefden nog lang en gelukkig’ blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones (Zellweger). Na haar break-up met Mark Darcy (Firth) is ze in de veertig en opnieuw single. Bridget besluit zich te focussen op haar baan als producent van een nieuwsprogramma en brengt veel tijd door met haar vrienden. Het lijkt alsof ze nu eindelijk alles onder controle heeft en dat er niets meer mis kan gaan. Maar dan ontmoet ze een onweerstaanbare Amerikaan: Jack (Dempsey) en haar liefdesleven staat weer op z’n kop. Deze man heeft alles wat de Britse Darcy mist. Geheel ongepland, blijkt Bridget in verwachting te zijn en weet ze niet zeker wie van de twee mannen de vader is.

Wat ik zeg is dat ik film kijken zalig vind. Meestal kies ik voor drama, een romantische comedie zoals deze. Gebeurt niet vaak dat ik keihard lach in een film. Het is op een hand te tellen. En deze wel, misschien omdat ik al zelf in de leeftijd van Bridget ben, relatie en zwangerschaps ervaring hebt. De humor is wat ik kan begrijpen. Of het feit dat je als vrouw soms moeten kiezen tussen twee mannen. 😉

 

Peter en de draak NL

 

Wat zegt Cineworld:

Wat als je beste vriend een draak blijkt te zijn? In Disney’s Peter en de Draak zie je hoe de weesjongen Peter samen met de gigantische groene draak Elliot leeft in het bos. Ga samen met Peter en zijn allerbeste vriend Elliot op een spannend avontuur vol humor en onverwachte vriendschappen! Al jaren vertelt de houtsnijder meneer Meacham een verhaal over een woeste draak die ergens diep in de donkere bossen woont. Zijn dochter Grace die werkt als boswachter en het bos op haar duim kent, vindt die verhalen maar ongeloofwaardig. Totdat zij Peter ontmoet. Peter is een mysterieuze jongen zonder huis en familie, die zegt dat hij samen met een gigantische, groene draak genaamd Elliott leeft in het bos. De beschrijvingen die Peter over de draak vertelt, lijken verdacht veel op de draak uit de beruchte verhalen. Samen met haar vriendin Nathalie gaat Grace daarom op zoek naar de waarheid. Sommige geheimen zijn te groot om te verbergen.

Wat zeg ik: Prachtige familiefilm waar volwassenen zonder kinderen ook meer dan goed is. Ik moet mijn traan wegpinken.

 

 

The girl on the Train.

 

Dit zegt cineworld:

In The Girl On The Train, gebaseerd op de wereldwijde succesvolle debuutthriller van Paula Hawkins, zien we de gescheiden Rachel Watson (Emily Blunt). Tijdens haar reis ziet ze elke dag een in haar ogen perfect stel; Megan en Scott Hipwell (Haley Bennett, Luke Evans). Dit krijgt snel een keerzijde, Rachel ontdekt iets gruwelijks en de nachtmerrie waar ze in verzeilt raakt blijkt de waarheid, Rachel wordt onverklaarbaar gewond wakker en Megan is vermist. Terwijl Rachel verstrikt raakt in de vermissingszaak, gaat ze zelf op onderzoek uit.

Dit zeg ik:  Een goed in elkaar gezet verhaal en je wordt mee gesleept in het verhaal. Wie is de dader?  Het is zeker het bezoeken waard!

Het zit zo. Naast mooie dingen in het leven, dat ik mijzelf probeer te leren waarderen. Ik wil niet vergeten een simpel klein ding wat mij gelukkig maakt zoals de films. Met liefde wordt het gemaakt en ook naar gekeken. . Wat was je laatste film? En wat is je ervaring ermee?