Mac Mama Hamburger


Mac Mama Hamburger.

Zelf koken is de beste manier om gezond en slank te blijven. Waarom ben ik daarvan zo overtuigd? Omdat je dan weet wat je eet, je weet precies welke ingredienten je gebruikt en hoe je het voorbereid, wat je nooit zeker weet als iemand anders het gerecht heeft bereid. Zoals met deze Mac Mama Hamburger…Een hamburger is misschien doodgewoon hier, maar het is alles behalve gewoon in Azië.

 

 

Leven met kinderen heeft veel voordelen maar ook nadelen.  Af en toe willen ze wel eens fastfood eten zoals bij een beroemde hamburgertent die overal ter wereld investeert. Ik ben niet tegen het bedrijf, maar als ik de keus heb probeer ik mijn kinderen altijd te verleiden met mijn eigen versie van een hamburger.

Dat het, lekker, veel gezonder en een stuk goedkoper is. Als we naar Mac gaan zijn wij met hele gezin zeker meer dan € 30 kwijt. Wat veel geld is voor de kwaliteit die je krijgt. Het heeft niet voor niets de naam “Junkfood”. Laat het gerecht maar een half uur staan nadat je het gekocht hebt, dan zal je begrijpen waar het woord Junkfood vandaan kwam.

 

Hamburgers maken, voor jullie klinkt misschien niet bijzonder, maar voor een thaise als ik is het heel wat. Ondanks dat een hamburger geen vreemd eten meer voor me is. Nog steeds geniet ik van alle gerechten die geen Thaise recepten zijn, maar ik herriner mezelf graag aan aan hoe het was en hoe het daar is. Vroeger wist ik niet eens hoe een pannekoek werd gemaakt. Nu probeer ik allerlei gerechten uit. Ik ben dankbaar dat ik zoveel plezier mag beleven in een rijstgerecht, werelds, net als de brood, aardappel en pasta wereld.

Als ik Thuis ben in Thailand dan is een burger iets aparts. Ik kan volmondig zeggen dat mijn vader van 85 jaar, zijn hele leven nog nooit een burger heeft gegeten. Tegenwoordig is het mogelijk om in Thailand aan hamburgers te komen. Fastfood en franchasie bedrijven zijn overal, ook in Thailand. Ik vind het prima zolang dat wij onze eet cultuur nog steeds waarderen.

En ik denk het wel. Met de Thaise keuken heb ook je niet te klagen. Er zit alles in… Er zijn twee dingen die ik het meeste mis uit Thailand, mijn familie en Thais eten. Dat zegt genoeg.

Maar ik beleef ook graag een andere cultuur. Ik vind het zelfs net zo leuk om deze Mac Mama hamburger te maken. Al is het maar een simpele hamburger.

Mac Mama Hamburger met gehakt:

Je kunt het brood zelf maken. Ik doe dat wel eens. Deze keer heb ik het gewoon van de supermarkt meegenomen.

Ingredienten:

⇒ Biologisch gehakt

⇒ ei

⇒ gesnipperde ui

⇒ knoflook

⇒ verse basilicum

⇒ geraspte kaas

⇒ gemalen lijnzaad

⇒ sesam olie

⇒ peper en zout

 

vegetarische Mac Mama Hamburger:

⇒ spinazie uit de diepvries

⇒ ui

⇒ ei

⇒ bloem

⇒ verse bacilicum

⇒ geraspte kaas

⇒ gemalen lijnzaad

⇒ sesam olie

⇒ peper en zout

 

Je mixt alle ingredienten door elkaar en maakt een hamburger vorm. Bak het op medium vuur. Ik heb hier ui ringen en paprika apart gebakken om aan te vullen als groete op de hamburger, je kunt ook gewoon verse sla gebruiken. En eten met mayo en ketchup. Zeker, de kinderen vinden het al heel erg leuk als ik ga uitleggen hoe gezond het is en hoeveel geld we hierdoor besparen. Soms denk ik, waarom maak ik dit niet voor mijn vader als ik op bezoek ben. Misschien omdat iedere keer als ik in Thailand ben, ik geen oog heb voor de “anders eten cultuur”. Thais eten vind ik gewoon te gek. Wat logisch is, ik ben er mee geboren.

 

♥ ♥ ♥ ♥    Hebben jullie ooit Thais gegeten?    ♥ ♥ ♥ ♥   Helaas moet ik zeggen dat heel veel Thaise restaurants hier niet echt maken zoals je in het echt in Thailand eet. Door gebrek aan ingredienten en aanpassingen voor zakelijke redenen. Er zijn wel een hele goed Thaise restaurants als je weet wat je eet, maar dat zie je ook vaak terug in de prijs.  ♥ ♥ ♥ ♥     En maken jullie thuis wel eens een verwen hamburger voor jezelf?    ♥ ♥ ♥ ♥