21 days challenge hit the gym deel 4


21 days challenge hit the gym deel 4.
Tot nu toe ben ik al weken bezig en ben ik al bij 21 days challenge hit the gym deel 1, hit the gym deel 2 en hit the gym deel 3 .   Ik voel me slanker. Misschien ben ik niet slanker, maar gevoelsmatig ben ik het wel.

Ik was totaal niet bezig met hoeveel ik weeg. Wel probeer ik het echt om het vol te houden, wat steeds lastiger wordt. Drie keer per week sporten is te doen, maar iedere dag een uur kan best een opgave zijn. Soms heb je geen zin en soms heb je geen tijd, ondanks dat je je heerlijk voelt na afloop. Het is niet altijd even makkelijk om iedere dag te gaan sporten, vooral als ik het gevoel heb dat ik moet. Door 21 days challenge hit the gym en de belofte aan mezelf. Maar het “moet” woord werkt me soms tegen. In het begin heb je veel motivatie, maar die neemt af naarmate de tijd verstrijkt.

 

 

1. Je hoeft niet iedere dag tegen je zin te sporten. Neem een vrije dag, dat is goed voor je lichaam en je spieren krijgen dan ook de kans om te rusten. Daardoor werkt sporten juist efficiënter. Ik kan dat even niet omdat ik mijn 21 days challenge hit the gym wil afmaken.

2. Zoek een motivatie, een sportpartner die je aan je sportafspraak zal houden.

3. Sport omdat je er zin in hebt, niet omdat het moet. Daarom is het belangrijk om een sport te kiezen die je echt leuk vind, anders houd je niet het vol.

4. Kies het level dat bij je past,

5. Luister goed naar je lichaam

6. Gedurende het sporten voldoende drinken.

 

 

 

Hier heb ik voor de hele week een workout planning samengesteld. Zoals ik al zei, wanneer wij zin hebben in 21 dag challenge Hit The Gym kunnen we die zo weer gaan gebruiken. Ik heb deze workout planning om te gebruiken als houvast voor mijn 21 days challenge routine.    Dus ik herhaal gewoon mijn workout planner, Misschien wissel ik af van fitness of cardio apparaat, maar in de grote lijnen is het ongeveer zo.

 

workout planner

21 days challenge Hit The gym

30 minuten 20 minuten 10 minuten
Dag 1 Cross training level 7 op

Interval stand

SIT- up 150 keer krachttraining voor buikspieren en armspieren met gewichten Cooling down & stretch oefeningen
Dag 2 Loopband wisselen tussen wandelen, snelle loop en hardlopen SIT- up 150 keer

beenspier en buikspier trainen met een fitness apparaat

Cooling down & stretch oefeningen
Dag 3 Stepapparaat level 19 op vet verbrand stand SIT- up 150 keer krachttraining voor buikspieren en armspieren met gewichten De rugspier en buikspier oefening op de mat
Dag 4 20 minuten op cross trainer.

 

10 minuten op de fiets

SIT- up 150 keer

beenspier en buikspier trainen met een fitnessapparaat en gewichten

Stretch oefening en yoga als cooling down
Dag 5 Buiten op de fiets Buiten op de fiets Geen cooling down
Dag 6 Yoga Zumba Stretch oefeningen
Dag 7 20 minuten op cross trainer. 10 minuten op de roeiboot. SIT- up 150 keer krachttraining voor buikspieren en armspieren met gewichten De rugspier en buikspier oefening op de mat

 

Let op * altijd eerst warming up voor je begint met sporten.

Sporten doet een mens goed. Maar ik moet zeggen dat 21 dagen lang volhouden best een opgave is, als je geen specifiek doel hebt. Wat bedoel ik daarmee? Ik had niet echt een plan met mijn 21 day challenge hit the gym. Daardoor was ik niet altijd even gemotiveerd. Als je als doel hebt, om af te vallen bijvoorbeeld, dan maakt de challenge je het een stuk makkelijker vind ik.

En ik moet toegeven dat ik ook een dagje tussendoor had dat ik niet naar de gym ging maar inplaats daarvan ging fietsen of een andere lichamelijke activiteit heb gedaan. Eerst voelde ik me schuldig, maar ik besefte dat mijn lichaam ook zin had in een dagje rust. Na een dag overslaan merkte ik meteen dat ik de volgende dag toch stuk enthousiaster was om weer te gaan sporten en mijn lichaam kon er ook weer tegen na de rustdag.

 

 

 

Dus na dit experiment kwam ik er achter dat ik niet iedere dag hoef te gaan sporten als ik op gewicht wil blijven en me sterk wil voelen. Je kunt het zelfs overdrijven en overbelasten. Al zijn er genoeg mensen die het wel doen. Ze genieten er van en dan moeten ze dat zeker blijven doen. Ik vind dat voor mijzelf standaard 3 keer per week Hit the gym genoeg is. Ik ben tevreden.

Wat mijn gewicht betreft, ik merk niet veel verschil, het schommelt een beetje. Wel merk ik dat ik een beter figuur ga krijgen, een strak en sportief lichaam dus. Wie weet, in de toekomst, ga ik zo’n sport challenge wel weer doen. voorlopig hou ik het bij 3 per week.  ♥ ♥  ♥  ♥      Zijn jullie al begonnen met trainnen?     ♥  ♥  ♥  ♥ 

Lees ook: 21 day challenge Hit The Gym Deel 1Hit The Gym Deel 2  en Hit The Gym Deel 3