Wees eens aardig deel 2


Wees eens aardig deel 2

dit blogpost is een verlente stuk van Wees eens aardig deel 1. Het begint in onze gedachte. Hoe wij denken over een andere vrouw zegt veel over ons eigen gevoel.  Wanneer wij negatief zijn naar die andere vrouw of roddelen, daar begint het mee. Het is een onopgemerkte strijd die wij aangeleerd hebben van jongs af aan. Een vrouw wil lief gevonden worden, zich belangrijk voelen, aandacht en de regie in handen hebben. Stille strijd in haar uiterlijk, in mannen, relaties. Alles.

Wij hebben een manipulatiekunst in ons bezit. En wij gebruiken het. Of je dat toe wilt geven of niet. Wij accepteren die andere vrouw zolang ze maar niet beter is dan wijzelf. Soms merk je weinig empathie in het meisje of de vrouwen onderling. De strijd gaat vaak rondom uiterlijk, mannen en gaat dan verder naar werk, relatie en financieël gebied.

Waar komt het vandaan de onaardigheid onderling.

Vrouwen die het elkaar niets gunnen, dat komt vaak door je gebrek aan zelfreflectie, zelfvertrouwen en jezelf respecteren. Omdat wij onszelf snel vergelijken met elkaar in alles, wat positief en negatief is. Het wordt tijd dat wij daarmee stoppen.

 

 

 

 

Als je bang bent dat de ander beter is dan jij. Meer voor elkaar krijgt, meer talent heeft, meer geluk dan jij? Of beter is op werk en financieël gebied. Dan doen we onszelf tekort. Het zegt meer over onszelf dan over de ander. Waarom zal je je leven, je lichaam of hoe je er uitziet met een andere vrouw willen vergelijken?

Als wij het beste uit onszelf kunnen halen en tevreden zijn met onszelf en ons leven, dan hoeven wij niet bezorgt te zijn dat wij niet goed genoeg zijn. Wat kunnen wij doen om aardig te blijven voor onszelf maar toch ook aardig tegen andere vrouw te zijn? En meer zelfverzekerd zijn? Dat je tevreden bent over je leven zonder je te vergelijken met die ander.

 

 

Maar hoe doe we dat dan aardiger zijn tegen elkaar.  Hier zijn een paar tips:

1. Erken dat je zelf een uniek persoon bent. Wil je echt op die ander lijken?

2. Stop met roddelen over die andere vrouw.

3. Complimenteer, juist en oprecht!

4. Volg je hart, in wat je doet. Of dat je werk of je relatie is. Volg je hart omdat het klopt. Dat maakt je gelukkig en als je gelukkig bent dan gun je dat die ander ook.

5. Omring je door andere positieve, sterke vrouwen die zelfbewust en trots op zichzelf zijn, die zich niet zo gauw laten intimideren door een andere vrouw. Van dat soort vrouwen krijg je complimenten i.p.v. opmerkingen waarvan je niet weet wat je er mee aan moet.

 

 

 

6. Laat je niet onzeker worden door een andere mening of gedachte. Maak je eigen keus en laat wat anderen denken voor wat het is. Wat zij denken is jouw zaak niet.

7. Wees lief en vriendelijk tegen die andere vrouw.

8. Communiceer met elkaar zonder vooroordelen.

9. Herinner jezelf dat je goed genoeg bent. Misschien ben je niet goed en perfect in alles. Maar goed is goed genoeg.

Laten we maar proberen een leven te bereiken waar we samen van dromen. Iedereen tevreden en gelukkig en elkaar steunen zonder afgunst. Wees eens aardig tegen elkaar als vrouw. Misschien wil ik te veel van mezelf of van anderen? Ik weet het niet. Maar je kunt mij niet kwalijk nemen om het minstens te proberen toch? Meer tips?