Leven online


Leven online.

Ik had al lang gehoord van Essena ONeill maar door de blog post van  Chahrazad  heb ik nog een keer stilgestaan bij wat de social media en de visuele nu werkelijk voor wereld is. Voor een meisje van 19 jaar zijn het echt wijze woorden en wijze lessen wat ze heeft geleerd in afgelopen 5 jaar dat zij intensief op Instagram zit. Kennen jullie haar al? Hier zijn haar woorden en verhalen.

 

 

Al ben ik zelf niet echt intensief bezig op de social media. Ik gebruik het af en toe  voor mijn blog en mijn privé account. Maar ik gebruik het steeds minder sinds ik een blog heb omdat ik er minder behoefte aan heb. Ik kan mijn creativiteit al kwijt in de blog en heb er ook minder tijd voor. Ik ben blij dat ik al volwassen was toen ik de digitale wereld betrad.

Ik ken  mijzelf goed genoeg om te weten dat het geen echt contact is, wel een spel dat iedereen mee speelt.

Omdat ik vaak de vraag aan mezelf stel; wie ben ik? Hierdoor leer ik mezelf best goed kennen. Ik probeer in goede harmonie en relatie met mijn eigen ik te zijn voordat ik me toereik aan andere mensen. misschien door mijn verleden omdat ik lelijk ben

 

 

Als je van jongs af aan een hard leven achter de rug hebt, wordt je ook sneller volwassen. Ik heb ook een blogpost van Cynthia. Die over de blog en social media wereld gaat. Ik probeer dichtbij mezelf te blijven op mijn blog, zo ver ik kan en in het echte leven.

Er zijn veel kanten en aspecten van je eigen ik. En welke kant wil je aan de wereld laten zien? Ik laat zonder moeite  mijn flaw en onperfecte gezicht met of zonder make-up zien op mijn blog. Al kies ik natuurlijk wel altijd de mooiste foto’s uit. Wat lijkt me logisch klinkt. Wie zou nou graag de lelijkste foto van zichzelf zien?

Ik schrijf de laatste tijd ik veel over make-up omdat ik daarvan geniet. Dat betekend niet dat ik daardoor nog geen geweldige moeder, partner of dochter ben. Make-up review is maar een deel van mijn leven op dit moment. Het is fase in je leven, je passie, hobby wat het ook is.

 

Je kunt een persoon niet meteen veroordelen van het artikel dat zij post. ( kwetsbare verhalen op de blog ) Of foto’s die ze laat zien, tot je de persoon echt kent en er een paar jaar, of meer zelfs, intensief mee leeft, dan ken je iemand pas. En misschien soms ook niet eens.

Wij houden van iets dat mooi en echt is. Laat niet alleen maar de schijnheiligheid aan de buitenkant zien, maar ook je mooie binnenkant. Hoe je dat gaat doen moet je voor je zelf weten.

Please follow and like us: