Mooi zijn


Mooi zijn.

Mooi zijn. Is dat belangrijk? Je kiest om mooi te zijn omdat je de belangrijkste persoon bent misschien? Ik was op zoek naar een geschikte naam voor mijn blog. Een naam die gaat over schoonheid en ook over wij (vrouwen). Hoe beleven wij de schoonheid in onszelf en hoe zien wij die in anderen ?

Hoe denken wij over mooi zijn en hoe gaan we hier mee om? Het is zeker belangrijk een mooi uiterlijk! Maakt het wel uit als iemand er niet aantrekkelijk genoeg uitziet, maar een hart van een goud heeft? Kunnen wij daar echt door heen kijken? Of is het gewoon filosofie dat zegt dat als je maar mooi bent van binnen dat is belangrijker dan de buitenkant.

Mijn mening is dat ik vind schoonheid van de buitenkant zeker zeer belangrijk sowieso voor mijzelf, omdat het is spiegelbeeld hoe ik mijzelf zie. En als er zijn vrouwen die daar totaal niet omgeven dan bravo. Ik vind het knap. Al eerlijk gezegt geloof ik het niet echt wat zij zeggen. Waarom? Simpel omdat ik ook een vrouw bent, misschien dan maar.

 

⇓ Foto’s brons: mooier van Leco van Zadelhoef

 

 

Mooi zijn:

Buitenkant is een soort visitekaartje van hoe wij er van binnen uitzien. Hoe kan je zeggen dat je overtuigt dat je mooi bent van binnen als je niet eens van buiten kan zorgen. Het lijkt me makkelijk om de buitenkant te zorgen dan van binnen. Binnenkant zit toch vaker ingewikkelder in elkaar. Soms doet iemand heel aardig tegen je ondanks dat je weet en voel dat het niet zo is. Moet dat niet oprecht zijn? Zou het niet fantastisch zijn als wij vrouwen net zo mooi zijn van binnen als van buiten?

Wij vergeten onszelf vaak, alles en iedereen komt vaak eerst. En jezelf komt pas later. Laten we er maar voor kiezen voor onszelf en kies om mooi te zijn en mooi te voelen Ik wil het wel en ik ga er voor. Al weet ik dat de weg niet makkelijk zal zijn. Jullie ook?

Als vrouw lijken we nooit echt tevreden over hoe wij er uitzien. Het kan altijd beter en mooier. Hoe vaak hoor ik andere vrouwen niet zeggen dat ze zo lekker in hun vel zitten en super tevreden zijn met hoe zij er nu uitzien. Hun zelfvertrouwen is goed dacht ik. Tot ik een half jaar later hoorde dat ze al een tijdje aan het lijnen waren en toch niet echt tevreden waren met hoe zij er uitzagen. Of andere vrouwen, die het prima vinden dat zij een maatje meer hebben en toch een maagverkleining ondergaan.

 

 

Op dat moment besefte ik hoe wij liegen tegen onszelf en tegen anderen. Maar, eerlijk is eerlijk, het is ook niet makkelijk om helemaal vol honderd procent achter je eigen schoonheid te staan. Toch vind ik dat wij het ten minste kunnen proberen.Hoe? Door eerst te kiezen om er in te geloven.

Het begint bij van jezelf te leren houden, jezelf leren kennen en stukje bij beetje jezelf te accepterenn. En als je dat niet kan accepteren dan maak je er werk van. Net zo lang tot je tevreden bent over jezelf. Door bijvoorbeeld iets meer gaan bewegen, gezonder gaan eten of wat subtiele make-up op te doen. Is het zo kwaad om de hele wereld te laten zien dat je van jezelf houdt door goed voor jezelf te zorgen?

 

 

Zie je lichaam als een dierbare vriend waar je je hele leven in moet wonen. Waarom zou je dit niet de beste behandeling geven en maatregelen te nemen? Kijk in de spiegel, kijk diep in je hart en vraag jezelf, ben ik al tevreden? En zo niet? Wat kunnen we er aan doen om dat te bereiken?

Ik ben Jeap en ik ben ook een van jullie hoor. De ene dag geloof meer ik in mijn schoonheid dan de andere dag. Ik wil ook mooi zijn. En ik leer nog steeds . Er zijn dingen waar ik trots op ben en dingen waarvan ik wilde dat ik andere keus had gemaakt. Maar ja, dat is het leven hè. Je leeft en je leert. Iedere dag opnieuw. Iedere dag werk ik hard voor de liefste en dierbaarste vriendin die ik heb…..mijzelf dus….

Lees ook positief over jezelf en ontdek jezelf.

 

Lees ook:

Review: Dr. Jetske huidboek.

 

En nú word ik slank van Mieke Kosters.