Thailand A piece of me deel 2


Thailand A piece of me deel 2

Dit is Thailand a piece of me deel 2, gisteren heb ik een stuk van Thailand en mezelf geïntroduceerd in Thailand a piece of me deel 1. Ik vertel hier verder een stuk van mezelf, de persoon achter deze website. Ik heb misschien geen kapsones maar ik ben ook veel veranderd in de loop der jaren. Wat ik niet veranderd ben is het volgende:

Ik had altijd een sterke eigen mening als een meisje, best koppig. Ik zeg vaak dingen die andere thaise vrouwen niet zullen zeggen of doen. Dat verander ik niet. Daarom pas ik goed hier in Nederland. 😉 Ik geef wel toe dat ik me anders opstel en gedraag als ik in Nederland ben, dan wanneer ik in Thailand ben. In Thailand ben ik wat zachter en aardiger.

 

 

Ik heb me ooit ergens tussenin gevoeld, dat ik nergens echt hoor tussen de twee landen.  Maar iemand heeft ooit deze hele wijze woorden tegen me gezegd. “Je moet het zo zien, niet dat je nergens meer past, maar dat je in alle twee de landen past. Je kunt wonen in alle twee de landen”. Wie zal dat nou zo maar kunnen zeggen? En hij heeft gelijk. Dit is een mooi voorbeeld van een positieve mentaliteit, dat is goed gezien in alles. Hier kan ik zeker van leren.

Ik ken de mensen en hun cultuur goed, ik spreek de taal, Nederlands zowel Thais. Ik kan in allebei de landen wonen, makkelijk. Wat een luxe positie is dat. Wees blij en dankbaar , dat is wat ik moet doen. Hoeveel mensen hebben zo’n  kans, in twee landen en twee totaal verschillende culturen te mogen beleven.

 

Terug naar de foto, boven is het terras van het huis waar ik tot mijn 14e jaar heb gewoond. Tussen de middag komen de buren altijd gezellig kletsen en mee lunchen. In de buurt waar wij wonen hebben we een hechte en goede relatieband met de buren.

Iedereen kent me van jongs af aan. Ik groeide ook mee op met hun kinderen. En bij ons komt regelmatig een masseur die het hele gezin masseert. Massage is een van de gewoonste zaken van de wereld voor een Thai. Het zit in onze cultuur. Ik hou van massage. Zoals heel veel andere Thaise.

 

 

De andere foto is een “Noodle soep motorman”. Hij reist overal langs de huizen, om zijn verrukkelijke noodle soep te verkopen. Dus hoeven wij niet de deur uit om eten te kopen. Handig en erg lekker. Dit beeld zie je overal in Thailand. Veel zaken doen dit op deze manier, eten, ijs, fruit en je noemt het maar op.

Heel veel mensen werken hard voor weinig geld. De voorzieningen in Thailand worden beter in de jaren maar ook nog steeds niet goed genoeg. Dat vind ik altijd jammer. Het verschil tussen rijk en arm is zo groot. Soms zie ik nog steeds een oude vrouw van 85 aan het werk of gehandicapten die aan hun lot worden overgelaten op straat. Dat doet zeer in mijn hart, altijd als ik dat zie.

 

 

Als ik in Thailand ben, ga ik graag naar een eiland. Het is een tik, een eiland geeft me het gevoel van vrij zijn en daar beleef ik altijd een ultiem vakantiegevoel. Ik ga hier niet vertellen waar ik allemaal geweest ben en al die duizenden foto’s kan ik ook niet allemaal laten zien. Hier is maar een kleine en korte versie van “a piece of me” natuurlijk.

 

 

Ik ben dankbaar voor mijn leven, mijn gezin en mijn familie. Ik ben trots op Thailand en Nederland is mijn tweede thuis geworden. Van alle landen en plekken, alle mensen die ik mag ontmoeten en ontdekken maakt dat een deel uit van mijn leven en wie ik ben. Ik ben gewoon een simpel, vriendelijk, en best aardig iemand. Dat is wat ik durf te zeggen over mijzelf.

 

Maar ik ben ook een moeilijk en ingewikkeld persoon. Ik laat niemand zomaar over me heen lopen. Dat merk je vanzelf als je me beter kent.  Als je me met respect behandelt, dan krijg je respect terug. Dat is ongeveer de persoon achter deze blog. Hopelijk ken je me nu iets beter.

 

 

Ik ben een boeddhist in hart en nieren. Het zit me in mijn bloed. Deze foto’s waren in Nederland tijdens een sessie van drie dagen stil mediteren. Het was een van de mooiste momenten in mijn leven. Je hoort niets, je praat met niemand, om in stilte jezelf te horen. En je mediteert tot je er dood bij neervalt. Je wordt gelukkig, gewoon door niet te denken. Gewoon leeg, stil en luisteren!

Ik doe nog steeds bijna dagelijks aan mediteren, maar in de vorm van bewegend mediteren. Dat heet yoga. Yoga is ook mijn ding. Wanneer het minder wordt met me, yoga breng me altijd terug naar waar ik hoor te zijn. Wie aan yoga doet, echt doet, zal me begrijpen.

 

 

In Thailand, kan het me soms niet doorgronden dat ik een Thaise ben. Maar ik spreek de taal, ik heb familie en mensen die mij kennen van vroeger en mij hebben zien opgroeien. Ik heb veel foto’s als bewijs. Ik hou van Thailand, ondanks dat er de laatste jaren veel meer politieke problemen zijn dan vroeger. De tijd dat ik daar opgegroeide hield ik van het land en iedere keer als het vliegtuig daar land krijg ik weer tranen van geluk in mijn ogen.

Als jullie zin hebben om een keer iets geheel anders op vakantie willen beleven, probeer eens Thailand. Ik ben overtuigd dat jullie daar plezier zullen beleven! Aangenaam kennis te maken. Als jullie iemand kennen, vinden jullie het ook belangrijk achtergrond van iemand te weten?   

Lees ook hier Thailand A Piece Of Me Deel 1

Verder kun je me volgen op    ♥   Facebook   ♥ Bloglovin  ♥ Instagram  ♥ Twitter  ♥ Google+  ♥