Beautiful films in November 2015.


Beautiful films in November 2015.

Deze periode van het jaar is een van de mooiste, omdat er zo veel leuke films zijn om uit te kiezen. Zeker voor een filmliefhebber als ik. Deze keer kom ik met drie films die op dit moment in de bioscoop in van oktober tot november zijn. Hier is mijn lijstje van de Beautiful films in november 2015 die ik heb gezien.

Everest

Cineworld zegt: Everest brengt de ontzagwekkende tocht van twee verschillende expedities in beeld, die te maken krijgen met één van de meest hevige sneeuwstormen die de mensheid ooit heeft gekend. De bergbeklimmers krijgen te maken met de meest barre omstandigheden op aarde wanneer hun levenslange obsessie om de top van de Everest te bereiken verandert in een adembenemende strijd om te overleven.

Ik zeg: Eerlijk gezegd verwachtte ik meer pit en een beter einde van de film. Al besef ik dat de film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, geen fictie. Het is een leuke film in heel veel perspectieven, van de Everest berg beklimmen mentaliteit gezien. Een ervaring die ik nooit zelf zal beleven. Omdat het mijn passie en doel in mijn leven niet is om zo’n gevaarlijke en hoge berg te beklimmen. Leuke film, maar zo jammer dat mensen moeten doodgaan omdat ze hun passie volgen.

 

 

The Intern.

Cineworld zegt: In The Intern speelt Robert De Niro Ben Whittaker, een 70-jarige weduwnaar die ontdekt dat met pensioen zijn helemaal niet zaligmakend is. Hij grijpt zijn kans om weer mee te kunnen doen en een doel te hebben in zijn leven. Hij besluit senior stagiair te worden bij een online fashion website, opgericht en geleid door Jules Ostin (Anne Hathaway).

Ik zeg: Ik was op zoek naar een leuke film met beetje inhoud. Deze film doet me verrassen, ik vond het een hele leuke film. De hele verhaallijn zit goed in elkaar. Ik heb zelfs een paar keer een traantje moeten laten in de film, wat ik niet aan had zien komen. Lees de naam van de film eens. The Inturn, waar heb je het over. Maar het gaat uitgebreid over het leven van een 70 jarige gepensioneerde die het leven nog te leuk vind om achter de geraniums te gaan zitten. En het contrast van het leven van Jules die zo druk is en op alle gebieden, de verwachtingen van haar indrukken. De mooie vriendschap die ontstaat. Zelfs de relatieproblemen kom je hier tegen en de film weet dat op een prachtige manier neer te zetten. Met heel veel mooie maar simpele zinnen waar je zelf vraagtekens bij mag zetten. Deze film staat nu in de lijst van een van mijn favoriete films. Het is een film waarvan ik nooit wil dat het stopt omdat ik er met zo veel plezier naar kijk. Duimpje op. Zeker een aanrader.

 

Ja, ik wil.

Cineworld zegt: In Ja, Ik Wil! ontmoeten we Roos, een mooie, leuke, succesvolle vrouw van begin dertig. Steeds als ze begint te dromen van een huwelijk, wordt ze gedumpt. En dan wordt ze ook nog eens uitgenodigd op de bruiloften van haar exen en haar beste vriend. Om zichzelf niet te laten kennen, neemt ze haar jongere stagiair Daan mee naar alle ceremonies. Ze raakt veelvuldig verzeild in gênante situaties en valt prompt als een blok voor de charmes van een aantrekkelijke arts. Men zegt wel: ‘Van een bruiloft komt een bruiloft’, maar is hij de ware Jacob tegen wie ze ‘Ja, ik wil!’ zal zeggen?

Ik zeg: Deze film staat helemaal niet op mijn verlanglijstje, maar toch heb ik zin in iets luchtigs en lacherigs als het kan. Leuk en plezierig om naar te kijken. Je hoort voor jezelf te kiezen en voor jezelf op te komen.

Wat zijn jouw laatste films die je hebt gekeken?