De Eifeltoren, Parijs & Normandië. # Happy time.


De Eifeltoren, Parijs & Normandië. # Happy time.

De Eifeltoren, Parijs & Normandië. Van tijd tot tijd gaan wij lekker op pad. Dat doen de meeste mensen. Mijn oudste zoon heeft zoveel fascinatie en hoge interesse in de oorlog, in alle vormen en maten. De meivakantie richting Normandië komt daarom niet vreemd uit de lucht vallen. Je tiener tevreden houden is soms ook een oudertaak. 😉

Omdat wij toch al in Frankrijk zijn bedenk ik, dan kunnen we net zo goed een bezoek aan de Eifeltoren er bij plakken. Dat bezoek met mijn opgroeiende kinderen lijkt mij een mooie herinnering.

 

 

Ongeveer 15 jaar geleden was ik al bij de Eifeltoren geweest, ik kan mij nog herinneren hoe lang ik moest wachten en hoe prijzig het was om naar boven te gaan. De afspraak was, wij gaan niet in de rij wachten en zeker niet omhoog, ik heb er geen zin in.

Toch gebeurde het. “Wij zijn toch hier, waarom zullen wij dan niet omhoog gaan” concludeert mijn zoon. Daar heeft hij een punt. Het is ook ervaring en een ervaring geef ik graag weg aan mijn kinderen.

De prijs viel mee, minder dan wat ik mij kan herinneren. De tweede verdieping was € 9 en on top was € 17. Mijn oudste zoon gaat met zijn papa naar de hoogste en ik blijf met mijn jongste op tweede verdieping (hij wilde niet te hoog).

De rij was deze keer niet erg lang wegens het slechte weer. Het is constant regen en heel bewolkt. Toch, het weerhoud
niemand om van de Eifeltoren te genieten. Ik heb wel beetje medelijden met de mensen die helemaal van de andere kant van de wereld komen voor de Eifeltoren en dan tref je dit weer. Wat erg.

 

Het is onvoorspelbaar om te beseffen hoe de oorlog was en op deze plek waar ik stond, zoveel leven zijn verloren om de vrijheid.

 

Voor mij maakt het niet uit, ik ben al gewend aan Europa’s onvoorspelbare temperaturen. Ik trek de conclusie dat dit de laatste keer is dat ik deze plek wil bezoeken. 2 Keer in mijn leven vind ik genoeg Eifeltoren. Ik heb wat extra foto’s gemaakt waardoor mijn zonen geïrriteerd raken.

Ik had zo van, je weet maar nooit wat je kunt doen met de foto’s, hoe meer foto’s hoe meer keus. Het weer speelt niet echt mee waardoor een goede foto met minder licht al lastig te maken is. Laat ik er maar een paar extra maken. Op de delete knop drukken kan ik later nog altijd.

Mijn zware camera heb ik bij mij, maar niet gebruikt. Waarom hem mee heb genomen is een raadsel. Gewoon mijn Samsung telefoon en ik moet zeggen dat het is niet eens zo’n slecht resultaat geeft. Hier laat ik jullie meegenieten met een paar foto’s die ik heb gemaakt. Ik denk dat Frankrijk een dood normale Nederlandse vakantiebestemming
is, zeker voor de camping liefhebber.

Ik heb ook zelf enkele keren in Frankrijk gekampeerd. De ene plek is mooier dan andere. Bij Normandië is het qua natuur wat minder indrukwekkend. Maar wij gaan daar ook voor de oorlogsgeschiedenis. Iedere dag wordt een bezoek aan een of meerdere oorlogsmusea in gang gezet en mijn zoon is een gelukkig mens op deze aarde.

 

Even een strand wandeling

Ik heb een klein maar fijn huis. Dus snel onder de indruk van een grote huis dat er zo lieflijk roze en schattig uit ziet als deze twee. Genoeg kamers voor onze vijven, wat wil ik nog meer. 😉

 

Voor een paar huizen met zicht op de zee. Er is een kast waar je boeken kunt lenen en lezen. Enorm lief van de boeken als ik het ben, kan ik het niet laten. Overal in de wereld hoort zo’n kast te zijn vind ik.

 

In Parijs is het verkeer een puinhoop vind ik en dat had ik niet verwacht. Nog erger dan in Thailand. Dan heb je het over een hoofdstad van Europa! Hoe is het mogelijk? De taal, het lijkt mij leuk om Frans te kunnen spreken, ooit. Dat is zeker iets om over na te denken.

Iedere ochtend ontbijt met croissants is geen slimme zet, maar net als veel mensen denken “Het is vakantie, het moet kunnen”. En dat is de prijs die ik nu moet betalen. Sporten!

Gelukkig doordat ik al regelmatig sport komt dat snel weer snel goed. Al is op reis gaan niet de meeste duurzame manier van leven die er is. Denk eens aan de benzine en hoe je daardoor het milieu aantast. Toch kies ik er voor om op reis te gaan. Ik wil daar flexibel in zijn. Reizen is je leven verrijken.

Het creëert ruimte in je hoofd, de rust, nieuwe ideeën en helderheid die je later kunt gebruiken om je eigen leven op een andere manier te bekijken. Iedere keer neem ik iets terug van de vakantie, en die pas ik aan in mijn dagelijkse routine. Om beter functioneren en efficiënter.

 

Foto’s van de hele Eifeltoren in beeld is lastiger dan ik dacht. Want hij is groot.

Eerst baal ik dat het een regenachtige dag is, maar het heeft ook zijn charme. Je ziet Parijs op een andere manier.

 

Een klik de met Eifeltoren blijft onmisbaar. 🙂

 

 

 

De tijd samen met je gezin doorbrengen is ook heilig en plezierig. De plannen voor de volgende vakantie, daar ben ik al mee bezig. Thailand combineren met Vietnam. Gisteren zat ik te Googelen over Vietnam.

In een Thais forum staan zoveel negatief ervaringen dat ik bang van Vietnam wordt. Wonderlijk, op een Nederlands forum is men veel positiever over het land. Zo zie je maar weer, wie moet ik geloven?

De Thaise bangerik die in mij zit zegt, “Ga maar ergens anders heen, Laos of zo? ” De dappere Nederlandse die in mij zit zegt “eerst zien, dan geloven, gewoon gaan en zelf ervaren. Wat het dan ook is, je bent wel een ervaring rijker”. Ik zal wel zien wat ik ga doen. Maar zeker weten, vakantie is top! Welk land dan ook ter wereld! Vinden jullie niet?

Een korte ervaring over de Eifeltoren, Parijs & Normandië. Hou je van reizen? En croissants misschien? 😉