vacansoleil


Vacansoleil.

Wij hadden eerst gepland om richting Croatia op vakantie te gaan dit jaar. Dit plan is echter wel veranderd. En het was helemaal mijn idee. Wij blijven thuis. Lekker genieten van een oer Nederlandse vakantie! Zoals heel veel landgenoten. 25 procent van de bevolking gaat niet naar het buitenland. Dus dit jaar zitten wij bij die 25 procent.

 

Normaal gesproken vroeg mijn kinderen al, naar welk land gaan we dit jaar? Als of het normaal is om zomaar op vakantie te kunnen. Op een olifant rijden, op een vlot 2 uren lang de grote rivier afzakken zijn de normaalste zaak van de wereld voor hen. Terwijl dat niet zo is. Maar tja als je moeder uit het land van de glimlach en olifanten komt, hoe kan je dan anders denken?

 

 

 

Toch leer ik mijn kinderen om zich naar iedere omstandigheid aan te passen. Als wij op familiebezoek in een Thailands oerwoud zijn en het word bedtijd. Als ik zeg, we gaan nu slapen, dan kijken mijn kinderen met een niet snap blik, soort van “waar is het bed mam”? Dan antwoord ik; geen bed, wij slapen hier gewoon op een mat op de vloer met een klamboe over ons heen om ons te beschermen tegen al de vliegen en muggen. Dan zie ik even een verbaasde blik met een klein vraagteken in hun ogen. Verder zeggen ze niets meer, zo van dat heb ik weer, dat is mijn moeder weer, of zoiets.

 

Een stel vrienden had ooit geconcludeerd, toen wij samen ging kamperen in Zwitserland, wij zijn ook rare mensen. Wij werken het hele jaar keihard voor ons mooie huis, de tuin en alle spullen die we ons willen veroorloven. En wat doen wij als wij vakantie hebben. Lekker met weinig zitten kamperen. Koken uit een piepklein pannetje. Gewoon zitten en gelukkig te staren voor de tent in kou, weer en wind. Dan pas beleven wij het intense gelukkige vakantiegevoel. Wat denken jullie hiervan? Zit zeker wat in toch?

 

Ik hou van kamperen, met al dat gedoe. Je bent er gek op of je haat het. Dat is kamperen. Ik voel me ongemakkelijk in een super luxe duur hotel. Het past gewoon niet bij me. Ik weet eigenlijk ook niet waarom. Misschien door dat ik heel bescheiden ben opgevoed. Misschien heb je het in je of heb je het niet. Ik heb wel een vriendin die veel van luxe houdt. Heel veel vrouwen hebben dat. Klopt dat denk je? Hoe zit het bij jou? Wel of geen luxe vakantie.

 

 

 

 

Dus het wordt best wel spannend. Dit jaar zitten wij thuis en ik ben ook heel nieuwsgierig hoe dat gaat worden de komende weken. Mijn kinderen vinden het niet eens erg dat wij niet weggaan. Dat is fijn. Ik ga van mijn mooie tuin, mijn gezin en kinderen genieten. En beloof mijzelf om rustig de tijd te nemen met mijn kinderen. Naar hun verhalen luisteren, lekker kletsen met ze.

 

Normaal heb ik daar wat minder tijd voor in de vakantie. Zeker als je op vakantie in het buitenland gaat. Plannen en regelen plus reizen kost op zich al veel tijd. Dan ben jezelf ook moe. Dan wil je ook soms wat rust. Je let ook minder op de kinderen, omdat je zelf ook wordt ook overdonderd met nieuwe avonturen en een nieuwe omgeving. Dit jaar dat kost mij al die tijd niet omdat wij thuis blijven. Lijkt me heerlijk! Echt!

 

En nu maar hopen dat het weer mee helpt. Dat weet je maar nooit in Nederland. Anders kunnen wij altijd nog inpakken en op pad gaan. Voorlopig, Oost West, thuis best! Fijne vakantie iedereen!!!