Stress verminder.


Stress verminder.

Stress hoort bij het menselijk leven. Het zorgt dat wij goed functioneren in gevaarlijke of druk situaties. Maar als het teveel is en je je evenwicht kwijt raakt dan kunnen gezondheidsproblemen en klachten ontstaan. Stress verminder, hoe doen wij dat?

Wij willen veel. We willen alle ballen in de lucht houden. Ons werk, onze relatie, familie plicht, vriendschap, social media en sociale leven. En we willen alles goed en het beste, dat vergt energie, tijd en vaak stress om je doel te behalen. Alles te regelen.

Nog meer rimpels erbij door stress daar hebben wij geen zin in. Dit is mijn persoonlijke ervaring, ik heb het zelf meegemaakt, echt, een rimpel erbij in twee weken tijd van de stress. Hij is er, niets aan te doen. Hij gaat nooit meer weg, wat ik kan doen is om te zorgen dat hij geen vriendin gaat krijgen ( nog een rimpel erbij bedoel ik ;-))

 

 

Wat kunnen wij doen om zoveel mogelijk in balans te blijven met ons zelf en van ons leven een stress loze zone te maken?

Stress verminderen: Stress, wat is dat ? Stress betekent druk of spanning, de ene persoon kan meer hebben dan de andere persoon. Stress wordt in een negatieve manier gebruikt terwijl er ook iets positiefs achter schuilt. Stress hoort bij het menselijk leven. Het zorgt dat wij goed functioneren op gevaarlijke of druk situaties. Maar als het teveel is en dat je je evenwicht kwijt raakt dan kunnen gezondheidsproblemen en klachten ontstaan.

Eerst …heel diep ademhalen. Vaak houden wij onze adem in als wij gehaast zijn of stress hebben, onopgemerkt. Niet meer doen. Haal je adem in en uit. De eerste regel van een vitaal leven. Dit kan je aanpassen met alles wat je doet.

Prioriteit stellen. Je maakt een keus. Wat wil je echt? Wat is het belangrijkste en moet gebeuren? Zoek uit waarom je zo gestrest bent en probeer de echte problemen aan te pakken.

Yoga of mediteren. Garantie, het helpt. Het is niet gemakkelijk om te doen. Je moet vastberaden zijn om dit vol te houden. En flink oefenen voor je echt resultaat ziet. En blijf het regelmatig herhalen.

Stop om andere te pleasen. Het kost tijd, energie en het zal je nooit lukken. Doe precies wat je nodig hebt. Naar de mening van anderen kan je best luisteren en ze bedanken. Maar leid je leven zonder invloed van hun. Stop jezelf op te jagen.

Probeer los te laten. Je bent niet verantwoordelijk voor alles wat gebeurt in dit leven. Je doet je best, dat is goed genoeg. En als het niet gelukt is, dan kon je er niet meer aan doen. Alles hoeft ook niet perfect te zijn. Goed is ook goed genoeg.

Geloof dat alles uiteindelijk goed zal komen. Voor ieder probleem is een oplossing. Vraag om hulp als het nodig is.

Sporten verminderd stress, dat is bewezen. Beauty & Beweging om te lezen over sporten of

 

 

Doe mee aan Mindfulness, wat is dat. Bewust worden met wat je doet. Concentreer je op een ding en niet gaan multitasken.

Neem een vrije dag. Om bij te tanken, ga winkelen, naar de sauna, bezig zijn met je hobby. Neem rust en maak je hoofd leeg. Als je het kunt veroorloven, ga lekker op vakantie kort of lang, het maakt niet uit.

Je eetpatroon helpt een handje mee, gezond eten, daar krijg je energie van. Futloos en junk eten dan voel je je ook net zo.

Lachen, al begin je met nep lachen. Fake it until you make it. Perfect hierbij passen. Blijf oefenen. Blijf lachen tot je er dood bij neer valt.

⇒ Je moet een manier vinden om je te uiten en doe dat dagelijks. zoals sporten, wat je afleiding geeft van je dagelijkse stress leven. Koken, tuineren, vissen of breien mag ook. Alles wat je gelukkig maakt.

 

 

Je emoties laten zien kan ook ont stressend zijn als je boos of verdrietig bent. Op een assertieve manier natuurlijk. Je hoeft niet alles op te kroppen. Daar heeft niemand wat aan. Jijzelf zeker niet.

Zet jezelf op de eerste plaats. Je hoeft de hele wereld niet te redden. Ga je ook nooit redden. Laat anderen hun probleem ook eens zelf oplossen. Goed voor hun ontwikkeling. Er zijn verschillen tussen helpen en helpen. Wees slim omdat dat je onderscheidt.

Neem een massage. Massage is goed voor je lichaam en je geest. Het is een van de beste investeringen in jezelf. Wel met een goede masseur die weet wat ze doet. En geniet, blijf niet aan een stuk door kletsen. Sluit je ogen en rust. Massage is net als sport, mediteren en yoga, een keer per jaar heeft geen zin. Hoe vaker hoe beter.

⇒ En soms confronteer jezelf met je problemen, je kunt er niet altijd voor weglopen maar juist uitzoeken wat is er aan de hand en los het probleem op. Dat is zeker een goede bestrijding tegen stress.

 

 

 

Wordt aardiger. Wees eens aardiger tegen jezelf en anderen. Het is geen wedstrijd hier. Iedereen is hier om te leven. Zet je verwachtingen niet zo hoog dat het stress kan vooroorzaken. Aardig en lief zijn tegen elkaar. Dat vermindert niet alleen je stress maar ook de stress van een ander.

Muziek helpt ook tegen stress. Muziek maakt de mens vrolijk en gelukkig. Meezingen en dansen in je eentje is nog effectiever.

Maak altijd een keus. Geen keuze kunnen maken is echt stressvol. Dus maak een keus wat je denkt dat je het best je kunt doen en laat andere opties los. Gun jezelf de rust in je hoofd.

⇒ En soms, confronteer jezelf met het probleem, je kunt er niet altijd van weglopen, maar juist uitzoeken wat is er aan de hand is en los dat probleem op. Dat is zeker een goede bestrijding tegen stress.

Leven is niet perfect, zal het ook nooit gaat worden. Maar voor een goede kwaliteit van het  leven kunnen we best zorgen. Zorg goed voor je lichaam en geest. Choose Beautiful. NL  Geloof erin dat we dat kunnen bereiken. Alleen wij moeten er van bewust zijn en er iets aan doen. Zitten wachten en hopen op een goed leven heeft geen zin. Dat bestaat niet.
♥ ♥ ♥ ♥    Hoe zit het met jou? Heb je ook veel stress de laatste tijd en heb je ook misschien goede tips voor ons.       ♥ ♥ ♥ ♥    Ik hoor het graag.

Lees ook: moeder ontspanningsplan en perfect stressvol leven.