10 redenen waarom yoga goed voor je is.


10 redenen waarom yoga goed voor je is.

10 redenen waarom yoga goed voor je is. Waarom is yoga goed voor je lichaam? Er zijn ongelofelijk veel goede, zichtbare en onzichtbare redenen waarom yoga goed voor je is. Ik kan hier over meepraten want yoga is een van mijn favoriete sporten. Vandaag gaat het hierover.

Het effect van Mediteren. Waarom oefening ik graag yoga? Waarom is yoga goed voor je lichaam?

10 redenen waarom yoga goed voor je is.

Omdat:

1. Yoga je spijsvertering verbetert, eigenlijk dat geldt voor iedere sport en beweging die daar een steentje aan bijdraagt. Ik heb er zelf flink last van, maar door lichaamsbeweging zoals yoga en het veranderen van mijn eetpatroon zie ik echt resultaat. Mijn spijsvertering er gaat flink op vooruit. Het is merkbaar.

 

 

2. Het helpt je meer te focussen. Yoga en meditatie hoort bij elkaar. Met yoga heb je altijd te maken met meditatie. Yoga is een vorm van meditatie, maar wel met beweging. Ik probeer te mediteren, helaas vind daar niet altijd de rust voor.

Dan kies ik liever yoga (meditatie in beweging) op zo een manier wordt ik minder onrustig dan met stilzitten en niet denken. Door mij te concentreren op lichaamsdelen en verschillende houdingen uit te voeren zorgt het dat ik niet wordt afgeleid door alle gedachten in mijn hoofd. Meer focus dus.

3. Meer lichamelijke balans. Er zijn veel soorten van yoga. Ik zelf vind dat een lichaamsbeweging als rekken en in elkaar vouwen het meest bij mij past. Pijnlijk soms, maar als ik de houding onder de knie heb, dan kom ik lichamelijk meer in balans. Bijvoorbeeld op een been staan en je andere been helemaal omhoog houden. Dat kan je doen als je in evenwicht en balans bent met je lichaam.

4. Geestelijk in balans. Yoga geeft rust en zorgt dat je rustig wordt. Ik merk het aan mijn ademhaling, hoe ik in het leven sta wanneer ik veel aan yoga doen. Ik ben dan minder snel boos, of uit balans met mijn emoties. Mensen om mij heen merken het ook.

5. Behoud van een goed gewicht. Door intensief met je lichaam bezig te zijn, voelt je lichaam ook precies wat je nodig hebt. Je eet gezonder. Dat geldt al voor de meeste sporters. Wanneer ik lange termijn aan yoga doe val ik vanzelf af en kom ik vaak op een gezond gewicht zonder al die dieet plannen.  Dit mag niet, dat mag ook niet, heel vermoeiend.

 

 

6. Het helpt te ontspannen, stress te verminderen. Omdat stress een vorm van meditatie is, zoals ik eerder heb gezegd. Het verlaagt je stress niveau en helpt je lichaam en geest te ontspannen.

7. Gelukkig worden. Als alles wat ik jullie vertel geen flinke vooruitgang voor een gelukkig leven is weet ik het ook niet meer. Wanneer je “in control” bent met lichaam en geest dan is het woord “gelukkig” niet ver te zoeken. Sowieso dat is hoe ik het ervaar.

De reden dat ik zo ineens, op slag verlieft op yoga ben geworden, is dat ik last had van mijn onderrug. Door de yoga oefeningen verdwijnt mijn rugprobleem als sneeuw voor de zon en is nooit meer teruggekomen.

8. Lenigheid. Je wordt leniger. Door de leeftijd ben ik ook niet meer zo lenig als vroeger en yoga opent mijn lichaam, versterkt mijn lichaam. Ik wordt leniger, zoals toen ik jong was. Lenigheid helpt je ook om nog als een jong lichaam te voelen en behouden.

Stijfheid toont toch een verouderd lichaam. Je voelt het in je lijf. Yoga of Tai Chi is een mooie lichaamsbeweging hiervoor. Alleen wil ik mij vandaag alleen maar richten op yoga.

 

Bron foto’s lees disclaimer.

 

9. Tijd voor jezelf. Wat kan ik nog meer zeggen. 😉

10. Als je in harmonie bent met jezelf zal je hele gezin hier ook van profiteren.

Als je er jonger wilt uitzien en je jong voelen raad ik yoga je zeker aan. Tegenwoordig is er ook gezichtsyoga om rimpels te voorkomen.

10 redenen waarom yoga goed voor je is. Dit waren een paar redenen waarom yoga goed is voor je lichaam. Tot de volgende yoga. Hebben jullie ervaring met yoga?