Hebben wij een succesvolle blog?


Hebben wij een succesvolle blog?

Hebben wij een succesvolle blog? Ik lees af en toe verhalen die mensen achter laten op een blog groep en een blog bezoek omdat ik het een boeiend verhaal vind. Soms wil ik mijn ogen sluiten en alleen maar bloggen zonder na te denken over waar wij mee bezig zijn? Wat en hoe ander bloggers bezig en dan kijk ik terug naar mijn eigen blog. Waar ben ik mee bezig en wat wil ik met mij blog?

Ik had echt geen idee toen ik begon met mijn blog. Hoe het is om dagelijks te bloggen. Hoe werken de comments en de samenwerking of google analytisch?

 

 

Laten wij het eerst over de laatste hebben. Ik kijk amper naar dat cijfer, maar schijnbaar is het heel belangrijk. Dat is wat ik heb opgemerkt. Bij samenwerking wordt gekeken naar je bezoekersaantal (unieke bezoekers) anders is je blog niets waard. Gelukkig, dat geldt niet bij ieder bedrijf. Het is heel zakelijk dus. Op deze manier leer je het bedrijf ook op de keiharde manier kennen. Maar het kan ook fijn zijn als leerproces.

Waarom blog je eigenlijk? Voor samenwerking? Voor geld? Of voor gratis spullen? Of blog je gewoon om te bloggen? Dat zijn vragen die ik ook aan mijzelf stelde. Die vraag kan je pas stellen als je begint te bloggen en echt meerdere keer per week blogged vind ik. 1 Keer per maand lijkt mij te weinig om te ervaren hoe druk een blog leven kan zijn.

 

Aaah..Heb ik een succesvolle blog?

 

Iedereen blogged met een reden. Meestal willen wij ook allemaal succesvol zijn als blogger, al is het heel breed, de definitie van succesvol. Wat is succesvol zijn? Ik heb een verhaal gelezen over verschillen bloggers met tussen de 100+ bezoekers tot 60.000+ bezoekers. Wat een verschil zeg. 60,000 daar kan ik alleen maar van dromen. 😉

Wel zo belangrijk, hoe veel bezoekers een andere blogger heeft. De vraag is; vind ik het ook belangrijk dat ik zoooo veeeeeel bezoeker heb? Moet ik niet blij zijn met het aantal bezoekers dat ik nu heb, zonder te vergelijken met andere bloggers? Of betekent te weinig bezoekers dat ik en mijn blog niets waard is?

 

Hebben wij een succesvolle blog?

 

Natuurlijk is het fijn om veel bezoekers te hebben voor mijn statistieken, al vind ik het wel iedere keer raar als ik er naar kijk. Maar boven alles vind ik het belangrijker dat ik gelukkig ben met mijn blog. Zo lang dat ik kan schrijf ik waar ik zin in heb en vind het nog fijn om te bloggen. Zolang dat wij plezier beleven maakt het toch niet veel uit hoeveel bezoekers er zijn? Al is 100.000 wel welkom natuurlijk. Maar wij kunnen ook succesvol zijn met onze blog als wij ons doel bereiken. Er zijn zoveel doelen. Niet iedereen wil veel samenwerking, wil veel gratis producten, soms is interactie ook veel en veel leuker.

Ik reageer terug op iedereen die mijn blog bezoekt op dit moment maar reageer minder op andere blogs dat voorheen omdat ik wil kijken wie nog de moeite neemt om mijn blog te bezoeken. Binnenkort zal ik dat ook zo moeten doen, want dat zit ik in Thailand met visagie opleiding en het tijdverschil. Dan kan ik tijdelijk niet meer zo snel reageren. Wel blijf ik gewoon terug reageren van iedere bezoeker, omdat anderen ook de moeite doen om op mijn blog iets achter te laten. Ik mis het wel, want dat vind ik gezellig, persoonlijke interactie vind ik leuker dan hoge statistieken.

Ik zie deze blog als leerschool waar ik zelf de opleiding voor begon. Vanaf het moment dat ik de blog zelf bouwde tot de dag van vandaag. Ik mag mijn verhaal vertellen op mijn kleine “internet space”. Misschien is het niet de beste blog en een super vlotte schrijfstijl maar het is een oprecht verhaal van mijn kant dat ik graag met jullie deel.

 

 

 

Ik leer hoe de blogwereld werkt. Leer nieuwe producten, andere bloggers, andere bedrijven kennen. Naast de extra les voor make-up en een heleboel kennis van huidverzorging ingrediënten.

Ik zie niet wat hier te verliezen is, dat niet al succesvol zijn, wat ik (wij) allemaal geleerd hebben. Succesvol zijn is voor iedereen is anders. Als het om leven of om bloggen gaat, wat is dat voor jou, de omschrijving van een succesvol leven en succesvol bloggen, ik ben benieuwd. 🙂 Hebben wij een succesvolle blog? 😉