Communicatie en respect


Communicatie en respect.

Communicatie en respect. Ik ben een Aziatisch…helaas moet ik dat even vertellen, anders raken jullie misschien in de war omdat jullie dat niet echt kunnen zien door mijn uiterlijk. 😉 Ik weet het…

De Aziatische cultuur verschilt veel van de westerse cultuur. Niet alleen de temperatuur, ons uiterlijk en de taal, maar ook hoe wij onderling met elkaar communiceren.

Ik zeg niet dat wij beter zijn, maar wel dat wij anders zijn. Aziatische mensen zijn een stuk meer verlegen, minder zelfverzekerd, bescheiden en vaak zachter qua karakter. Zeker als het op communicatie aankomt.

Ik ben een uitzondering. Omdat ik een mix ben. Beetje Thais en een beetje Nederlands en een beetje van Maggi. Ik ben best iemand die zegt wat ze denkt. (moet ook wel) Ander is er geen drang om een eigen blog te hebben. Hebben jullie ooit nagedacht dat onze blog eigenlijk ook een soort van tijdschrift of krant is? En het is rijkdom om te mogen schrijven wat je wilt. (tussen aanhalingstekens)

Ik weet niet hoe het moet en ik heb niet voor gestudeerd voor dit vak. Wat ik schrijf komt vaak gewoon rechtstreeks uit mijn hart.

 

 

 

Wel merk ik soms hoe ik de communicatie op de Aziatische manier mis. Het is wat zachter. In Azië hou je rekening met iemand anders gevoel als je wat zegt (in geschrift of met woorden). In Thailand in ieder geval. Niet dat je niet eerlijk moet zijn. Het ligt er aan hoe je het overbrengt. Je kunt eerlijk zijn maar toch vriendelijk .

Ik ben nu ruim 15 jaar hier en ik heb er nog steeds vaak moeite mee om aan te wennen als het om communicatie gaat. Ik ben zelf ook veel harder geworden, Ik ben veel veranderd. Pas als ik in Thailand ben dan schakel ik de andere kant van mijzelf in. En pas ik mij weer aan, aan mijn cultuur.

Misschien is mijn probleem dat ik hier niet ben opgegroeid. Weet je dat Thaise mensen een van de vriendelijkste volken ter wereld zijn? Ja ik weet het, aan mij kun je dat niet merken, ik zeg toch dat ik een uitzondering ben. 😉

Als je ooit in Thailand bent geweest zal je dit kunnen bevestigen.  Lees: Al zeg ik niet dat wij engelen zijn, er zijn ook slechteriken in Thailand

 

De post van vandaag lijkt alsof het niet om beauty gaat. Choose beautiful! Natuurlijk het gaat nog steeds om beauty.. Beauty on the inside. Het gaat om de kunst van de communicatie met respect en een stukje vriendelijkheid. Lieve mensen, hebben jullie er soms ook moeite mee? Net als ik? Het zou echt leuker zijn als wij allemaal oprecht en toch nog vriendelijk tegen elkaar kunnen zijn.

Jullie zijn hier geboren en opgegroeid met deze cultuur, misschien hebben jullie er geen moeite mee hoe de communicatie gaat. In de blogwereld zijn gelukkig de meesten onder ons aardig, erg vriendelijk en leuk.

Jullie dus…

Hebben jullie ooit nagedacht hoe de ander op je reageert? Hoe je tegen de ander reageert? Zit dat ook in de categorie communicatie en respect?

Schoonheid zit niet alleen in lipstick, highlighting, High End merk, een hip kledingstuk. het zit ook gewoon binnen in ons. Nog beter dan make up! Het kost je geen cent. Wel met beetje lach op je gezicht en een vriendelijk woord.

Dure make-up en een perfect figuur, je diploma, je hoge functie zijn leuk, maar dat zal niets betekenen als de persoon die er achter zit een lelijk hart en persoonlijkheid heeft. Ik vind dat communicatie en respect er bij hoort, dat is een van de schoonheden .… Mooi zijn van binnen en buiten dat is pas mooi!

Please follow and like us: