Taboe films favoriet van jeapiebel.


Taboe films favoriet van jeapiebel.

Taboe films favoriet van jeapiebel. Choose beautiful.nl, al probeer ik mij te richten op iets moois, zoals make-up, ik kan maar niet ontkennen dat er nog zoveel meer mooie dingen zijn in dit leven, zoals muziek of films. En heel soms deel ik hier mijn liefde voor film en muziek met jullie.

Ik houd af en toe van een tikkie taboe, net als Taboe films favoriet van jeapiebel. Houden jullie ook soms van taboe dingen? Ik denk dat ik niet de enige ben. Stiekem zit de nieuwsgierigheid van onbekende terreinen in ons allemaal denk ik. Verhalen die wij niet kunnen plaatsen vinden wij soms raar, maar ook tegelijkertijd interessant.

Ik heb hier drie films die mijn aandacht trekken. Een van deze films heb ik al gezien een paar jaar geleden. (two mothers) 5-7 kwam rond november uit, maar die moest ik missen omdat ik die nergens hier in de buurt in de bioscoop kwam. Hopelijk kan ik de dvd krijgen. De derde film is Danish girl, die komt op 14 januari in de bioscoop en ik weet dat ik deze zeker ga zien. inmiddels heb ik de film vorige week gezien en veel tranen gelaten…  snik snik..

Kijk de trailer, ik ben benieuwd of er taboe zit in jullie, net als bij mij?

Two mothers

Two mothers gaat over twee beste vriendinnen die twee jongens hebben in dezelfde leeftijd en hun hele leven optrokken met elkaar. Wat blijkt, een van de jongens werd verliefd op een van de moeders en daar ontstaat een affaire. De liefde van hem was oprecht, dat blijkt op het einde van de film. Ondanks dat hij zichzelf dwong om te trouwen met iemand van zijn eigen leeftijd en kinderen krijgt, blijft hij nog steeds van haar houden. Eigenlijk is hij zijn hele huwelijksleven ongelukkig.

Maar zij ( de enige moeder) wil dat hij zijn eigen weg gaat. Daarom maakte hij deze keuze, om met een meisje van zijn eigen leeftijd te trouwen. De andere zoon neemt ook wraak op zijn vriend door een verhouding te beginnen met de moeder van zijn vriend.
Waarom vind ik dit interessant? Omdat ik stiekem geloof dat zoiets bestaat. Misschien alleen omdat ik het nog nooit van dichtbij gezien heb, lijkt het er op dat het nooit zal gebeuren. Maar liefdesverhalen vind ik altijd interessant, ongeacht de omstandigheden.

 5 to7

5-7 is een relatie buiten het huwelijk. Een soort van relatie waar een man zowel als vrouw een vriend en vriendin er bij kunnen nemen naast de relatie. Het wordt niet altijd openlijk besproken. Het is misschien geen onderwerp van de dag, maar dit is wel een waar gebeurt verhaal wat ik zelf ook van dichtbij heb gezien en mee heb gemaakt. Dit is normaal geworden, maar blijft voor veel mensen nog vreemd en een taboe. Voor jullie ook misschien?

Danish girl

 

Als Thaise is lady boy geen vreemd iets voor mij. Ik sta er niet raar van te kijken als iemand in het verkeerde lichaam geboren wordt en daar in gevangen zit. Ik zie het ook zoveel om mij heen. Toen ik nog een meisje was en tijdens mijn studententijd. Veel van mijn vrienden zijn ook zo. Eigenlijk zijn er nog steeds veel mannen die een vrouw willen worden. Kijk naar I’m Cait ( ex stiefvader van Kim Kardashian) Gelukkig is dat niet meer zo taboe.

Maar omdat deze film jaren terug speelt, waar het nog wel taboe was. Ik vind het zo knap dat zijn vrouw toch bij hem bleef staan, ondanks zijn keuze om zich te laten opereren om een vrouw te worden. De liefde gaat dieper dan de buitenkant. Dat is mooi en ingrijpend. Ik ben benieuwd wat ik van de film zal vinden.

Alle verhalen die ik hier laat zien zijn voor mij min of meer taboe ( misschien min of meer taboe favoriete films van Jeapiebel was een geschiktere naam/titel geweest. ) Maar ik kan mij voorstellen dat het voor veel mensen nog echt heel taboe is, nog wel.

Wat vinden jullie er zelf van?

⇒ Als een moeder een relatie heeft met een vriend van haar zoon?

⇒ Iemand die openlijk een relatie heeft buiten zijn/haar eigen relatie en wordt geaccepteerd door zijn/haar partner?
⇒ Een man of vrouw die een operatie ondergaat om zijn/haar eigen ik te worden?

Taboe films favoriet van jeapiebel. Ik ben benieuwd. Wat zijn jullie antwoorden. Of misschien maken jullie zelf dit verhaal ook ooit van dichterbij mee, dat kan ook nog.

Please follow and like us: