I am no angel are you?


I am no angel are you?

The perfect body is een van Victoria Secret’s reclamecampagne. Ik wil zelf ook een perfect body, al weet ik ook niet precies wat dat is.

Door mijn wijsheid welke door de jaren komt. Dat wil ik graag geloven. Perfect body is een mooi, gezond lichaam, waar alles goed functioneert en boven alles waarvan de eigenaar van die lichaam helemaal blij is met die lichaam en wat zij is. Wat heeft dat nou voor zin om een lichaam van de Angels van Victoria Secret’s te hebben en je nog steeds dood ontevreden en ongelukkig bent over jezelf?

The perfect body campagne reclame, deze campagne van Victoria  Secret’s zorgt voor veel discussies en meningsverschillen voor veel vrouwen die zich aangevallen voelen in de zin “perfect body” zoals in de media. Ineens heeft iedereen een mening over dit onderwerp. De een vind het schandalig, hoe durf je Victoria Secret’s, de ander vind dat je het moet zien als een zakelijk iets. Want al die mooie angels met die zogenaamd perfecte lichamen zorgen dat de lingerie veel wordt verkocht. En kijk hoe mooi ze zijn, al die modellen.

Wat echt de bedoeling of de strategie achter deze reclame campagne is zullen wij niet kunnen weten. Behalve het bedrijf zelf. Maar zakelijk gezien, zorgt deze reclame voor veel publiciteit. En dat is precies waarmee het doel is bereikt door dit commerciële bedrijf. “slechte publiciteit is ook publiciteit” als dat zo is dan hebben wij de volgende campagne:

 

Met plus size modellen die mooi en trots zijn op hun “imperfecte” lichaam. Dit wordt leuk. Vinden jullie niet? Hier beneden is “I’m no angel” Lane Bryant’s campagne.

 

 

Omdat ik ook een vrouw ben en ik weet dat we alles behalve perfect zijn (al willen wij allemaal er zo perfect mogelijk uit zien). Toegegeven of niet? Ik zelf heb al toegegeven dat ik graag mooi wil zijn en zo ook ouder wil worden.

Aangezien ik nooit dik ben geweest in mijn leven, ik bereikte mijn zwaarste gewicht toen ik 30 jaar was, rond 80 kg. ruim 30 kg. aangekomen maar ik was zwanger en gelukkig raakte ik dat kwijt door borstvoeding te geven en omdat ik echt ging sporten. Ik zelf hou van volle vrouwen en ik heb echt bewondering voor een vrouw met iets meer vlees, zoals je in de reclame ziet. Maar lees goed, ik zeg niet dat ik echt overgewicht waardeer.

Om gezondheidsreden. Ik bewonder een vrouw die tevreden is over wie zij is en hoe zij er uitziet, ongeacht haar gewicht, kleur, cultuur en wat er ook is. Zo lang de persoon maar gelukkig en tevreden is over zichzelf en trots is op haarzelf.

Toen de Titanic uitkwam was bijna ieder meisje in Thailand verliefd geworden op Leonado De Caprio. Maar ik, ik had niet eens oog voor hem, al was het me wel opgevallen dat hij best mooie ogen had. Ik ging meer voor Kate Winslet. Ik vind haar te gek met haar volle lichaam en rode haar. Al maakten ze grapjes in Thailand dat, doordat Rose te dik was, er geen plek voor Jack was op de plank. Daardoor moest hij blijft hangen in de koude zee. Als zij slank was geweest had Jack het overleefd. Heb ik toch nog voor haar gestemd.

 

 

Er zijn verschillen tussen trots en tevreden zijn over je lichaam. En goed voor jezelf zorgen en zorgen dat je een gezonde levensstijl hebt. Je hoeft geen maat 0 te hebben. Wel vind ik het essentieel dat iedere vrouw goed voor zichzelf zorgt. Geestelijk en lichamelijk. Ik geloof in de schoonheid van vrouwen in alle maten, dit heb ik al eerder verteld in “About me”.
Ieder mens heeft gewoon een eigen mening, de een vind dik en ander vind dun mooi. Waar maken wij ons nou druk om, wie is dik en wie is dun? Kies voor wie je zelf wilt zijn en waar je voor staat. Wie een perfect “body as an angel” wil is goed, maar wie een “I am no angel” wil worden is toch ook goed? Er is geen wet voor. Het is wel de wet van de media, maar je kiest er zelf toch voor om ernaar te luisteren of niet.

En eerlijk is eerlijk, behalve de uiterlijke verschijning, onze hersenen en ons karakter is ook zeker zo belangrijk. Word een gezond, goed mens, een aardig, vriendelijk mens, is dat niet veel belangijker? Vinden jullie niet?  ♥ ♥ ♥ ♥       Wat is jullie mening hierover? Welke partij kies jij? An angel? of I’m no angel? Ik ben benieuwd?      ♥ ♥ ♥ ♥

 

 

De boodschap van mijn post vandaag is dat je trots bent om wie je bent en wie je wilt zijn!

 

Please follow and like us:

, ,