Kerstfilms favoriet van Jeapiebel.


Kerstfilms favoriet van Jeapiebel.

Vandaag is het eerste kerstdag . Ik ga vanavond thuis gourmetten met mijn gezin. Morgenavond gaan wij bij de beste vriend van mijn man een kerstdiner samen vieren met een stuk of 30 mensen. Maar eerst om even mee te doen met kerstsfeer, heb ik hier Kerstfilms favoriet van Jeapiebel.

Deze week zou het kunnnen dat de meeste mensen onder ons druk bezig zijn met de voorbereiding van een verrukkelijk kerstdiner, een kerstuitje met familie, een cadeau inslaan voor onder de boom. Gelukkig dat de kinderen vakantie hebben. Het was heftig met werk en dan de kerstactiviteiten overal met mijn kinderen en ook nog buitenschoolse activiteiten en sporten. Ik ben blij dat ze nu lekker kunnen uitslapen en ik wat kan rusten. ( hoop ik) Ik heb zelf ook vrijgenomen, twee weken thuis met de kinderen en afscheid van het jaar nemen om fris en fruitig het nieuwe jaar in te gaan.

Er zijn veel zaken om over na te denken. Om dankbaar te zijn en om te missen. Het is familietijd. Ik heb hier mijn gezin, al mis ik soms mijn familie in Thailand.

 

Kerstfilms favoriet van Jeapiebel.

Korte en krachtige post. Aangezien ik al 16 jaar hier woon. Dit is alles wat ik heb. Ik weet het, ik ben gierig, al lijkt het niet zo. 😉

A Christmas Carol (1999)  Carol of the Bells. Er zijn veel variaties van A Christmas Carol maaar deze versie is mijn favoriet.

 

 

Love actually

Het is een van de meest indrukwekkende films die wat bij me achter laat, na en tussen de tijd dat ik hem kijk. Het behoort tot een van mijn favoriete films naast  the pride and prejudice en Titanic. Yep ik weet het “I’m a sweet pie” ik kan er niets aan doen.

De hele film is leuk, alle emoties zitten er in, verliefdheid, grappen, familie liefde, relatie liefde, oude liefde, vriendschap liefde en zelfs het verliezen van een dierbare. Te ver gaan in een relatie, verliefd worden op een ander, de keuses die wij maken met alle gevoelens die wij hebben als mens. Hoe je verder gaat met je leven en je leven moet accepteren en oppakken. En dit is een ultieme en heel prachtig in elkaar gezette scence uit Love actually.

 

 

 

En natuurlijk kan bij de kerst dit liedje niet ontbreken.

 

 

Nu ben ik benieuwd wat zijn jullie favoriete films van deze periode. Wat ik nu weet is dat ik Nersin Love Actually ook leuk vind. Jullie kennen haar van dailycupofblablabla. Weet je waar ik zin in heb? Lekker uitslapen ….hmmm dat klinkt erg fijn voor de feestdagen en ook nog Hunger Game Mockingjay . 😉

Fijne kerstdag lieve mensen!

Lees ook: Kerstlook met UD Gwen Stefani palette.

Please follow and like us: