Wat heb ik extra geleerd van huidverzorgingsproducten.


Wat heb ik extra geleerd van huidverzorgingsproducten.

Sinds ik een blog heb, heb ik altijd wat bijgeleerd. Wat ik zeker niet kan ontkennen is dat ik meer bewust ben van ingredienten dat ik gebruik in de producten, zelf dierproefvrij waar ik voor heen niet eens echt bij stil sta. In dit artikel: Wat heb ik extra geleerd van huidverzorgingsproducten van het afgelopen jaar bloggen.

⇒ Ik weet dat er geen crème is die mijn huid jonger kan maken of een lift effect geeft. Toch blijf ik hopen en stiekem proberen. De beste manier is dat je elke dag een goede zonfactor gebruikt en AHA (glycolzuur en melkzuur of BHA (Salicylzzu)) exfoliant gebruikt in combinatie met veel antioxidanten en huidherstellende ingrediënten. Geen enkel product kan alle problemen aanpakken. Dan zal je een toverstok nodig hebben om de ideale huid te krijgen. Dus kies een verzorgingsproduct dat bij je huidtype en behoefte past. Ieder voor zich dus. Zolang je geen toverstokje hebt.

 

 

Al besef ik dat er alcohol en parfum in veel product zit, toch werk ik nog steeds met al die producten. Wat doet alcohol en parfum voor je huid? Het kan zorgen voor nog meer uitdroging en verstoort het genezingsproces van de huid. Plus dat het de gezonde collageen productie kan beschadigen. Om een goede huid te krijgen hebben wij gezonde collageen nodig. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn zoveel product waar alcohol en parfum in zit. De beste behandeling voor je huid is geen producten waar parfum en alcohol in zit meer te gebruiken.

 

 

Nog meer…

Wat heb ik extra geleerd van huidverzorgingsproducten.

⇒ Niet op dieren getest. Dit is geen vraag, het is gewoon te zielig voor woorden. Meer hoef ik niet te zeggen. Ik kom er meer en meer achter welke merken daar nog gebruik van maken, van de kleine wezens hun leven.

⇒ Alle plantenextracten, vitaminen, antioxidanten en andere state-of-the-art bestanddelen breken af in de aanwezigheid van lucht, kies voor een pompsysteemfles en geen pot.

Door de pot open te maken laat de lucht deze belangrijke ingrediënten hun kwaliteiten verslechteren. Je vingers indompelen met elk gebruik, voegen extra bacteriën toe. Dus, als je kunt kiezen….pump me up! Heel graag.

 

 

Naast AHA, BHA of LHA gebruikt men ook bij Hyluron en Retinol goede bescherm factoren met een hoog SPF.

Nu wil ik ook wat van jullie horen. Het is hier geen uitgebreid artikel, wel een klein ” Wat heb ik extra geleerd van huidverzorgingsproducten” artikel om je even te laten herinneren. De kleine details waar wij op kunnen letten. Als je alles al weet geef mij graag extra tips die ik misschien ook kan gebruiken.