Beauty en beweging


Beauty en beweging.

Waarom beauty en beweging? Omdat wij ervoor kiezen om mooi te zijn zoals de naam van de blog. En wie mooi wil zijn moet pijn lijden.

In dit geval bedoel ik spierpijn, de zon komt voor niks op, hetzelfde slanke, aantrekkelijke figuur komt ook niet zomaar uit de lucht vallen. Zelfs Victoria Secret, het model met haar perfecte figuur die traint zichzelf ook suf. En wie zijn wij? Kunnen we achter blijven? NEE, zeker niet. Onze choose beautiful community is; we gaan niet er onder maar we gaan ervoor. Voor mooi en lekker bewegen.

 

 

Ons lichaam is onze tempel. En wij hebben maar er één van. Als je twintig bent, gaat alles vaak vanzelf. En alles gaat ook makkelijker. Ik sport en beweeg al mijn hele leven. Soms fanatiek dagelijks achter elkaar. Maar soms ook maanden niet. Maar sinds 4 – 5 jaar, ben ik regelmatig gaan sporten. Verschillende formen.

Mijn favorieten zijn yoga, zumba dans, fitness en een beetje hardlopen. Ik merk wel dat ik dat ik er erg van profiteer. Naarmate je ouder wordt kom je makkelijker aan en val je gewoon moeilijker af. Dus beweging is een must om je lichaamsgewicht te ondersteunen. Maar je hebt ook goede ondersteuning van je voeding nodig door niet te veel, maar wel gezond te eten. Regelmatig zal ik hier  bepaalde oefeningen posten welke ik doe op de blog.

 

 

Beauty en beweging:

Waarom is het belangrijk dat wij in beweging blijven? Wat is het goede effect van beweging op je lichaam :
1. Je kunt makkelijker op gewicht blijven. Omdat je overbodige calorieën verbrand, wat zich dan niet gaat opslaan in je lichaam natuurlijk. Vroeger merkte ik dat afvallen een stuk makkelijker ging dan nu. Na mijn dertigste en zeker na mijn vijfendertigste. Wat soms heel frustrerend kan zijn. Heb je ooit ervaren dat je alles heb geprobeerd, minder eten, meer sporten en toch val je niet af. Ik zal in loop van de tijd daar zeker meer uitgebreid over schrijven op mijn blog. Nu gaan we over op lekkere luchtige lichamelijke beweging.

2. Je stemming wordt er beter van. Je kunt je slechte humeur afreageren door harder te trappen op de fiets. Of er harder tegen aan op het apparaat. Je lichaam zorgt dat endorfine of een ander woord geluk hormoon vrij komt als je beweegt.

3. Geef je zelf vertrouwen en verbeter je zelfbeeld. Je voelt je actiever, sterker, slanker en je lijf voelt mooier.

4. Verbeter je spijsverteringssysteem.

Er volgen nog meer redenen waarom wij zullen moeten blijven bewegen in waarom bewegen belangrijk is wordt vervolgd. Doe je niet aan sporten of raak je al geïrriteerd als je de titel leest? Geef maar toe, je wilt er ook lekker uitzien 🙂 toch?